Anders Öfvergård:

«Sinnasnekker'n» angrep kollega - bryter tausheten

- Jeg er ikke en voldelig person.

FIKK FYKEN: Etter at programleder Anders Öfvergård angrep en kvinnelige kollega, fikk han sparken. Nå snakker han ut for første gang. Foto: Simon Eliasson / TT / NTB
FIKK FYKEN: Etter at programleder Anders Öfvergård angrep en kvinnelige kollega, fikk han sparken. Nå snakker han ut for første gang. Foto: Simon Eliasson / TT / NTB Vis mer
Publisert

I september i fjor kom nyheten om at den svenske programlederen Anders Öfvergård (54), kjent fra blant annet svenske «Sinnasnekker'n», hadde havnet i trøbbel med TV4 etter at han skal ha angrepet en kvinnelige kollega under en firmafest. Det meldte blant andre Expressen den gang.

Öfvergård har også vært programleder for «Robinson», og det var under en personalfest i Den dominikanske republikk at hendelsen skal ha skjedd.

Der skal han ha vært beruset og holdt kvinnen fast i håndleddene før han «innledet en brytekamp». Her skal han også ha hevet stemmen. Grunnen skal ha vært at kvinnen forsøkte å stoppe ham fra å kjøre firehjuling i beruset tilstand.

Hendelsen gjorde at 54-åringen fikk sparken fra kanalen, og det seineste året har det vært stille fra programlederen. Nå bryter han imidlertid tausheten om hendelsen.

STORMER UT FRA INNSPILLINGEN: Benjamin Ingrosso snakker om den gangen familien var med på «Sinnasnekkeren» og han stakk fra innspillingen, og hvordan det førte til «Wahlgrens verden». Video: Discovery + Vis mer

- Ikke glad for det som skjedde

I et nytt intervju med Expressen åpner nå Öfvergård opp for første gang etter skandalen, som altså første til at han fikk fyken.

- Jeg er ikke glad for det som skjedde på noen måte, men det kanskje fantes en mening. Kanskje jeg trengte denne tida for å utvikle meg selv og få det bedre. Jeg trodde jeg hadde det bra, men jeg har det veldig mye bedre nå, sier 54-åringen.

Programlederen ønsker ikke å gå inn på detaljene om hva som skjedde i Den dominikanske republikk, av respekt for de involverte, men påpeker at han synes det hele er «overdrevet».

Han forklarer imidlertid at han har sagt unnskyld til kvinnen, og at han derfor ikke er enig i beslutningen fra TV4s side om å gi ham sparken.

SPARKEN: Lorena González fikk sparken av den spanske tv-kanalen TVE etter det mange mener var en ufin kommentar. Video: TVE Vis mer

- Jeg synes selvsagt ikke det var rett å klippe alle bånd, men hele reisen min etter dette viser meg at jeg kan håndtere mine egne følelser og meg selv. Hva andre synes og tenker kan jeg kanskje påvirke til en viss del, men jeg har ikke en livslang kontrakt med TV4.

- Er ikke voldelig

Nå har 54-åringen begynt å gå i terapi.

- Det er ikke sånn at jeg står og skriker og er forbanna. Jeg er ikke en voldelig person, og derfor er dette mer frustrerende for meg - tankemessig. Hva var det som skjedde?, sier han.

DEKKET: Så godt som hele Sylvain Helaine er dekket i tatoveringer. Han har til og med farget det hvite i øynene sine. Foto: AFP / NTB / Video: KameraOne Vis mer

På slutten av denne måneden er han tilbake i TV-ruta, når han skal delta i den svenske versjonen av «Alle mot alle».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer