«Businessfellen»:

- Sint er bare fornavnet, de skulle ikke røres

Ville trekke seg fra «Businessfellen» da Hallgeir Kvadsheim foreslo forhandlinger.

AVBRYTER INTERVJUET: Kveldens Businessfellen-deltaker Tom Sinding og Hallgeir Kvadsheim blir ikke enige om hvordan de skal håndtere Toms leverandører og kreditorer. «Businessfellen» sendes på TV3 onsdager kl. 20.00. Video: TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I denne ukens episode av «Businessfellen» er det blomsterbutikkeier Tom Sinding som får hjelp av Hallgeir Kvadsheim (47).

Med seg på laget har sistnevnte fått en av landets beste florister, Anne Mina Lillelien, som blant annet sto for dekorasjonen under kronprinsbryllupet i 2001.

Ekspertene får definitivt noe å bryne seg på i møte med Sinding, som gjennom flere år har opparbeidet seg en gjeld hos både banken og hos sine leverandører.

Å forhandle når det kommer til tilbakebetaling overfor leverandørene, går han imidlertid ikke med på.

HJELP: Tom Sinding får hjelp av både økonom Hallgeir Kvadsheim og florist Anne Mina Lillelien i kveldens episode. Foto: TV3
HJELP: Tom Sinding får hjelp av både økonom Hallgeir Kvadsheim og florist Anne Mina Lillelien i kveldens episode. Foto: TV3 Vis mer

Vil ikke forhandle

Kvadsheim tilbyr seg nemlig å forhandle med leverandørene, og at Sinding på den måten mest sannsynlig ville fått redusert deler av gjelden. For butikkeieren selv var det ikke et alternativ, da han ønsket å betale tilbake hver eneste krone.

- Jeg står for det jeg lover overfor leverandørene mine, og de skulle få tilbake alt jeg skyldte, forklarer Sinding overfor Dagbladet.

Da Kvadsheim i programmet drar opp nettopp forhandlingskortet, ser Sinding rødt.

  • Se video øverst i saken

- Det var ikke et alternativ. Et av kravene for at jeg skulle bli med på programmet, var at det ikke skulle forhandles med leverandørene. Jeg ville avslutte opptaket med en gang, sier han og fortsetter:

- Jeg var klar til å gå, og var på vei ut. Sint er bare fornavnet. Leverandørene skulle ikke røres.

PERSONLIG FORHOLD: Tom forklarer overfor Dagbladet at han ikke ønsket å blande TV3 og produksjonen inn i forhandlingene med sine leverandører. Foto: TV3
PERSONLIG FORHOLD: Tom forklarer overfor Dagbladet at han ikke ønsket å blande TV3 og produksjonen inn i forhandlingene med sine leverandører. Foto: TV3 Vis mer

Manglet motivasjon

Det er Sindings personlige forhold til de han jobber med som ligger til grunn for at han ønsket å tilbakebetale hele skyldbeløpet.

- Jeg vil ikke betale tilbake deler av beløpet, for så å handle nye varer dagen etter. Det blir feil.

På spørsmål om han fikk noen gode tips fra ekspertene, forklarer Sinding at han fikk flere gode råd som han vil ta med seg videre. 47-åringen legger heller ikke skjul på at han var nær å legge ned butikken, noe han trolig hadde gjort om han ikke deltok i programmet.

- Jeg trengte også å få tilbake motivasjonen, sier han til Dagbladet.

47-åringen mener også at han neppe kommer til å havne i en liknende situasjon i fremtiden.

- Kan gå i surr

Hallgeir Kvadsheim tror også at butikkeieren har lært av situasjonen. Overfor Dagbladet forklarer eksperten at det for Sindings del likevel blir viktig å skille mellom personlig økonomi og bedriften fremover.

- Han drev butikken som enkeltpersonforetak, men vi rådet ham til å lage seg AS på sikt, og det kan ofte være lurt for flere som handler mye varer slik som Sinding gjør. Det er generelt et godt råd og det er ofte denne fellen folk går i, forklarer han.

- Når man driver en butikk som enkeltpersonforetak, kan det fort gå i surr om man bruker bedriftens økonomi som egen lommebok. Det er ikke ulovlig, men det kan raskt bli vanskelig å holde styr på, fortsetter Kvadsheim.

Han mener et AS kan tydeliggjøre skillet mellom egen og firmaets økonomi, for eksempel ved utbetaling av lønn til faste tider.

Saken fortsetter nedenfor.

- Uvanlig

Kvadsheim forklarer at det er få som har et så tett forhold til kreditorene sine som det kveldens deltaker har.

- Han er på fornavn med blomsterleverandørene sine og følte derfor at det ble feil at jeg skulle forhandle på hans vegne. Tom ville gjøre det selv.

- Vi måtte ikke inn å gjøre noen radikale endringer i forhold til renter eller å kutte gjeld, slik man ofte ser i «Luksusfellen». Jeg hadde uansett ikke tenkt til å være streng, forklarer Kvadsheim og legger til at Sinding selv kom til en løsning med sine leverandører og kreditorer.

Ble enige

Pressekontakt i TV3, Linda Glomlien, forklarer overfor Dagbladet at det er riktig at Sinding gjorde en avtale med produksjonen i forkant, når det kom å styre unna forhandlinger med leverandører. Da Kvadsheim fikk et innblikk i økonomien hans, endret imidlertid tingenes tilstand seg.

- I og med at Sinding hadde blandet sammen privatøkonomien og økonomien til butikken, så var det helt nødvendig at han vurderte dette på nytt for å få økonomien på rett kjøl, forklarer hun.

Linda Glomlien understreker samtidig at det ikke var tvang inne i bildet fra Kvadsheims side.

- Det var en klar anbefaling som Sinding forsto og etterfulgte da han fikk roet seg ned, sier hun.

«Businessfellen» sendes på TV3 onsdager kl. 20.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer