Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Siri Kalvig (41) var på kornsirkelsafari i Sør-England

Den tidligere værdama venter på at romvesener skal ta kontakt.

UFO-ENTUSIAST: I et intervju med bladet Alt for damene, forteller Siri Kalvig (41) at hun synes det er gøy dersom kornsirkelfenomenet dreier seg om romvesener som forsøker å kommunisere med oss . Foto: Adrian Øhrn Johansen / Dagbladet
UFO-ENTUSIAST: I et intervju med bladet Alt for damene, forteller Siri Kalvig (41) at hun synes det er gøy dersom kornsirkelfenomenet dreier seg om romvesener som forsøker å kommunisere med oss . Foto: Adrian Øhrn Johansen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Helt fra hun for første gang meldte om sol og regn i TV 2 i 1992, har realisten Siri Kalvig (41) gitt det naturvitenskapelige et ansikt.

Gjennom et intervju i neste utgave av Alt for damene, byr hun på en annen side av seg selv. Kalvig, som har tatt hovedfag i meteorologi og nå tar doktorgrad i offshoreteknologi, forteller åpenhjertig til magasinet om sin UFO-entusiasme og troen på at det finnes noe mer mellom himmel og jord.

Kornsirkelfascinasjon Kalvig forteller blant annet at hun har vært på kornsirkelsafari i Sør-England.

- Jeg er ikke så redd for å snakke om det nå, selv om du med min realfagsbakgrunn fort blir latterliggjort hvis du sier at du synes det er spennende med kornsirkler. Det er uansett den mest fantastiske turen jeg noen gang har deltatt på, sier hun i intervjuet, og legger til at hun fortsatt «velger å holde på sunn skepsis».

- Utrolig gøy Kalvig mener at noen kornsirkler er menneskeskapte, mens andre «skal det godt gjøres å forklare».

- Men det hadde vært utrolig gøy hvis det dreier seg om aliens som forsøker å kommunisere med oss via et universelt, matematisk symbolspråk. Jeg går jo fortsatt rundt og venter på kontakt, he-he, sier Kalvig til Alt for damene.

UFO Allerede som ung fysikkstudent håpet Kalvig at romvesener skulle lande på jorda, og ble fra seg av begeistring da noen i den russiske byen Voronesj hevdet å ha sett en UFO.

Hun stilte seg selv store filosofiske spørsmål, parallelt med at hun studerte realfag.

Kalvig har også vært medlem av Stavanger UFO-forening og Norsk Parapsykologisk Selskap, ifølge Alt for damene.

OVERRASKET: Fysker Andreas Wahl er overrasket over Kalvigs uttalelser, og mener at hun er på kant med det vitenskapelige miljøet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
OVERRASKET: Fysker Andreas Wahl er overrasket over Kalvigs uttalelser, og mener at hun er på kant med det vitenskapelige miljøet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Etter at hun for 20 år siden begynte i jobben som værpresentatør i TV 2, har Kalvig vært med på å grunnlegge det som i dag heter StormGeo, og arbeidet med flere klimakampanjer. Engasjementet hennes kombinert med realfagsbakgrunnen har gjort henne til et trekkplaster og rollemodell for realfagstudier.

- På kanten Fysiker, vitenskapsformidler og NRK-programleder Andreas Wahl er overrasket over Kalvigs uttalelser:

- Hvis det stemmer at Siri Kalvig tror UFO-er og kornsirkler har en utenomjordisk eller overnaturlig forklaring er hun på kant med det vitenskapelige miljøet, sier han til Dagbladet.

Fysikkprofessor ved NTNU, Randi Holmestrand, heller mot samme retning som Wahl.

- Kan virke fjollete - Dette er ganske rart. Jeg vil ikke kritiserer, for det er opp til hver enkelt hva de tror på. Det blir nesten som en religionsting, heller ikke gud kan vitenskapelig bevises, sier Holmestrand.

Professoren ser ikke på Kalvigs uttalelser som problematiske, men påpeker at det i noen kretser kan virke litt «fjollete».

- Hun må nok regne med å bli latterliggjort. Man må være åpen for at det kan finnes mer mellom himmel og jord, men ting som kornsirkler blir å ta det litt for langt. De som tror på stjernetegn og diverse blir nok sett litt ned på, sier hun.

Får støtte Eva-Marie Brekkestø, Norsk Kornsirkelgruppes leder og forfatter av to bøker om fenomenet, blir på ingen måte overrasket over Kalvigs uttalelser:

- Jeg synes ikke det er rart, dette er jo et av få mysterier verden over som det er gjort god, vitenskapelig forskning på, sier Brekkestø.

AVANSERT: De fleste kornsirkler finnes i Sør-England. Denne, med en form som Venuspassasjen, dukket opp i Wiltshire 27. juni i år. Foto: SWNS.com / NTB Sxanpix
AVANSERT: De fleste kornsirkler finnes i Sør-England. Denne, med en form som Venuspassasjen, dukket opp i Wiltshire 27. juni i år. Foto: SWNS.com / NTB Sxanpix Vis mer

Brekkestø skjønner at folk er skeptiske til fenomenet, men peker på en økende kornsirkelinteresse her i landet.

- Mange i nettverket vårt har høy utdannelse, gjerne også realfaglig bakgrunn. Det er ingen uvanlig kombinasjon. En av de første som skrev om det var den britiske vitenskapsmannen Dr. Robert Plot ved Oxford University. Så Siri Kalvig er i godt selskap. Når det er sagt, ble nok Plot latterliggjort, han også, sier Brekkestø.

Dagbladet har vært i kontakt med Siri Kalvig, som ikke har ønsket å utdype saken. Kalvigs sitater er gjengitt med tillatelse fra Alt for damene.

ÅPEN OM UFO: Siri Kalvig synes kornsirkler er spennende, og snakker om sin UFO-entusiasme i Alt for damene-utgaven som er i salg fra i morgen av. Foto: Faksimile
ÅPEN OM UFO: Siri Kalvig synes kornsirkler er spennende, og snakker om sin UFO-entusiasme i Alt for damene-utgaven som er i salg fra i morgen av. Foto: Faksimile Vis mer