Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Oprah Winfrey som president

Siste spiker i valgkista: - Alt pisspreiket, all dritten

Du ser neppe Oprah Winfrey i Det hvite hus med det første.

BLÅNEKT: Selv om flere har ytret sin begeistring for å en dag i framtida kunne se Oprah Winfrey i Det hvite hus, har hun selv ingen ønsker om å hoppe inn i politikken. I hvert fall ikke som landets øverste leder. Foto: NTB scanpix
BLÅNEKT: Selv om flere har ytret sin begeistring for å en dag i framtida kunne se Oprah Winfrey i Det hvite hus, har hun selv ingen ønsker om å hoppe inn i politikken. I hvert fall ikke som landets øverste leder. Foto: NTB scanpix Vis mer

I januar ble det som egentlig var en vits, rakst et kollektivt Twitters aller største ønske. Under Golden Globe-utdelingen foreslo verten Seth Meyers (44) at Oprah Winfrey (64) og Tom Hanks (61) skulle stille til valg, slik at de i 2020 kunne avsette nåværende president Donald Trump.

«Oprah/Hanks 2020» ble raskt et trendord på Twitter og i andre sosiale medier, og samtlige kastet seg inn i kampen om å verve de to stjernene inn i politikken.

Det ble så intenst, spesielt for Winfrey, at hun flere ganger har sett seg nødt til å kommentere presidentryktene offentlig. I januar var hun blant annet tydelig i sin tale, da hun i et intervju med InStyle fortalte at hun «ikke vil bli president».

Likevel sitter fortsatt mange inne med et ønske om å se den filantropiske talkshowlegenden i førersetet for USAs politikk. Nå har hun igjen sett seg nødt til å avkrefte en mulig politisk karriere. Denne gangen argumenterer hun derimot for hvordan det er uaktuelt.

- Kunne ikke eksistert

Det er i et stort intervju med britiske Vogue at stjerna snakker om den politiske karriereveien mange tydeligvis ønsker at hun skal ta. Winfrey, som for øvrig pryder forsida av bladets kommende utgave, har ingen problemer med å avfeie ei framtid i det ovale kontor.

- I den politiske strukturen, med alle usannhetene, alt pisspreiket, all dritten, all vemmeligheten og alt som skjer på bakrommet, føler jeg ikke at jeg kunne eksistert, sier hun til magasinet, og fortsetter:

FORSIDEMODELL: Oprah Winfrey har stilt opp i et sjelden intervju, og pryder i august forsida av britiske Vogue. Magasinet har valgt å legge ut deler av intervjuet allerede. Foto: Faksimile
FORSIDEMODELL: Oprah Winfrey har stilt opp i et sjelden intervju, og pryder i august forsida av britiske Vogue. Magasinet har valgt å legge ut deler av intervjuet allerede. Foto: Faksimile Vis mer

- Jeg hadde rett og slett ikke klart det. Det er ikke en ren bransje. Det hadde drept meg, konkluderer tv-stjerna.

Selv om vi ikke kan vente oss noen gedigen innsettelsesseremoni i Washington om to år, betyr det ikke at Winfrey har planer om å holde kjent. Noe av det som fyrte opp under ønsket om henne som president i utgangspunktet, var hennes slagkraftige tale under årets Golden Globe-utdeling - der hun sparket mot både det ene og det andre.

Til Vogue forklarer hun at hun ønsker å bidra til et skifte i samfunnet, uten politiske tilknytninger.

- Folk snakker om at vi lever i så mørke tider, men hva om vi snur på steinen? Fordi jeg ser det annerledes. Jeg tenker: «Er det ikke fantastisk at vi endelig våkner?». I årevis har kvinner holdt ut i denne galskapen. Dette skjer med mennesker, lyder det fra den meritterte filantropen.

- DÅRLIG SERVICE: I et intervju blir Oprah Winfrey spurt ut om rasisme. Hun forteller da om hvordan hun ble behandlet da hun nylig besøkte en veskebutikk i Sveits. Butikken har i ettertid avvist rasismeanklagene. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer<... Vis mer Vis mer

Kjendispolitikk

Dette er ikke første gang spørsmålet om et mulig presidentskap har reist seg for Winfrey. I fjor ble talkshow-legenden spurt om hun kunne tenke seg å stille til valg for demokratene i USA, men hun takket pent nei.

- Jeg kommer definitivt aldri til å stille til valg, sa hun i en podkast, ifølge CNN.

Det er derimot ikke bare Winfrey og Hanks det amerikanske folket ønsker seg til Det hvite hus. Høsten 2016, like etter at Trump hadde vunnet valget, ønsket folk at Obama-familien skulle stille på nytt. Siden Barack allerede hadde sittet i to perioder, rettet folket seg mot hans kone og tidligere førstedame - Michelle.

Med emneknaggen #Michelle2020 skylte bølge av tilhengere skylt over sosiale medier, der mange nærmest bønnfalt førstedama om å overta roret.

Selv var Michelle Obama forsiktig med å besvare den massive responsen.

I et stort intervju med magasinet Vogue, der 52-åringen oppsummerte sin tid i Det hvite hus, svarte derimot ektemannens nærmeste rådgiver, Valerie Jarrett, på det «alle» lurte på.

For om du hadde begynt å se for deg Michelle Obama som USAs første kvinnelige president, tittelen som glapp foran nesa på Hillary Clinton, skuffer nok dette svaret.

- Det kommer aldri til å skje. Absolutt ikke, konstaterte rådgiveren.

Fru Obama har derimot vært en meget populær figur blant demokrater - og USAs befolkning generelt - og var en viktig støttespiller for Hillary Clinton under valgkampen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Stjernestatus

Oprah Winfrey blir av mange hyllet som et forbilde som inspirerer millioner av mennesker verden rundt med sin medmenneskelighet og sitt brennende engasjement.

Superstjerna har blant annet blitt kåret til en av verdens mektigste kvinner opptil flere ganger og gjorde stor programsuksess med talkshowet «The Oprah Winfrey Show» før det ble lagt ned i 2011

Da hadde superstjerna holdt på siden 1987 og gjestet flere av verdens største superstjerner.

Talkshowet med til daglig sju millioner seere er blant USAs mest populære tv-programmer gjennom tidene, og suksessen ble ikke noe mindre da Winfrey startet sin egen TV-kanal «OWN: The Oprah Winfrey Network», hvor hun er kanalens ansikt og stemme utad.

Nå for tida gjør superstjerna stor suksess med nyinnspillingen av filmen «A Wrinkle in Time», samtidig som hun fortsatt har retrospektprogrammet «Oprah: Where Are They Now?» på egen kanal. Der intervjuer hun mennesker som tidligere gjorde seg bemerket som gjest hos henne, for å finne ut hvordan det har gått med dem.

Ifølge Forbes er Winfrey verdt omtrent 3,1 milliarder dollar, som i norsk valuta tilsvarer spinnville 25 milliarder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media