Prins Julians dåp:

- Sjarmerer virkelig

Kongehuseksperten trekker frem én detalj ved dåpsbildene.

FAMILIE PÅ FEM: Den kongelige familien samlet seg for å forevige dåpsdagen til lille prins Julian. Foto: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna
FAMILIE PÅ FEM: Den kongelige familien samlet seg for å forevige dåpsdagen til lille prins Julian. Foto: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forrige helg ble det storstilt, kongelig feiring i Stockholm da lille prins Julian Herbert Folke ble døpt i Drottningholms slottskyrka.

Det var nok flere kongehusfans som fulgte ivrig med da prinsesse Sofia (36) og prins Carl Philips (42) yngste barn ble døpt i et 115 år gammelt dåpsantrekk. Dåpsantrekket den lille prinsen hadde på seg ble for første gang brukt av kong Carl Gustafs far, prins Gustaf Adolf, i 1906.

Prinseparet ble foreldre for tredje gang i mars, og gutten ble i helgen døpt i kildevann fra Öland, en tradisjon kong Carl Gustaf (75) startet da hans egne barn ble døpt.

Ifølge den svenske avisa Aftonbladet inviterte kongeparet til samling etter dåpen på Drottningholms slott, der de inviterte gjestene fikk hilse på lørdagens hovedperson.

Samme dagen samlet også selskapet seg for å ta noen majestetiske familiebilder til ære for den store dagen. Et av bildene viser prinseparet som sitter sammen på en sofa i et utsmykket rom.

Lille prins Julian sitter trygt på morens fang, og hans to brødre sitter på hver sin side av prinseparet.

- Sjarmtroll

Til stede i dåpen var blant andre kong Carl Gustaf og dronning Silvia, kronprinsesse Vicoria og prins Daniel, prinsesse Estelle, prins Oscar, prins Alexander, prins Gabriel, prinsesse Madeleine, Christopher O'Neill og deres tre barn. Prinsesse Sofias foreldre og prins Julians faddere var også på plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer