Cali og Noelle Sheldon:

Sjarmerte i «Friends». Nå debuterer de i skrekkfilm

De eneggede tvillingsøstrene har blitt 16 år.

BABY EMMA: Tvillingsøstrene Cali og Noelle Sheldon delte på å spille rollen som Emma , datteren til Ross og Rachel i sesong ni og ti av serien. Foto: Discovery
BABY EMMA: Tvillingsøstrene Cali og Noelle Sheldon delte på å spille rollen som Emma , datteren til Ross og Rachel i sesong ni og ti av serien. Foto: Discovery Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regissør Jordan Peele (40) sin nye skrekkfilm «Us» ruller over kinolerretet i disse dager, og inneholder flere kjente skuespillere som blant andre Elisabeth Moss (36) og Winston Duke (32).

I en mindre rolle finner vi også to andre skuespillere som du muligens har sett før. De spilte nemlig i den verdenskjente tv-serien «Friends».

De eneggede tvillingsøstrene Cali og Noelle Sheldon (16) spiller rollene som Becca og Lindsey Tyler i storfilmen. Dersom du ikke kjenner igjen tvillingene, er det ikke så rart. De har nemlig vokst en del siden sist de var på skjermen i en storrolle.

SLIK SER DE UT NÅ: De eneggede tvillingsøstrene Cali og Noelle Sheldon var allerede som babyer med i tv-serien «Friends». Nå dukker de opp som 16-åringer i en ny grøsser. Foto: NTB scanpix
SLIK SER DE UT NÅ: De eneggede tvillingsøstrene Cali og Noelle Sheldon var allerede som babyer med i tv-serien «Friends». Nå dukker de opp som 16-åringer i en ny grøsser. Foto: NTB scanpix Vis mer

Baby Emma

16-åringene delte nemlig på rollen som Emma, datteren til Rachel og Ross i sesong ni og ti av «Friends», skriver The Independent. De to søstrene er nøyaktig like gamle som det karakteren Emma ville vært i dag, og da dette ble oppdaget i fjor vakte det stor oppsikt blant fansen.

Dette skal ha kommet av at flere følte seg gamle etter som det har gått femten år siden den verdenskjente tv-serien gikk av luften.

Etter at «Friends» takket for seg i slutten av 2004, spilte tvillingene en ett år gammel jente som tilfeldigvis het Emma i filmen «Novel Romance» i 2006, og seinere dukket de opp i filmen «Rougarou» i 2016.

Vokste opp med «Friends»

I 2015 var Cali og Noelle fylt 12 år, og da ble de intervjuet av ET Online for å snakke om rollen som nettopp Emma i «Friends».

- Jeg vokste opp og visste at jeg var med i «Friends», men jeg forsto ikke omfanget av det før jeg var 10 år, fortalte Noelle i intervjuet.

På spørsmål om hvordan de kunne peke ut en forskjell på hverandre i rollen som Emma, svarte Cali at Noelle var tjukkere som baby enn henne.

View this post on Instagram

my twinnie 🦋

A post shared by cali (@cali.sheldon) on

På denne tida hadde ingen av tvillingene sett noe av tv-serien bortsett fra én episode, og de fortalte til ET Online at det var først på 13-årsdagen at foreldrene lot dem se alle sesongene av den berømte tv-serien.

Tvillingsøstrene hadde et stort ønske om å fortsette skuespillerkarrieren de påfølgende åra, men det viste seg å bli vanskelig, og det tok hele tre år før de endelig fikk landet rollene i grøsserfilmen «Us».

Kort tid etter at tvillingene fikk vite at de hadde fått rollene i filmen, delte Cali nyheten på Instagram med følgerne sine.

- Så takknemlig for denne muligheten og veldig spent på å jobbe med så mange fantastiske skuespillere og Jordan Peele, skrev hun.

Avslører detaljer fra innspillingen

Man kan trygt si at de aller fleste husker den populære vennegjengen i den legendariske serien som gikk sin seiersgang på TV fra 1994 til 2004. De seks vennene Ross, Phoebe, Joey, Rachel, Chandler og Monica i «Friends» ble en umiddelbar suksess, og rullet over tv-skjermene verden over et helt tiår.

Totalt ble det laget 236 episoder av serien, og siden siste episode ble sendt i 2004, har det stadig dukket opp nye hemmeligheter fra tv-settet og avsløringer fra innspillingen av serien.

VENNER FOR LIVET: Her er hele gjengen samlet. Fra venstre: David Schwimmer, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow og Matt LeBlanc. Foto: NTB Scanpix
VENNER FOR LIVET: Her er hele gjengen samlet. Fra venstre: David Schwimmer, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow og Matt LeBlanc. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nylig røpet en av skuespillerne fra den populære serien, Matt LeBlanc (51) - som spilte rollen som den noe naive Joey Tribbiani - noen artige detaljer fra innspillingen av den kjente komedieserien.

– Likte ikke apen

Det var i et nylig intervju med talkshow-verten Jimmy Kimmel, at 51-åringen fortalte om kollegaen David Schwimmer (52) sitt egentlige forhold til apen Marcel, som spilte en viktig rolle i flere sesonger.

- Jeg likte apen. Jeg liker dyr, og apen var kjempekul. Schwimmer derimot, likte ikke apen så veldig. Han var den som måtte jobbe mest med den, så han bare: «enda en gang med apen?» Men for min del var det greit, sa skuespilleren i intervjuet.

LIKTE IKKE APEN: Schwimmer jobbet tett sammen med apen Marcel i flere sesonger, men var ikke helt begeistret for arbeidet med den pelskledde kollegaen. Foto: NTB Scanpix
LIKTE IKKE APEN: Schwimmer jobbet tett sammen med apen Marcel i flere sesonger, men var ikke helt begeistret for arbeidet med den pelskledde kollegaen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LeBlanc kunne også by på en morsom anekdote fra innspillingen, hvor ikke alt gikk helt som det skulle med apen. Marcel forsvant nemlig blant lysarmaturer og lydanlegg oppunder taket.

- Den forsvant bare i scenens mørke. Så alle skuespillerne bare: «OK. Vi ser deg seinere, jeg blir på rommet mitt», vitser LeBlanc, som heldigvis kunne avsløre at apen ble funnet en halvtime seinere.

DE BESTE «FRIENDS»-ØYEBLIKKENE: I 2014 var det nøyaktig 20 år siden «Friends», eller «Venner for livet» på godt norsk, rullet i gang på amerikanske tv-skjermer. Her er ett av de mest minneverdige klippene fra serien. Video: TVNorge / Warner Vis mer

Fjernet bryllupsscene

Det er imidlertid ikke første gang det har kommet fram ukjente detaljer fra den populære serien.

I 2017 kunne «Friends»-skuespillerne Jane Sibbett og Jessica Hecht, som spilte det lesbiske paret Carol og Susan, avsløre at produksjonen var nødt til å fjerne en scene i 1996 fra sesong to av serien.

Serieskaperne ville vise et lesbisk bryllup i episoden «The One With the Lesbian Wedding», men da ble det rabalder, kunne de to avsløre.

Carol var Ross' ekskone og giftet seg med Susan i episoden. Det første landet i verden som likestilte homofilt ekteskap med heterofilt ekteskap var Nederland i april 2001, så reaksjonene lot ikke vente på seg.

Bryllupsscenen ble bannlyst i flere land og i deler av de amerikanske statene Texas og Ohio, forteller Sibbett og Hecht.

- Det var det første lesbiske bryllupet som noensinne ble vist på tv, og det ble blokket i flere territorier, men det ordnet seg til slutt. Vi fikk masse oppmerksomhet fra pressen på grunn av det, og vant priser for den delen av manuset, sa Sibbett i 2017.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer