Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Sjelden har to pupper skapt så mye oppstyr

Her er de største kjendisskandalene i 2012.

(Dagbladet): Mennesker gjør tabber hver eneste dag. Men der vanlige folk kanskje får en slengkommentar eller to i sosiale medier, utvikler gjerne kjendistabbene seg til regelrette skandaler, som skrives og leses om over hele verden. Her er kjendisskandalene vi mener var de største i 2012.

10. Tok med babyen på Playboy-fest Selv superstjerner sliter med de samme problemer som oss andre. Som for eksempel å få barnevakt. Men «Boss»-stjernen Kelsey Grammer lar ikke det stoppe ham fra å dra på fest. I stedet tok han like godt med seg sin tre måneder gamle datter Faith på fest i Playboy Mansion. Flere av festdeltakerne reagerte, men Grammer sa at kona ammer og at de ikke hadde barnevakt som var til å stole på. Nei, men da så.

9. BBC-skandalen Ærverdige og høyst respekterte BBC har fått seg en stygg knekk i 2012. I en dokumentar sto flere jenter fram og fortalte at de var blitt misbrukt av den avdøde tv-stjernen Jimmy Saville. Rundt 300 mindreårige jenter skal ha blitt misbrukt av barnetv-programlederen gjennom ei årrekke - i BBCs lokaler. Så langt er tre menn pågrepet i den stygge saken. Det hele blir verre av at flere i kanalen skal ha visst hva som har foregått. Flere BBC-topper har måttet gå. Skandalen hadde selvsagt kommet langt høyere på lista dersom det hele hadde utspilt seg i 2012. 

8. Hulk Hogans sextape Ikke et år uten lekkede kjendissextaper. Men wrestlingstjernen Hulk Hogans forsøk må sies å være av de mer spesielle som har nådd massene. På besøk hos bestekompisen Bubba The Love Sponge og kona hans faller Hulks bukser, og Bubba sier litt for forståelsesfullt at han bare venter i naborommet. Så gjør Hogan greia si. - Jeg kan ikke tro at jeg burde vært hjemme nå, så er jeg her, sier han. Akkurat det var nok kona til Hogan enig i. Hulken ante ikke at han ble filmet, men droppet til slutt søksmålet på en halv milliard kroner.

7. Sarah Jessica Parkers klåfingrete stylist Det gikk så fint så lenge. Sarah Jessica Parker trollbandt Norge ved å ikle seg norsk design og spise den norske folkeretten kebab. Men på veien hjem gikk det fryktelig galt. Stylisten hennes ble tatt på fersken da hun stjal et par solbriller, og ble bøtelagt av politiet. New York-flyet ble forsinket, og det hjalp ikke at reisefølget først prøvde å legge skylda på nobelansatte før stylisten beskyldte norsk politi for å være korrupt. Da Dagbladet noen dager seinere kunne vise på video at stylisten også hadde tatt en leppestift fra et kjøpesenter, mistet Leslie Lopez all troverdighet. Saken gikk verden rundt, og vi sitter igjen med spørsmålet om det virkelig er dårlig betalt å være stjernestylist?

6. TV 2s «Farmen»-avsløringer TV 2 gjorde alt de kunne for at «Farmen» skulle bli en hit i 2012. Og de lyktes. En million nordmenn kunne i alle fall ikke motstå kronisk lettkledde og veltrente menn, smellvakre kvinner med bein i nesa og en kristenfundamentalist fløyet inn med tidsmaskin fra 1800-tallet. Spenningen var til å ta og føle på. Og aller mest spent var TV 2 selv. De klarte nemlig ikke vente til sending med å finne ut hva som skjedde, og delte gladelig sine funn med publikum. Hvem ryker, hvem blir andrekjempe og, ikke minst, hvem vinner? Nysgjerrige seere kunne bare følge med på TV 2, så fikk de vite alt i god tid før den millionen som benket seg til tv-skjermen.

5. Prins Harrys nakenskandale Vi innrømmer det gjerne; prins Harry er blant våre absolutte favoritt-kongelige! Gutten vet å ta seg en fest, men hadde ikke fått med seg at regelen om at «det som skjer i Las Vegas, blir i Las Vegas», ikke gjelder for folk med blått blod. Prinsen festet med kronjuvelene ute, og fikk rumpa si godt sirkulert i aviser og sosiale medier. Det endte med at folk verden over kastet klærne i sympati. Selv om dronning Elizabeth nok fikk kaffen i halsen, klarte prinsen selv å spøke om det hele. Og nå hadde han vel egentlig ikke noe å skamme seg over heller.

4. Justin Bieber-konserten i Oslo Hva får du når du tar ett stykk tenåringsidol med dobbeltgjenger og ganger med titusener av hysteriske tenåringsjenter? Det visste i alle fall verken politiet eller arrangørene av Justin Biebers hemmelige konsert i Norge i vår. Med både sine egne og Biebers liv som innsats, satte jentene (og noen gutter) Oslo på hodet, og fikk sannsynligvis politiet til å ønske seg tilbake til fredeligere tider med demonstrasjoner, slåsskamper og brannbomber. Skandalekonserten satte Oslo på kartet internasjonalt, og arrangørene måtte til slutt beklage sin dårlige dømmekraft.

3. Kates sykepleier lurt trill rundt Det begynte som en dårlig spøk, og endte med katastrofale følger. De to australske radiovertene utga seg for å være dronning Elizabeth og prins Charles, og lurte ut private sykehusopplysninger om hertuginne Kate. Skulle vi tatt konsekvens med i beregningen, ville dette vært årets største skandale. Men at sykepleieren skulle ende med å ta sitt eget liv, kunne ingen forestille seg. Spøken i seg selv er likevel så skandaløs at den fortjener en plass høyt på lista. Folks helsetilstand er ikke humor, spesielt ikke når sensitive opplysninger om kongelige sendes live på lufta.

2. «Plumbo-gate» Folkeheltene Plumbo var i himmelen etter at låta «Møkkamann» ble årets hit. Men da Madcon overrakte prisen spøkte vokalist Lars Erik Blokkhus med at Madcon fikk ham til å tenke på «mokkamann», og plutselig ble festen et helvete. Madcon raste, Kultur-Norge raste og Bjørn Eidsvåg raste - over at «Møkkamann» ble årets hit. Madcon-manager Peter Peters mente det var pressens skyld at Tshawe kalte Blokkhus for «et jævla fittehøl», mens Kaizers Orchestra-Terje tydeligvis ikke hadde ord og i stedet gikk til angrep med øl. En skulle nesten tro det hele var et opprinn fra gode, gamle «Jerry Springer Show».

1. Toppløsbildene av hertuginne Kate Mens det svenske kongehuset sto for skandalene i 2011, har det britiske kongehuset virkelig vært i vinden i 2012. For sjelden har to pupper skapt så mye oppstyr. Med et monster av ei telelinse, avslørte en fransk fotograf at også britiske hertuginner har to bryster, og at hun til og med viser dem fram for ektemannen på privat ferie. Ja, hvem skulle trodd? «Nyheten» ble behørig slått opp i et fransk sladreblad, som til slutt fikk politiet på døra. Kate ble rasende, men viste samtidig en ro som bare er en dronning verdig. Mens skandalen pågikk holdt hun maska hundre prosent på sin viktige Asia-tur med prins William.

GREP OM KRONJUVELENE: Prins Harry tok skrittet helt ut da han festet i Las Vegas i 2012. Foto: Stella Pictures
GREP OM KRONJUVELENE: Prins Harry tok skrittet helt ut da han festet i Las Vegas i 2012. Foto: Stella Pictures Vis mer
SKANDALEBILDER: Usladdete bilder av en toppløs hertuginne Kate prydet forsida av et fransk sladrablad, og en rekke andre blader. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB Scanpix
SKANDALEBILDER: Usladdete bilder av en toppløs hertuginne Kate prydet forsida av et fransk sladrablad, og en rekke andre blader. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media