Neil Armstrong:

Sjokkavsløring etter hemmelig sykehustabbe

Skal ha kostet Neil Armstrong livet.

GIKK BORT: Neil Armstrong gikk bort i 2012 etter en hjerteoperasjon. Her om bord på Apollo Lunar Module i 1969. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Neil Armstrong gikk bort i 2012 etter en hjerteoperasjon. Her om bord på Apollo Lunar Module i 1969. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I helga var det akkurat 50 år siden den amerikanske astronauten Neil Armstrong skrev verdenshistorie, og ble første person til å gå på månen. Han fikk enorm oppmerksomhet, og ble sett på som en helt for sitt arbeid.

Da Armstrong gikk bort i 2012 etter komplikasjoner i forbindelse med en hjerteoperasjon, 82 år gammel, uttalte familien at astronauten hadde et anstrengt forhold til det å bli sett på som en helt, og at han derimot bare følte han «gjorde jobben sin».

Familien tok dødsbudskapet svært tungt, og privat skulle det vise seg å være langt vanskeligere enn offentligheten har fått kjennskap til. Ifølge New York Times mente hans to sønner at det ble begått feil ved Mercy Healt - Fairfield Hospital, noe som skal ha kostet faren livet.

Oppfordret til å holde tilbake informasjon

En ekspert ved sykehuset har seinere også hevdet å ha funnet feil ved behandlingen Armstrong ble gitt.

Ifølge den amerikanske avisa skal sykehuset ha forsvart omsorgen de ga ham, men nå viser det seg at de skal ha betalt familien seks millioner dollar, over 51,8 millioner norske kroner, for å holde saken privat og for at de ikke skulle ødelegge sykehusets rykte ved å avsløre tabben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer