<strong>PRESIDENT-SØNN:</strong> Donald Trump Jr. (40) er den eldste av Donald Trumps fem barn, og skaper stadig flere overskrifter. Foto: AP / NTB Scanpix
PRESIDENT-SØNN: Donald Trump Jr. (40) er den eldste av Donald Trumps fem barn, og skaper stadig flere overskrifter. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Donald Trump Jr.

Sjokkbilder, skilsmisse, og arrestasjon. Slik er Donald Trump Jr. helt privat

- Jeg tenker at jeg, som alle andre, har begått visse feil i livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som sønn av verdens mektigste mann har Donald Trump Jr. (40) gjentatte ganger fått erfare hvordan det er å stå i medienes søkelys.

Fredag ble det kjent at han og kona Vanessa Trump (40) skilles etter tolv års ekteskap, noe som igjen sørget for å få tabloidblekket til å sprute.

<strong>BRUDD:</strong> Donald Trump Jr. og Vanessa Trump offentliggjorde fredag at de skal skilles etter tolv års ekteskap. Foto: NTB Scanpix
BRUDD: Donald Trump Jr. og Vanessa Trump offentliggjorde fredag at de skal skilles etter tolv års ekteskap. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hans far er utvilsomt en av verdens mest omtalte, og store deler av livet har Trump Jr. og søsknene fått kjenne konsekvensene av dette. Donald Trump har som kjent vært en markant figur i offentligheten lenge før han ble USAs 45. president.

Det sies imidlertid at eplet ikke faller langt fra stammen. At Trump Jr., som er konserndirektør i The Trump Organization, ikke er fremmed for å skape kontroverser i det offentlige rom, er ingen ukjent sak.

<strong>TRUMP-BUKETT:</strong> Donald Trump sammen med sine tre eldste barn, Ivanka (36), Donald Jr. (40), og Eric (34), i 2008. Foto: AP / NTB Scanpix
TRUMP-BUKETT: Donald Trump sammen med sine tre eldste barn, Ivanka (36), Donald Jr. (40), og Eric (34), i 2008. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Påfallende fraværende

Presidentsønnens privatliv har også preget mediebildet ved en rekke anledninger. Aller seinest med ovennevnte skilsmisse.

Trump Jr. og den tidligere modellen Vanessa Trump (tidligere Kay) møttes da de ble introdusert av Donald Trump senior på et moteshow. De giftet seg på den eksklusive ferieresidensen Mar-a-Lago i Florida i 2005 - bare ti måneder etter at hans far og Melania hadde gitt hverandre sitt ja.

Trump Jr. og Vanessa, som har fem barn sammen, har i åras løp velvillig delt private bilder på sosiale medier fra luksuriøse ferier, fisketurer og andre aktiviteter med familie og venner.

The monsters having a blast at Disney World today. #christmas #vacation

A post shared by Donald Trump Jr. (@donaldjtrumpjr) on

Trump Jr. er nemlig en ivrig bruker av Instagram. Den siste tida har flere bitt seg merke i at kona har vært påfallende fraværende på bildene han har delt, i tillegg til at hun har glimret med sitt fravær på ulike, offentlige arrangementer.

- Ber om privatliv

Amerikanske medier har de siste døgnene publisert en rekke spekulasjoner om at forholdet var på bristepunktet.

Fredag ble det altså klart at det var hold i ryktene. Paret ga en felles uttalelse om skilsmissen, og samtidig ble det kjent at det var Vanessa Trump som hadde sendt inn skilsmissepapirene til en høyesterett i New York.

«Etter tolv års ekteskap har vi valgt å gå separate veier. Vi kommer alltid til å ha enorm respekt for hverandre og for våre familier. Vi har fem nydelige barn sammen, og de er vår høyeste prioritet. Vi ber nå om at privatlivet respekteres», heter det i uttalelsen, ifølge Washington Post.

Hun skal ha søkt om en såkalt «ubestridt skilsmisse», noe som kan tyde på at de to allerede er enige om detaljene rundt skilsmissen, og de ikke har noen tvister eller uenigheter rundt ekteskapets slutt.

Fant en annen rollemodell

40-åringen har allerede fra barndommen av fått erfare at private nederlag eller tøffe hendelser, som eksempelvis en skilsmisse, får stor spalteplass.

Trump Jr. vokste opp i toppetasjen i Trump Tower, med sin far og sin mor, Ivana Trump (69). 49-åringen har ikke lagt skjul på at oppveksten tidvis var tøff.

I løpet av disse åra var Donald Trump senior nemlig travelt opptatt med å bygge sitt imperium. Ifølge New York Times fant Trump Jr. sin rollemodell i noen helt andre enn sin far, nemlig Ivanas far, Trump-sønnens morfar, Milos Zelnicek.

- Han trengte en farsfigur. Donald var ikke så mye hjemme. De måtte dra til kontoret hans for å hilse på ham før skolen begynte, har Ivana Trump tidligere uttalt, ifølge avisa.

Under oppveksten tilbrakte Trump Jr. dermed store deler av sommeren og mange ferier sammen med bestefaren. Det skal tilsynelatende har vært noen etterlengtede avbrekk fra det yrende bylivet. Zelnicek, som gikk bort i 1990, lærte blant annet barnebarna å fiske, jakte og å sette pris på livet ute i naturen.

På Manhattan var livet nemlig alt annet enn idyllisk.

<strong>NÆRT FORHOLD:</strong> Donalds morfar gikk bort i 1990. Her fra begravelsen samme år. Foto: AP / NTB Scanpix
NÆRT FORHOLD: Donalds morfar gikk bort i 1990. Her fra begravelsen samme år. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Rykter om affære

Ivana og Donald giftet seg i 1977 og sammen jobbet ekteparet tett på ulike eiendomsprosjekter frem til de skilte lag i 1992, da Trump Jr. var tenåring. Da hadde tabloidpressen lenge fråtset i historiene om at Donald Trump hadde hatt en affære med skuespilleren Marla Maples, som seinere ble hans andre kone.

- Hør, det er tøft å være tolv år gammel. Du er ikke en mann enda, men du tror du er det. Du tror du vet alt. Å bli kjørt til skolen hver dag og se at det står følgende på forsidene på avisene: «Skilsmisse! DEN BESTE SEXEN JEG HAR HATT!», og så skjønner du egentlig ikke hva det betyr. Barn på den alderen er naturligvis slemme mot deg, uttalte Trump jr. til New York Magazine i 2004.

<strong>UTEN ELDSTESØNNEN:</strong> Da Donald Trump giftet seg med Marla Maples i 1992, ønsket ikke sønnen å delta. Foto: AP / NTB Scanpix
UTEN ELDSTESØNNEN: Da Donald Trump giftet seg med Marla Maples i 1992, ønsket ikke sønnen å delta. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge The Guardian skal hendelsen ha skapt en isfront mellom far og sønn, som ikke snakket med hverandre på ett år. Trump Jr. skal også ha nektet å delta i bryllupet til sin far og Maples.

Han ble etter hvert sendt avgårde til en streng kostskole i Pennsylvania.

Satt i fengsel

Etter hvert som Trump Jr. ble eldre, opparbeidet han seg et visst rykte som en festglad type.

Under Mardi Gras-karnevalet i New Orleans 25. februar 2001, gikk festvanene tilsynelatende over styr, da Trump Jr. ble arrestert for drikking av alkohol på offentlig sted, ifølge Business Insider. 40-åringen tilbrakte elleve timer i fengsel, før han ble løslatt.

- Jeg tenker at jeg, som alle andre, har begått visse feil i livet, har Trump Jr. tidligere uttalt i forbindelse med arrestasjonen, ifølge Business Insider.

Hendelsen skal angivelig ha vært en av årsakene til at han i dag avstår fra alkohol.

- Man må være ærlig med seg selv. Jeg tåler det ikke så bra. Man må ta den samtalen, være realistisk, og si: «Jeg tror ikke jeg gjør meg selv noen tjenester her».

HAR MED SEG GAVE: En stor politieskorte fulgte Donald Trump til Det hvite hus. Der ble han og Melania tatt imot av Obama-paret. Video: CNN Vis mer

Poserte med blodig elefanthale

Selv om Trump jr. tilsynelatende har tatt livsendrende valg for å unngå potensielle skandaler, har han likevel klart å tråkke skikkelig i baret.

40-åringens fascinasjon for storviltjakt er trolig blant kontroversene som har fått størst oppmerksomhet i senere tid. Det har lenge vært en kjent sak at Trump Jr. og lillebror Eric er aktive jegere, med særlig interesse for rovdyr i Afrika - men da det dukket opp bilder i verdensveven av døde dyr var det mange som fikk nok.

Det var i 2012 at Trump-brødrene dukket opp på bilder fra en tur til Zimbabwe som fant sted to år tidligere, der Donald Jr. blant annet poserer med en død leopard.

<strong>KONTROVERSIELT:</strong> Dette bildet fikk internett til å ga av hengslene i 2012. Foto: NTB Scanpix
KONTROVERSIELT: Dette bildet fikk internett til å ga av hengslene i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Andre jakttrofé-bilder inkluderte en alligator og en vannbøffel, samt en avkappet, blodig elefanthale.

Bildene møtte naturlig nok stor motstand hos dyreaktivistene, så vel som flere kjendiser. Under farens valgkamp var Madonna (59) blant dem viste sin avsky:

«Hvor feig er du ikke om du dreper dette edle dyret for moro skyld? Bare spør Donald Trump Jr. og broren hans Eric», freste popdronningen i et Instagram-innlegg i 2016, der hun la ved bildet av den døde leoparden. ​

Ga blaffen i kritikken

Madonna fikk seinere støtte av blant andre skuespillerveteranen Mia Farrow (73):

«Hvor gikk det galt med Trump-sønnene, som gjorde at de drepte dette vakre dyret?», skrev Farrow til samme bilde.

Etter at de kontroversielle bildene nådde internett, valgte en av sponsorene til Trump-familiens realityporogram, kjendisversjonen av «The Apprentice», å trekke seg, ifølge New York Times.

Donald Trump Jr. tok seinere til Twitter for å vise at han ikke brydde seg om protestene.

- Jeg kommer ikke til å gjemme meg bare fordi gærningene i PETA (internasjonal organisasjon for dyrevern) ikke liker meg, skrev han, før han blant annet argumenterte med at lokalsamfunnene drar viktig økonomisk nytte av hans troféjakting.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer