«Farmen»-festen:

- Sjokkert om vi blir straffa

14 «Farmen»-deltakere venter spent på «dommen» fra politiet. En konklusjon er ventet denne uka.

FORTSATT UAVKLART: «Farmen»-deltakerne som var på fest i Porsanger vet fortsatt ikke om de vil bli straffet for sammenkomsten. Foto: Privat
FORTSATT UAVKLART: «Farmen»-deltakerne som var på fest i Porsanger vet fortsatt ikke om de vil bli straffet for sammenkomsten. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 118 000 +500
innlagt112 -13
døde 757 +7
påvist smittet 160 000 000+760.1K
døde 3 330 000 +13.9K
Se mer

I slutten av februar skrev blant annet Dagbladet at 14 av fjorårets «Farmen»-deltakere ble gjenforent i Porsanger i Finnmark, der én av dem, Nils Kvalvik, bor.

Snarlig avgjørelse

Underveis i sammenkomsten ble det lagt ut videoer og bilder i flere sosiale medier, blant annet fra en fest lørdag kveld, der de sto tett i tett og drakk sprit fra samme flaske. Dette fikk de flere reaksjoner på med tanke på den pågående corona-pandemien.

INTIMT: En rekke videoer og bilder på sosiale medier av en fest med tidligere «Farmen»-deltakere har skapt reaksjoner. Vis mer

Litt seinere bekreftet Stein Hugo Jørgensen, operasjonsleder for Finnmark politidistrikt, overfor Dagbladet at Farmen-festen hadde blitt en politisak.

- Jeg kan bekrefte at saken blir etterforsket av politiet mandag, uttalte han da.

Drøye halvannen måned senere er saken ennå ikke ferdig etterforsket. Dagbladet var imidlertid tirsdag i kontakt med politiet i Finnmark, som bekrefter at de sannsynligvis vil konkludere i løpet av denne uka.

- Sjokkert

Deltakerne risikerer å måtte punge ut totalt 150 000 kroner for festlighetene.

- Jeg blir sjokkert om vi blir straffa, forteller initiativtaker og «Farmen»-deltaker Nils Kvalvik til Dagbladet.

SEIER: Dette er vinneren av «Farmen Kjendis». Vis mer

Det begrunner han med tiltakene de gjorde i forkant og under sammenkomsten.

- Samtlige avga negative coronatest-svar og alle var i karantene i forkant. Vi var én kohort, og gjorde alle mulige tiltak for å følge reglene, legger han til.

ARRANGERTE FEST: Nils Kvalvik var initiativtaker til festen i Finnmark. Foto: Alex Iversen / TV 2
ARRANGERTE FEST: Nils Kvalvik var initiativtaker til festen i Finnmark. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Måtte avgi forklaring

- Hvilken dialog har dere hatt med politiet underveis?

- Jeg snakka med politiet like etter at dette ble en stor mediasak og måtte avgi forklaring. Jeg fikk beskjed om at etterforskningen ikke skulle pågå i mer enn et par uker, men det har vært en sykmelding inne i bildet, som gjør at det tar litt tid. Det har jeg forståelse for, dette er ikke noe jeg stresser med, sier 40-åringen.

Dagbladet er også kjent med at dette er én av årsakene til at etterforskninga drøyer.

Det er imidlertid flere i Finnmarkspolitiet som er involvert i saken, men Kvalvik vil ikke spekulere i om det er et dårlig tegn at saken ennå ikke er avslutta.

«FARMEN»-HYTTA: Tonje Garvik vant Farmen i 2018, nå viser hun og kjæresten Lene Sleperud fram «Farmen»-hytta i programmet «I lomma på Silje». Video: Viaplay Vis mer

- Det hadde vært greit å få saken ut av verden, helt klart. Det er vanskelig å si om det er et bra eller dårlig tegn, men jeg håper på det første - at de bare gjør jobben sin nøye. Jeg tror dette skal gå helt greit.

- Vil prøve det for retten

- Hvordan vil dere reagere om etterforskninga viser at dere har gjort noe galt?

- Det vil jeg egentlig ikke ta stilling til. Men jeg aksepterer det ikke. Da vil jeg prøve det for retten tror jeg. For tiltakene vi gjorde var så strenge at det ville vært urettferdig å straffe oss for noe sånt.

Han fortsetter:

- Hvis vi må betale for dette, hvordan skal politiet stille seg til alle tv-produksjonene som foregår? Da kan det ikke gjennomføres noe som helst. Da er jeg spent på hvordan påtalemyndighetene tar tak i det. For det er akkurat det samme.

TV 2: - Ikke involvert

- Kunne dere selv gjort noe annerledes her?

- Ja, vi kunne droppet å ha livesending på sosiale medier. Men vettet forsvant et sted mellom shot fem og 50. Vi får stoppe på fire shots om det blir en neste gang.

Dagbladet var i starten av mars også i kontakt med TV 2, som understreket at denne reisen var et privat initiativ fra deltakerne, og ikke noe kanalen har hatt kjennskap til.

- TV 2 har ikke vært involvert verken i planleggingen eller gjennomføringen av denne turen. Vi mener alle bør rette seg etter de tiltak og regler som gjelder under pandemien. Det inkluderer selvsagt også tidlige deltagere på «Farmen», sa pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer