Maria Mena:

Sjokkert over rasisme: - Jeg var ikke Maria, jeg var «neger»

Artist Maria Mena lurer på om hun er blitt skjermet for rasisme på grunn av kjendisstatusen. 

TAR ET OPPGJØR: Maria Mena ble kalt «neger» av taxisjåføren sin. Det satte tankene i sving, og i et langt innlegg på Instagram unnskylder hun seg for at hun tidligere ikke har skjønt hva folk mener når de snakker om rasisme. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TAR ET OPPGJØR: Maria Mena ble kalt «neger» av taxisjåføren sin. Det satte tankene i sving, og i et langt innlegg på Instagram unnskylder hun seg for at hun tidligere ikke har skjønt hva folk mener når de snakker om rasisme. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske sangeren Maria Mena (31) er kjent for sin myke sangstemme, og har med åtte soloalbum klart å bli en av landets mest profilerte musikere. Låta «Home For Christmas» er særlig spesielt populær, og er for mange en fast juletradisjon.

Den spellemannsvinnende artisten har vært kjent siden hun var 16 år, og tror muligens det kan ha skjermet henne for både det ene og det andre. Det fikk hun erfare da hun nylig satte seg inn i en taxi i hovedstaden:

«Når du sitter i baksetet og blir kalt neger flere ganger. Jeg tror det kanskje er fordi jeg er kjendis at jeg har sluppet unna. Men hvordan er dette for andre jenter?»

- Trist på samfunnets vegne

Det er publisher i Dagsavisen, Eirik Hoff Lysholm, som tar opp problematikken. Hans kone er venn med Mena, og det er overfor henne at 31-åringen har fortalt om episoden.

I en kommentar skrevet i egen avis forteller Lysholm at Mena nylig ble utsatt for rasisme. Sjåføren hadde ikke kjent henne igjen, og da hun fortalte at hun drev med popmusikk hadde sjåføren stilt spørsmål ved om hun mente «negermusikk».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer