<strong>SKANDALEKJENDIS:</strong> 15 år gamle Danielle Bregoli var bare 13 år gammel da hun overrasket en hel verden under et intervju med Dr. Phil. Siden den gang har hun rukket å bli artist, reklamemodell og realitystjerne. Det tjerner hun gode penger på. Foto: Skjermdump
SKANDALEKJENDIS: 15 år gamle Danielle Bregoli var bare 13 år gammel da hun overrasket en hel verden under et intervju med Dr. Phil. Siden den gang har hun rukket å bli artist, reklamemodell og realitystjerne. Det tjerner hun gode penger på. Foto: Skjermdump Vis mer

Danielle Bregoli

Sjokkerte og ble dømt til fengsel. Nå er 15-åringen millionær og realitystjerne

«Cash me ousside»-jenta spinner veven videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske talkshows har for vane å gå hakket lengre enn våre egne hva gjelder aktuelle gjester og deres agenda. Det var likevel få som hadde sett for seg hva som skulle skje høsten 2016, da den gang 13 år gamle Danielle Bregoli besøkte «Dr. Phil» sammen med mora si.

Den munnrappe tenåringsjenta liret av seg et sitat under samtalen med tv-psykologen, og ble raskt en viral sensasjon.

- Cash me ousside, how bow dah, sa hun, mens samtlige publikummere sleit med å holde kjevene sine lukket.

Det tenåringen prøvde å formidle, var at hun ikke var redd for å møte noen utendørs etter sending til slåsskamp. Videoen ble en viral sensasjon, og sammenlagt har de mange Youtube-videoene som er blitt lagt ut av hendelsen flere titalls millioner visninger.

Millionkontrakt

At dette skulle bli starten på en millionkarriere for den amerikanske bråkmakeren, som nå er 15 år gammel, hadde nok få sett for seg. I ettertid er det blitt kjent at det nå jobbes med en egen realityserie om henne, og tidligere i år kom også sjokknyheten om at hun har inngått et gigantisk samarbeid med en kosmetikkprodusent.

I midten av januar kunne People melde at Bregoli, som for øvrig også har hatt en suksessrik karriere som artist, hadde inngått et samarbeid med sminkeprodusenten Copy Cat Beauty. Merket er relativt nytt, og forsøker åpenbart å skaffe seg nye kunder.

De har nemlig tilbudt 15-åringen elleville 7,6 millioner kroner, eller 900 000 dollar, for et halvt år langt samarbeid. I det halve året skal internettstjerna promotere produsentens produkter, i tillegg til at hun er deres ansikt utad.

- Vi synes det er spennende å jobbe med Bhad Bhabie (artistnavnet hennes, jour anm). Vi valgte Danielle som talsperson for vårt merke fordi hun snakker for en hel generasjon, og hun bryr seg ikke om hype eller overbetaling, uttalte merket tidligere i januar.

<strong>KONTROVERSIELL:</strong> 15-åringens suksess er det vanskelig å betvile, men det er ikke alle som unner henne den. Foto: NTB scanpix
KONTROVERSIELL: 15-åringens suksess er det vanskelig å betvile, men det er ikke alle som unner henne den. Foto: NTB scanpix Vis mer

Artistsuksess

15-åringen har selv delt det glade budskapet med sine 15,7 millioner følgere på Instagram, der hun, selvsagt, oppfordrer fansen til å kjøpe produktene hun får en millionlønn for å reklame for.

Samtidig som hun nå tjener millioner av kroner på kosmetikk, er realityserien hennes, «Bringing Up Bhabie», premiereklar. Entertainment Weekly skriver at programmet har premiere 4. februar, og skal vises på Snapchat. Seere må altså oppsøke programmet og de 12 kommende episodene under bildedelingsappens «Discover»-side.

15-åringen velger å beskrive programmet som en slags klassereise.

- Jeg gikk fra å sove på gulvet i en husvogn til å ha en gullplate på et halvt år, sier hun i traileren til programmet.

To av låtene hennes, «Hi Bitch» og «Gucci Flip Flops (ft. Lil Yachty)», er blitt avspilt såpass mange ganger at de er blitt tildelt gullplaketter. Det vil si at de er avspilt minst en halv million ganger på strømmetjenester. I tillegg har flere av musikkvideoene hennes enorme antall visninger. Den ene har blant annet bikket 100 millioner avspillinger.

<strong>MUSIKALSK SUKSESS:</strong> Danielle Bregoli har gjort stor suksess med musikken sin under artistnavnet Bhad Bhabie (uttales bad baby, ifølge henne selv). Det tjener hun godt på. Foto: NTB scanpix
MUSIKALSK SUKSESS: Danielle Bregoli har gjort stor suksess med musikken sin under artistnavnet Bhad Bhabie (uttales bad baby, ifølge henne selv). Det tjener hun godt på. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dømt til fengsel

Alt har imidlertid ikke, helt åpenbart, vært like rosenrødt for 15-åringen. I løpet av sin tid i offentligheten har hun aldri lagt skjul på at hun har vært i bråk, og har blant annet innrømmet å ha stjålet en bil.

Høsten 2017 ble Bregoli dømt til fem års betinget fengsel på grunnlag av fire separate arrestasjoner, som skal ha skjedd før hun ble kjent. Hun ble også dømt til 100 timer samfunnstjeneste, måtte delta i seksualundervisning og antivoldskurs, og forholde seg til en streng innetid.

<strong>DØMT:</strong> Suksessen klarte ikke å holde 15-åringen unna rettsvesenet. I 2017 ble hun dømt til fem års betinget fengsel, som hun seinere slapp unna på grunn av sin dyre kjendisadvokat. Foto: NTB scanpix
DØMT: Suksessen klarte ikke å holde 15-åringen unna rettsvesenet. I 2017 ble hun dømt til fem års betinget fengsel, som hun seinere slapp unna på grunn av sin dyre kjendisadvokat. Foto: NTB scanpix Vis mer

I fjor meldte derimot en rekke amerikanske medier, deriblant NYMag, at Bregoli riktignok slipper unna resten av den betingede dommen. Det ble klart etter at 15-åringens advokat skal ha lyktes med å overbevise retten om at hun hadde holdt seg unna problemer, samt fullført 100 timer med samfunnsstraff, ifølge nettstedet.

Det er verdt å nevne at Bregoli trolig ikke hadde sluppet like lett unna uten sin nyinnvunne kjendistilværelse.

Oppmerksomheten har nemlig gitt tenåringen betydeligere høyere inntekter, som igjen sørget for at hun kunne hente inn stjerneadvokaten Doug Duncan. Han har tidligere representert skandalegolferen Tiger Woods (42) i hans velomtalte fyllekjøringssak.

Det er imidlertid flere som hevder at 15-åringen ikke har klart å holde seg unna trøbbel siden dommen falt. I november gikk rapperen Iggy Azalea hardt ut på Twitter, og hevdet at 15-åringen hadde kastet en drink i ansiktet hennes. De to artistene har kranglet over nettet i flere måneder på grunn av en uoverensstemmelse, ifølge People.

Danielle Bregoli er langt fra den eneste som har gått fra å være ukjent til å bli et nettfenomen, og fått livet snudd på hodet deretter. Chris Crocker (30) ble eksempelvis verdensberømt da han brølte «Leave Britney Alone» på Youtube, og lever fremdeles godt på kjendisstatusen.

Det samme kan sies om navn som Rebecca Black (20), som ble et fenomen med den totalslaktede låta «Friday», eller den såkalte «kjekkas-skurken», som har fått et nytt liv takket være sitt eget arrestasjonsfoto.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer