MODIG ELLER DUM?: Den russiske supermodellen Viki Odintcova hadde fotoshoot på toppen av en skyskraper i Dubai. Det fikk mange av følgerne hennes til å rase. Video: Instagram / viki_odintcova Vis mer

Viki Odintcova:

Sjokkerte verden med livsfarlig modellstunt. Nå kan det ende i retten

Supermodell Viki Odintcova kritiseres av byggets eiere etter stuntet som kunne endt katastrofalt. 

(Dagbladet): Denne vinteren skapte den russiske modellen Viki Odintcova (23) overskrifter verden over. Til sine over tre millioner følgere på Instagram la hun ut videoer og bilder av seg selv som hang ned fra toppen av en skyskraper i Dubai.

Dette vakte naturlig nok oppsikt, og stuntet ble av flere beskrevet som uforsvarlig og dumdristig. Fotoshooten ble gjennomført på toppen av 307 meter høye Cayan Tower i Dubai, et av verdens høyeste bygg.

I videoklippene kan en tydelig se hvordan 23-åringen stiller seg på kanten av skyskraperen, puster dypt og lukker øynene. Så legger hun altså sin egen skjebne i hendene på den mannlige assistenten, bokstavelig talt, og lener seg sakte bakover.

Truer med søksmål

Videre i seansen henger hun også i løse lufta, fortsatt med assistentens hånd som eneste måte å trosse tyngdekraften.

Stuntet har fått selskapet som eier bygget, Cayan-gruppen, til å se rødt. Nå truer de med å gå rettens vei mot den russiske supermodellen og teamet som utførte fotoshooten. Eiendomsgruppen mener de har brutt ved byggets sikkerhetsparagrafer da de gjennomførte det dristige stuntet.

Skyskraperen i Dubai har blitt brukt til arrangementer som involverer ekstremsport tidligere, men da har sikkerheten vært på plass og helsepersonell har vært på stedet.

From reality Ph: @a_mavrin #MAVRIN #MAVRINmodels #VikiOdintcova @sashatikhomirov #Dubai

Et innlegg delt av Viki Odintcova (@viki_odintcova)

- Dette reflekterer ikke vår hengivenhet til kunst, kreativitet og menneskesjela, sa en talsperson for gruppa ifølge The Huffington Post.

Modellen har imidlertid ikke sittet stille på sidelinja. Hun kom med et motsvar til Cayan-gruppen, der hun mener de heller burde berømme hun og teamet som gjorde fotoshooten.

- Vi fortjener en pris for å ha oppdaget svakheter ved sikkerheten i den bygningen, fortalte hun til avisa The National, som gies ut flere steder i de forente arabiske emiratene.

- Vi var på toppen av det bygget uten noen negative intensjoner. Noen andre kan jo ha gått opp der for å begå selvmord eller å utføre et terroristangrep, sier 23-åringen.

HER GÅR DET GALT: Det gikk neppe slik pokermillionær Dan Bilzerian hadde sett for seg da han kastet pornoskuespilleren Janice Griffith (18) fra taket. Video: LiveLeak Vis mer

Avisa skriver at Odintcova nå er bedt om å skrive under en avtale der hun lover å aldri gjøre noe lignende igjen.

Hvorvidt Cayan-gruppen tar det hele til retten eller ikke, er fortsatt uavklart.

Bred omtale

Flere medier omtalte den russiske modellens farlige stunt da bildene og filmene først ble lagt ut. Ifølge The Telegraph, som henviser til Russia Today, har mange reagert med vemmelse på sosiale medier, og flere kaller stuntet for «uforsvarlig».

Andre medier, som australske News, kaller fotoshooten for «hårreisende».

Nettstedet peker også på at enkelte anklager modellen for å ha kopiert en annen russisk modell, Angelina Nikolau, som har gjennomført flere liknende stunts tidligere.

Odintcova, som også er omtalt i arabiske, spanske, indiske og franske medier, har foreløpig ikke svart på kritikken.

Hun skal riktignok, ifølge India.com, ha lagt ved en slags advarsel til et av de siste bildene på Instagram, der hun skriver:

«Stuntet er gjort i samarbeid med profesjonelle. Ikke gjør dette selv».

NERVER AV STÅL: Ivan Beerkus og Angela Nikolau reiser verden rundt for å utføre ekstreme klatrestunts. Uten sikring klatrer de høye bygninger for å filme og dele med andre. Video: YouTube/Travel Ticker via Storyful Vis mer