«I fyr og flamme»:

Sjokkopptreden: - Helt sykt

Duoen beviser nok en gang at de ikke er redde for å drite seg ut.

Pinlig: Thomas «Fingern» Gullestad blir tydelig flau av det hans «I fyr og flamme»-makker Ailo Gaup serverer i svenske «Idol». Video: TV 2/TV4/Fremantle Vis mer
Publisert

TV 2s nye programkonsept «I fyr og flamme», som ledes av tidligere sportsanker Simon Nitsche (30), er i disse dager i full gang.

I programmet skal tre kjendisduoer hevde at de har utført elleville og vågale utfordringer, som et panel deretter skal gjette om stemmer eller ikke.

I torsdagens episode får vi se Ailo Gaup (44) og Thomas «Fingern» Gullestad (42) på reise til Sverige. Der deltar de på en audition utenom det vanlige, til den svenske versjonen av sangkonkurransen «Idol».

  • Se auditionvideoen øverst i saken!

Auditionen har allerede blitt vist på svenske TV-skjermer, men først denne uka får nordmenn svar på hvordan den framtidige musikkarrieren går for duoen.

- Ble tre år eldre

Det er verdt å merke seg at Gullestad allerede er artist. Han har vært en del av gruppen Klovner i kamp i 20 år, og det er derfor heldigvis ingenting som står på spill for 42-åringens musikkarriere.

ROSIN: Victor Sotberg og Robin Hofset får kjørt seg i det nye TV 2-programmet «I fyr og flamme» da duoen skal prøve å sitte i en jacuzzi i 24 timer. Video: Celina Morken / TV 2 PLAY. Reporter: Jonas Hammer. Vis mer

- Det er helt sykt hvor nervøs det går an å bli for noe sånt. Det er jo ikke sånn at karrierene våre står på spill - det har egentlig ingenting å si - men jeg tror jeg ble tre år eldre på de to timene vi var der, ler han.

Den eksklusive duoen, som sjelden er å se i slike programformat, oppsummerer hele programopplevelsen som «flaut og gøy». Spesielt det å skulle delta i Nord-Europas høyest rangerte «Idol»-konkurranse, som gutta gjennomfører uten noen form for tvang, ble en opplevelse av de sjeldne.

NERVER I HELSPENN: Makkerne Thomas Gullestad og Ailo Gaup tok auditionrommet med storm. Eller gjorde de egentlig det? Her med programleder Pär Lernström. Foto: TV 2
NERVER I HELSPENN: Makkerne Thomas Gullestad og Ailo Gaup tok auditionrommet med storm. Eller gjorde de egentlig det? Her med programleder Pär Lernström. Foto: TV 2 Vis mer

- Vi tenkte vel at det kanskje kunne gå. Tenk om vi klarer det, liksom. Vi øynet et mikroskopisk lite håp om at vi kunne klare å komme videre, sier Gullestad, før Gaup legger til:

- Kanskje vi er det nye Kurt Nilsen og gitarkameratene som drar til Malmö, og returnerer som nasjonalskatter.

Var i karakter

- Ikke sant. Men så beiner du på og kjører Håkan Hellstöm …

- Ja, for jeg tenkte at det er en kjent låt i Sverige. Han er kjent, det er en vanskelig låt og jeg tenkte at den ville passe meg, ler 44-åringen videre.

Gaup synger Hellströms «Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg».

Om det var lurt tenkt eller ei, vites foreløpig ikke, men Gullestad skyter inn at han mener det var et sjakktrekk av kompisen å velge en artist som er mer forbundet med image enn stemmeprakt.

- Jeg var Håkan Hellstöm - helt fra jeg reiste fra Gardermoen. Jeg kom ikke ut av Håkan-karakteren før ei uke etterpå, skryter den tidligere FMX-utøveren.

SETTES UT: Vi må konfrontere Iselin Guttormsen med en video vi har kommet over på internett, og det blir hun ganske så flau av. Reporter: Thale Kristensen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Man kan verken ta duoen på innsats eller selvtillit, for:

- Det ingen har tenkt på er jo … dette er en høyere divisjon enn i Norge, så tenk hva det betyr for våre sangkarrierer her. Man må ofte bli stor i utlandet for at Norge skal skjønne det, sier Gullestad, mer til makkeren enn til undertegnede journalist.

- Kanskje det blir gitarhytte likevel, avslutter Gaup med en karakteristisk - og håpefull - latter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer