Ivanka Trump og Jared Kushner:

Sjokkpåstand om Ivanka og ektemannen

Do-krise for Secret Service. Det hvite hus hevder det ikke stemmer.

DO-KRITIKK: Ifølge Washington Post skal Jared Kushner og Ivanka Trump ha nektet Secret Servide å låne toalettet. Foto: Shutterstock / NTB
DO-KRITIKK: Ifølge Washington Post skal Jared Kushner og Ivanka Trump ha nektet Secret Servide å låne toalettet. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trump-familien er i søkelyset som aldri før, spesielt etter den alvorlige og livsfarlige stormingen av Capitol Hill i USA, hvor fem personer mistet livet sist uke.

Nå er det bare noen dager igjen i Det hvite hus for president Donald Trump (74) - som også skal stilles for riksrett, tiltalt for å ha oppildnet til opprøret.

Når man innehar stillingen som verdens mektigste mann følger det i tillegg med et nøye planlagt sikkerhetsteam. Dette gjelder også for store deler av Trumps øvrige familie, som for eksempel barna hans.

Og det å være sikkerhetsvakt for dattera Ivanka Trump (39) og ektemannen Jared Kushner (40) kan se ut til å by på utfordringer, melder Washington Post.

Avisa skriver blant annet at Secret Service-agenter, som har passet på presidentdattera og ektemannen, skal ha blitt nektet å bruke noen av de seks badene i deres luksuriøse hjem i Washington D.C.

LUKSUSHJEM: Ivanka og Jared bor her i Washington D.C. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
LUKSUSHJEM: Ivanka og Jared bor her i Washington D.C. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Vis mer

- Gikk til Obama

Agentene måtte derfor løse do-krisa på en annen måte, ifølge kilder avisa skal ha snakket med. I starten ble mobile festivaltoalett brukt, men disse ble seinere fjernet etter naboklager.

Toalett-problemet skal deretter ha blitt løst ved at Secret Service-agentene fikk bruke doen i garasjen til tidligere president, Barack Obama, som bare bor noen minutters gange fra huset til Ivanka og ektemannen.

Men etter mye søl skal de imidlertid ikke ha vært velkomne der heller lenger. Neste stopp på toalett-jakten skal da ha vært The Naval Observatory hvor visepesident-boligen ligger. Kjøreturen dit skal dog ha blitt litt i lengste laget for bare et do-besøk.

VISEPRESIDENT: USAs president Donald Trump ønsket eldste dattera Ivanka Trump som sin visepresidentkandidat under valget i 2016, ifølge ei ny bok. Foto: Rex/shutterstock/NTB. Vis mer

Egen leilighet

Ifølge avisa er det nå de amerikanske skattebetalerne som betaler for at agentene skal få gjort fra seg på jobb.

Siden september 2017 har de nemlig leid en kjellerleilighet hos en av naboene til Ivanka og ektemannen.

- Jeg er glad for å kunne hjelpe, sier Kay Kendall til avisa.

Hun forteller også at hun skjønte på agente at de trengte et sted å dusje, ta en pause og bruke toalettet.

Sammen med ektemannen skal hun tjene 3000 dollar i måneden, over 25 400 kroner, i leie.

En talsperson for Det hvite hus benekter påstandene om at Secret Service ikke får bruke toalettet i Ivanka og Kushners hjem. En talsperson for Secret Service skal derimot ikke ha ønsket å kommentere saken da de ikke uttaler seg om hva agentene gjør.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer