Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Skader seg selv og kongehuset

Informasjonsrådgivere mener Aris PR-strategi er underlig.

||| (Dagbladet.no): I et debattinnlegg i Dagbladet i dag går Ari Behn hardt ut mot forfatterkollega Erlend Loe, som han mener harselerer med prinsesse Märtha Louise.

Erlend Loe skrev i sin blogg i Bergens Tidende at han mener Ari Behn burde beskyttes mot seg selv.
 
Flere mener at Behns voldsomme medieutspill mot enkeltpersoner kan true ytringsfriheten.

Ari Behn ved pressetalskvinne Inez Andersson har foreløpig valgt å ikke kommentere påstandene overfor Dagbladet.no.

- Av skaftet
Dagbladet.no har i dag snakket med flere informasjonsrådgiver som kvier seg for å uttale seg om Ari Behns utspill om Erlend Loe.

- Ari Behn har gått helt av skaftet. Det er mye jeg kunne sagt om hans detaljerte og krenkende personangrep på profilerte nordmenn den siste tiden. Men jeg våger ikke, da henger vel han meg ut ved hjelp av tabloidene, sier en rådgiver.

-  Jeg liker på mange måter fenomenet Ari Behn, men nå har han blitt så voldsom at han faktisk truer den frie debatten han hevder å forsvare, sier informasjonsrådgiveren, som kun vil uttale seg under løfte om anonymitet.

- Skader seg selv
Informasjonsrådgiver Jarle Aabø mener at selv om Ari Behn skaper mye god underholdning, har han en heller underlig pr-strategi som kan falle tilbake på ham selv.

- Den måten han forvalter sitt omdømme på tror jeg ikke er til gagn verken for ham selv eller hans omgivelser, sier Aabø, som understreker at han uttaler seg som informasjonsrådgiver.

- Tror du Ari Behn selv har brukt medierådgivere?

- Det vet jeg ikke noe om. Men når man skal planlegge mediestrategier må man ha et tydelig mål. Det er vanskelig å se hvilket langsiktig mål Behn har for sin offentlige opptreden, sier Aabø, og nevner tre mulige mål. 

- Er det å bli mer kjent? Selge masse bøker? En ren hevn? Eller er det å forhindre kritikk mot seg selv, sin kone og/eller monarkiet?

Blander roller
Han påpeker at selv om Behn hevder å kjøre solo, så har han selv sagt at han gjør dette også «på vegne av sin familie». 

- Jeg tror folk kan oppfatte det som om at han blander rollene sine, og dermed skaper han utydelighet i kommunikasjonen som igjen kan svekke troverdigheten. Ari Behn er selvsagt i sin fulle rett til å si og mene hva han vil om hvem han vil, men rent faglig sett tror jeg  doseringen her kan føre til at han mister sympati og troverdighet i det offentlige rom, sier Aabø.

 

- Kunstnerisk dilemma
Elin Ørjaseter, kommentator i e24, mener Ari Behns siste utfall skaper problemer for både kona og kongefamilien. Samtidig har hun stor sympati for det hun kaller Ari Behns dilemma. Men mener likevel han skader kongehuset ved å gå ut som han har gjort de siste ukene.

- For Ari Behn er dette et lite skjebnedrama. Han er en kunstner, og det ligger i hans natur å utforske grensene for skikk og bruk. Samtidig er han en del av det utvidede kongehuset, og lager nå problemer for kongefamilien og sin kone.

Hun har stor sympati for både Ari og Märthas dobbeltroller som kongelige og kunstnere.

- Ari Behn røsker nå i jernstengene til sitt rojale bur som han prøver å slippe ut av. Men jeg vet ikke om det er mulig å slippe ut, sier Ørjaseter.

I dag skriver Loe: «Prinsessegemalen kan mene hva han vil om meg og mine bøker. Det har jeg ingen problemer med. Utover det føler jeg ikke at jeg har noe offentlig usnakket med ham.»

Vendetta mot Grimstad
Kritikken mot Loe kommer bare noen uker etter at Ari Behn gikk hardt ut mot tidligere soussjef ved Slottet, Carl-Erik Grimstad, for å ha spredt sladder og usannheter om ham og hans familie.

Også språkprofessor Finn-Erik Vinje fikk sitt pass påskrevet etter å ha kritisert Ari og Märthas navnevalg på barna.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media