Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hertuginne Meghan:

- Skadet hennes mentale helse

I dokumenter i et søksmål mot det britiske avisskonsernet Associated Newspapers, sier hertuginne Meghans advokater at hun følte en «enorm følelsesmessig smerte» over publiseringen av et privat brev.

SAKSØKER: Prins Harry og hertuginne Meghan saksøker britiske tabloider. Foto: SplashNews.com
SAKSØKER: Prins Harry og hertuginne Meghan saksøker britiske tabloider. Foto: SplashNews.com Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): Hertuginnen av Sussex, som er gift med prins Harry, opplyser også at hun følte seg «ubeskyttet» av kongefamilien da den britiske tabloidpressen kom med anklager mot henne mens hun var gravid.

Søksmålet er rettet mot Associated Newspapers Limited (ANL), som blant annet gir ut Mail on Sunday og Mail Online. Det kommer etter at de publiserte utdrag av et privat, håndskrevet brev hun sendte til faren, Thomas Markle.

- Hertuginnen hadde blitt offer for en rekke feilaktige og ødeleggende artikler i britiske tabloider, spesielt fra saksøkte, som skapte enorm følelsesmessig smerte og skadet hennes mentale helse, skriver advokatene hennes i et dokument, ifølge The Guardian.

Meghan saksøker for misbruk av privat informasjon, brudd på databeskyttelse og opphavsrett. Utdragene av det private brevet, hun sendte i august 2018, ble publisert i februar 2019.

- Bekymret for henne

- Ettersom vennene hennes aldri hadde sett henne i denne tilstanden før, var de naturlig nok bekymret for hennes velferd, særlig ettersom hun var gravid, ubeskyttet av institusjonen og ikke fikk lov til å forsvare seg selv, heter det i dokumentet.

NEI: Alt gikk ikke helt etter planen da Hertuginne Meghan Markle skulle hilse på en gammel venn på et veldedighetsarrangement. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

ANL på sin side opplyser at faren, Thomas Markle, delte brevet med dem etter at venner av Meghan hadde blitt intervjuet anonymt av amerikanske People Magazine. Markle syntes intervjuene de ga, tegnet et svært feilaktig og nedsettende bilde av ham. For å motbevise påstandene, viste han fram brevet fra datteren.

Meghans advokater hevder hun ikke hadde vært klar over at de fem vennene hennes hadde snakket anonymt med People Magazine. Alle venner og familie av Meghan skal ha fått beskjed om å si «ingen kommentar» til alle medieforespørsler.

Hun skal ikke ha visst hvem av vennene som snakket til ukebladet før lenge etterpå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!