Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Petter Stordalen og Pride:

- Skal aldri akseptere at de tuller med verdiene våre

Hotellkongen fikk rungende applaus fra publikum under kveldens «Senkveld med Helene og Stian».

ÅPEN: Hotellkongen mottok rungende applaus fra publikum under kveldens «Senkveld med Helene og Stian». FOTO: TV2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i år ble det kjent at hotell kjeden Nordic Choice, med Petter Stordalen (55) i spissen, hadde inngått et samarbeid med Pride i Sverige, og det gikk ikke upåaktet hen.

Beslutningen til Stordalen fikk flere til å sperre opp øynene, og hotellkjeden mottok trusler fra enkelte kunder med boikott av hele hotellkjeden. Det skrev DN i september.

Pressekontakt Ida Holen bekreftet overfor avisa at de hadde mottatt flere henvendelser om en boikotting, men ville ikke gå inn på hvor mange det var.

I kveld er hotellkongen selv en av gjestene i TV 2-programmet «Senkveld med Helene og Stian», og der forteller han blant annet åpenhjertig om hotelloppstyret.

Mens Stordalen pratet ble han stadig avbrutt av stor applaus fra publikum i salen.

  • Se reaksjonene i videoen øverst i saken!

- Har skjedd før

På spørsmål fra programleder Helene Olafsen (28) om hva han synes om reaksjonene fra hotellkjedens kunder, svarer han at noe liknende har skjedd tidligere.

- For det første, det samme skjedde når vi innførte noe som het Ali-hjelpen, som er hjelp til de som kommer inn her og som kommer i jobb, men som har problemer med en del byråkratiske ting som oppholdstillatelse og andre ting som skal på plass, sier Stordalen og legger til:

GJEST: Fredag var hotellkongen Petter Stordalen en av kveldens gjester under sendingen av TV 2-programmet. Her avbildet sammen med Live Nelvik, Jenny Skavlan og programlederne Helene Olafsen og Stian Blipp. Foto: TV 2
GJEST: Fredag var hotellkongen Petter Stordalen en av kveldens gjester under sendingen av TV 2-programmet. Her avbildet sammen med Live Nelvik, Jenny Skavlan og programlederne Helene Olafsen og Stian Blipp. Foto: TV 2 Vis mer

- Rasistiske holdninger har vi helt nulltoleranse for, vi aksepterer det ikke, fortsetter 55-åringen, men blir avbrutt av stor jubel og anerkjennelse fra publikum.

- Når det gjelder Pride, så har jeg sagt at det er en menneskerett å elske den jeg vil elske, forteller hotellkongen når applausen har senket seg, men blir nok en gang avbrutt av rungende applaus.

Det er tydelig at Stordalen er svært engasjert i temaet, og han forteller at flere privatpersoner og andre på vegne av ulike organisasjoner har kontaktet hotellkjedens kundeservice etter at Pride samarbeidet ble kjent.

Han forklarer videre at enkelte også har klippet opp Nordic Choice Club-kortene sine fordi hotellkjeden er med og støtter Pride.

RØRENDE ØYEBLIKK: Petter Stordalen ga følgerne sine et innblikk fra da han barberte hodet til Gunhild i sykesengen. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Helén Skogstad / Ørjan Ryland Vis mer

Vil gjøre det enda større neste år

Ifølge Stordalen hadde Nordic Choice en av de største åpningene under årets Pride-parade, og han er klar i sin sak om hva han mener om kundenes reaksjoner.

55-åringen henviser blant annet til blogginnlegget han skrev om reaksjonene fra hotellkjedens kunder, og forteller:

- Jeg tenker bare en ting. Til neste år skal vi ha større opptog, høyere musikk, mer pride og flagget skal være enda høyere, sier han til enda en stormende applaus fra publikum i salen.

- Vi skal aldri akseptere at de tuller med verdiene våre. De kan tulle med mye, de kan tulle med mandagsvideoene, at jeg er litt høy på energi noen ganger, og at jeg kanskje er litt flamboyant, sier han.

- Men ikke med verdigrunnlaget vårt, avslutter Stordalen til anerkjennelse fra både publikum, programledere og de andre gjestene.

Raste på sosiale medier

I høst begynte hotellkongens datter, Emilie Stordalen (26) å jobbe i farens selskap i en prosjektstilling. Hun var kjapt ute og reagerte sterkt på truslene om boikotten av hotellkjeden.

I et langt innlegg på Instagram skrev hun åpent til sine 5000 følgere.

- Gjennom august og september har Nordic Choice (NCH) vært offisiell samarbeidspartner med Pride, hvor tusenvis av ansatte har deltatt i parader over hele Norden, skrev hun, og fortatte:

- De fleste reaksjonene vi har fått har (heldigvis) vært positive, men i løpet av min korte periode i selskapet har det også overrasket meg hvor mye som er negativt.

Det var en artikkel på VG som fikk det til å boble over for hotellarvingen, der noen ble sitert på at «gud sørger» på grunn av Pride-festivalen. Hun hevdet at hotellkjeden hadde fått brev, telefoner og tirader fra folk som ønsket å boikotte selskapet etter at de inngikk samarbeidet.

- Derfor har jeg følgende på hjertet til dere som i det siste har kritisert NCH for vår holdning til Pride og mangfold for øvrig: Nå er det snart på tide å putte de middelaldrende holdningene opp der sola aldri skinner, lød hennes klare tale på bildedelingstjenesten.

DIREKTE: Gunhild Stordalen åpner EAT Stockholm Food Forum. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Stolte av mangfoldet

Hun fortalte også at NCH kommer til å være for mangfold så lenge hun jobber der. Ikke bare fordi det åpner for mangfold i samfunnet, men fordi det legger grunnlaget for en bedre arbeidsplass og en bedre kultur.

Overfor DN utdypet 26-åringen innlegget ytterligere.

- Jeg er medeier i et selskap med over 16 000 ansatte, og vi er et selskap som er stolte av mangfoldet. Den typen holdninger jeg har reagert på her, er det motsatte av det Nordic Choice står for. Derfor ville jeg si fra, fortalte hun til avisa.

Stordalen var ikke redd for hva hennes tirade på Instagram kunne føre til.

- Det jeg frykter mer enn å miste kunder, er at vi skal slutte å stå opp for verdiene våre og reagere på urett.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!