Diana og Charles:

Skal bare ha møttes 12 ganger før de giftet seg

Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor Diana og Charles så nyforelskede ut i bryllupet sitt. 

JUBELKYSSET: Diana av Wales og prins Charles feiret ekteskapet med å kysse på kirketrappa etter bryllupet. Nå har det imidlertid kommet fram ny informasjon som skal ha det til at de bare møttes 12 ganger før de giftet seg. Foto: NTB scanpix
JUBELKYSSET: Diana av Wales og prins Charles feiret ekteskapet med å kysse på kirketrappa etter bryllupet. Nå har det imidlertid kommet fram ny informasjon som skal ha det til at de bare møttes 12 ganger før de giftet seg. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den 29. juli i 1981 fulgte en hel verden spente med, da den britiske arveprinsen Charles endelig skulle få sin Diana. De var Storbritannia, om ikke verdens, mest omtalte par og flere gledet seg stort til å lese om alle detaljene.

Det ikoniske bryllupet fanger fortsatt fansen, og det hender til stadighet at det kommer ut bøker, filmer, serier og annen info om både forholdet og bryllupet. Sist i rekka er CBS' tv-spesial med tittelen «Princess Diana: Her Life, Her Death, The Truth».

Spesialen, produsert av 48 Hours og fortalt av det anerkjente ankeret Gayle King, hevder å avsløre flere hemmeligheter fra parets forhold. Det skriver medier som Vogue og Elle.

Møttes sjeldent

På formiddagen en julidag i 1981 fikk altså prins Charles sin Diana, foran nærmere 3500 gjester i St. Pauls-katedralen. Det er anslått at nærmere 750 millioner seere fulgte seremonien på tv verden over.

Det vil altså si at imponerende mange fikk med seg kysset på trappa etterpå, Dianas Elizabeth og David Emanuel-kjole og den overdådige kortesjen. Den nye CBS-dokumentaren hevder imidlertid at det ikke er så merkelig at paret virket nyforelskede under seremonien og etterpå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer