- Skal det være greit å kalle noen «jævla fittehøl», men ikke greit å dra en vits?

Mette Hanekamhaug stiller spørsmål ved Madcon-Tshawes ordbruk.

(Dagbladet): Madcon-Tshawe reagerte kraftig på Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus´ «Mokkamann»-kommentar under gårsdagens Spellemann-show.

I et intervju med Dagbladet sa Madcon-profilen følgende om Blokkhus etter den mislykkede vitsen:

«Fy faen for et fittehøl du er».

I løpet av natta og morgenen har flere reagert på Tshawes munnbruk.

- Det er klart sexistisk og hører ikke noe steds hjemme, sier Kari Helene Partapuoli, leder i Antirasistisk senter, til Dagbladet.

Partapuoli mener det var helt riktig av Madcon å reagere på Mokkamann-kommentaren til Plumbo, men mener at man at man må tro dem når de ber om unnskyldning for det hun omtaler som en «jævlig dårlig spøk».

STILLER SPØRSMÅL: Mette Hanekamhaug reagerer på Madcon-Tshawes ordbruk og spør om det skal være greit å kalle noen et fittehøl. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
STILLER SPØRSMÅL: Mette Hanekamhaug reagerer på Madcon-Tshawes ordbruk og spør om det skal være greit å kalle noen et fittehøl. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Det finnes mer alvorlig rasisme i det norske samfunnet, blant annet diskriminering i arbeidslivet, som kom fra gjennom en FAFO-rapport i forrige uke, sier Partapuoli.

- Ikke rasister Stortingsrepresentant Mette Hanekamhaug (Frp) stiller følgende spørsmål etter «fittehøl»-uttalelsen til Tshawe.

- Skal det være greit å kalle noen «jævla fittehøl», men ikke greit å dra en vits? spør Hanekamhaug, som understreker at hun ikke støtter Plumbos Mokkamann-vits og synes at den kom helt feil ut.

Hanekamhaug mener alle bør ta et skritt tilbake og trekke pusten dypt en gang til.

- Jeg tror ikke Plumbo er rasister og jeg tror ikke Madcon hater kvinner. Jeg synes Madcon kunne reagere og si at det ikke var noe morsomt, da skulle saken vært død, sier Hanekamhaug, som mener Madcon overreagerte på Mokkamann-vitsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg tror toleranse og respekt for hverandre bygger på at man ikke overreagerer på alle uttalelser og er oversensitiv. De dro vitsen for langt, tenker jeg, sier stortingsrepresentanten.

- Møkkaspøk Partapuoli i Antirasistisk senter er uenig med Hanekamhaug, hun mener det er viktig at det blir oppmerksomhet rundt kommentarer som Plumbo kom med i går.

- Folk med minoritetsbakgrunn har hørt verre ting enn dette, men jeg synes det er helt allright at det blir oppmerksomhet rundt disse sleivkommentarene, sier Partapuoli.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken ønsker ikke å kommentere Spellemann-bråket utover det han skrev på Twitter i går kveld.

«Var bra sending fra Spellemannprisen i kveld. Angrer på at jeg ikke slo av før siste takketale. Møkkaspøk.»

Det har så langt i dag ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Tshawe eller Madcons management.