Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kara Bosworth Keough:

- Skal fortsette å se etter deg

Kara Bosworth og ektemannen opplevde alle foreldres mareritt da sønnen kom til verden.

VANSKELIG TID: Kara Bosworth og ektemannen mistet nylig sin nyfødte sønn. Nå åpner hun opp om de første to månedene uten ham. Foto: Kara Bosworth / Instagram
VANSKELIG TID: Kara Bosworth og ektemannen mistet nylig sin nyfødte sønn. Nå åpner hun opp om de første to månedene uten ham. Foto: Kara Bosworth / Instagram Vis mer

Det er allerede gått to måneder siden den amerikanske realitystjerna Kara Bosworth Keough (31) og ektemannen Kyle Bosworth (33) mistet sin nyfødte sønn, McCoy, bare kort tid etter fødselen.

Underveis i fødselen fikk den lille gutten skulderdystoci (fastlåst skulder, journ.anm.) og en komprimert navlestreng, og Bosworth har tidligere åpnet opp om sønnens bortgang.

Når han nå skulle ha vært to måneder gammel, er det mange følelser som strømmer på hos den 31 år gamle «Real Housewives of Orange County»-stjerna.

«Du skulle ha vært to måneder i dag. Du skulle ha funnet favorittsmokken din, og jeg skulle vært takknemlig for å endelig få de første (deilige) seks timene eller mer med søvn som gjør at jeg føler meg som en Disney-prinsesse med fugler syngende over hodet mitt», skriver hun innledningsvis til et bilde av den lille babyen på sykehuset.

- Ser etter deg

Bosworth skriver at i stedet for dette, sover hun over tolv timer hver natt, da det er lettere enn å være våken. Foreldrene skulle på denne tida egentlig ha vasket opp etter den lille sønnen.

«Vi skulle ha vasket opp gulpet ditt. I stedet prøver vi å takle vår egen skit. Du skulle ha funnet stemmen din, lagd lyder og gjort at hjertet vårt eksploderte. Hjertene våre har eksplodert, men av helt andre grunner», fortsetter mora, som videre skriver at hun skulle ha sett på sønnen nesten hele dagen, men at hun nå søker etter ham andre steder.

«Jeg hører deg i sanger, jeg ser deg i skyene, i havet, i søsteren din sitt ansikt, i din fars armer. Jeg skal fortsette å se etter deg så lenge jeg lever».

31-åringen beskriver hverdagen uten McCoy som hard, men er likevel glad over å få være mora hans.

Satt fast

Sønnen, som fikk navnet McCoy Bosworth, ble født 6. april i år. Han er dermed født midt i pandemien store deler av verden befinner seg i, og mange fødende kvinner får av den grunn ikke ha sine partnere på fødestua.

31-åringen og ektemannen fortalte nylig til Good Morning America at hun derfor opprinnelig hadde planer om å føde hjemme. Så fort fødselen var i gang skal hun derimot raskt ha merket at noe var galt, og skjønte fort at babyens skuldrer satt fast.

Med hjelp fra en doula (en fødselsledsager journ.anm.) og to jordmødre fikk de babyen ut. Sønnens hjerteslag uteble, og de ble dermed hastet til sykehus med ambulanse. 45 minutter seinere kom pulsen tilbake.

- Det virket som en evighet. Men han kom tilbake for å kjempe, for å se om han kunne leve, og det var et mirakel, fortalte hun under intervjuet.

SE TV: I programmet «Mer enn gull» på TV 2 åpner tidligere langrennsløper Erling Jevne opp om dagen da sønnen hans døde i en påkjørsel. Video: TV 2 Vis mer

Donerte organer

Som følge av tre kvarter uten hjerteslag og oksygen til hjernen hadde imidlertid den nyfødte sønnen pådratt seg en alvorlig hjerneskade. Etter 72 timer koblet til en ventilator på intensivavdelingen hadde sønnen fremdeles ikke blitt bedre. Kort tid seinere døde han.

- Vi er glade for at vi fikk møte ham og fikk lære han å kjenne. Vi fikk noen milepæler vi ikke trodde vi skulle få. Vi fikk skifte bleie. Jeg fikk bli tisset på, noe som er en sønn-mamma-ting jeg ikke trodde jeg skulle få oppleve. Vi fikk holde ham, og vi fikk kjenne varmen fra kroppen hans, fortalte mora.

Bosworth kunne også fortelle at noe annet som har vært vanskelig ved sorgprosessen, er at kroppen fremdeles oppfører seg som den nylig har født, uten at hun har en baby som bevis.

Sønnens organer ble donert til andre trengende. Blant annet tilhører nå hjerteklaffene andre syke barn, og morsmelka er blitt gitt til en mor med en nyfødt på intensivavdelingen.

Fra tidligere har paret den fire år gamle dattera Decker Kate.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!