Skuespiller Tyler Sanders (18):

Skal ha dødd av fentanyl

Obduksjonsrapporten skal fastslå at skuespilleren Tyler Sanders (18) døde som følge av bruk av fentanyl, skriver TMZ som hevder å ha fått tilgang på rapporten.

DØDSÅRSAK: Kjendisnettstedet TMZ melder at det skal stå skrevet i obduksjonsrapporten til skuespilleren Tyler Sanders (18) at han døde av fentanyl. Foto: Skjermdump / Instagram
DØDSÅRSAK: Kjendisnettstedet TMZ melder at det skal stå skrevet i obduksjonsrapporten til skuespilleren Tyler Sanders (18) at han døde av fentanyl. Foto: Skjermdump / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rettsmedisinere i Los Angeles skal ha skrevet i obduksjonsrapporten at skuespilleren Tyler Sanders (18) døde som følge av bruk av fentanyl. Det skriver det amerikanske kjendisnettstedet TMZ, som hevder å ha fått tilgang på den aktuelle rapporten.

Helt konkret skal rettsmedisinerne ha skrevet at Sanders døde som følge av «virkningene av fentanyl», og at dødsfallet skyldtes en ulykke. Videre skal det stå skrevet i obduksjonsrapporten at Sanders sendte en tekstmelding til en venn kvelden før han døde, og at han i tekstmeldingen skal ha skrevet at han tok fentanyl.

Ifølge obduksjonsrapporten var dødsfallet et uhell, skriver E! News.

SJOKK: Da vi torsdag kveld var på premieren til «71 grader nord kjendis», får vi vite at dronning Elizabeth er død. Slik reagerte kjendisene. Reporter: Thea Hope. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Fentanyl

Helsebiblioteket, som er en tjeneste fra Folkehelseinstituttet, beskriver fentanyl som et smertestillende opioid som er omkring 100 ganger mer potent enn morfin og omtales som både «skrekkdop» og «dødsdop». Videre skriver de at hva som er giftige mengder fentanyl avhenger av personen som inntar det.

Nylig slo CDC, som er FHIs søsterinstitutt i USA, overdosealarm. I en studie beskriver de at antallet overdosedødsfall blant 10- til 18-åringer i USA har mer enn doblet seg fra 2019 til 2021. Videre mener de å ha funnet at det særlig er fentanyl som driver veksten, og at antallet overdoser med fentanyl skal ha økt med 182 prosent i samme periode.

Funnet død i sitt hjem

Det var 16. juni at Sanders ble funnet død i sitt hjem i Los Angeles. Agent Pedro Tapia bekreftet dødsfallet overfor nettstedet Deadline, samtidig som han opplyste at dødsfallet var under etterforskning.

- Tyler var en talentfull skuespiller med ei stor framtid. Han kommer fra en vidunderlig familie, og vi ber dere om å respektere deres behov for privatliv på nåværende tidspunkt, uttalte Tapia den gang.

Skuespiller Anne Heche (53) er død Vis mer

Rettsmedisinerne skal ha slått fast at Sanders ikke hadde noen helserelaterte utfordringer, men at han hadde misbrukt narkotika, ifølge TMZ.

I sorg

Til E! News uttaler familien seg om dødsfallet.

«Tyler var en ambisiøs, hardtarbeidende skuespiller som led av en dyp og vedvarende depresjon», skriver faren David Sanders i en uttalelse til nettstedet.

- DRONNINGA: Countrystjerna Loretta Lynn er død, 90 år gammel. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

«Tyler begynte med narkotika, ikke som en måte å ha det moro sosialt på, men snarere som et forsøk på å overvinne sin dype psykiske kamp».

Avslutningsvis håper faren at Tylers historie vil bidra til større åpenhet.

I samme uttalelse beskriver mora Ginger Sanders dødsfallet som «ekstremt vanskelig».

«Jeg vil at andre skal forstå at vi, som alle andre familier, trodde aldri dette ville skje oss», forklarer mora, og legger til at sønnen hadde et stort støtteapparat rundt seg.

Sanders ble nominert til Emmy-pris for sin rolle som «Leo» i TV-serien «Just Add Magic: Mystery City». I tillegg har han spilt i TV-seriene «9-1-1: Lone Star», «Fear the Walking Dead» og «The Rookie».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer