Prins Harry:

Skal ha fått beskjed sist

Prins Harry skal angivelig ha vært det siste familiemedlemmet som fikk vite om dronningens bortgang.

SEIN BESKJED: Prins Harry skal angivelig ha vært den siste som fikk vite om dronningens dødsfall. Foto: Kirsty O'Connor / AP / NTB
SEIN BESKJED: Prins Harry skal angivelig ha vært den siste som fikk vite om dronningens dødsfall. Foto: Kirsty O'Connor / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LONDON/OSLO (Dagbladet): Det er over ei uke siden dronning Elizabeth gikk bort, omringet av de hun var mest glad i. Det var imidlertid ikke alle som rakk fram til Balmoral i Skottland for å ta farvel med henne.

Dronning Elizabeth begraves mandag 19. september. Følg den her hos oss i Dagbladet TV. Vis mer

Det har vært utallige overskrifter om de britiske kongelige i dagene etter dronningens dødsfall, og mye fokus er viet dronningens barnebarn, prins Harry (38).

Han har fått en del oppmerksomhet for at han ikke rakk fram til Skottland før dronningen gikk bort. Det viser seg at det aldri var mulig for ham å rekke det.

Prins Harry fikk nyheten om dronningens død bare fem minutter før offentligheten fikk vite det, ifølge The Telegraph.

KONGEPARET: Her er kong Harald og dronning Sonja i Westminister Hall, der kisten til dronning Elizabeth ligger. Video: AP Vis mer

- En far som bryr seg

Prinsen skal ha fått beskjed om dronningens dødsfall av sin far, kong Charles (73), kort tid før han landa i Aberdeen, Skottland.

Det var bare noen minutter før dødsfallet ble annonsert av Buckingham Palace.

Ifølge The Telegraph var det kong Charles som insisterte på at prins Harry skulle få vite om dronningens dødsfall før offentligheten.

Grunnen til at han fikk vite det seinere enn resten av familien var at det var vanskeligere å få tak i ham.

- Kongen var bestemt på at den offisielle uttalelsen ikke måtte bli sluppet før alle medlemmer av kongefamilien hadde blitt informert. Det var en far som snakket fordi han bryr seg, sier en kilde.

Knust og ydmyket

Tida etter dødsfallet har ikke vært lett for kongefamilien. Blant annet fikk ikke prins Harry og prins Andrew (62) kle seg i militær uniform offentlig i dagene etter dødsfallet. Et unntak ble imidlertid gjort for prins Harry under en vake i Westminster Hall.

Prins Harry skal ifølge The Times ha blitt knust da han mottok uniformen og la merke til at dronningens initialer «ER» var strippet fra skuldrene.

FULGTE BESTEMOR: Observante seere som fulgte kisten til dronning Elizabeth som ble fraktet til Westminster Hall onsdag 14. september, kunne se at det var noen i kongefamilien som skilte seg ut. Vis mer

- Han er knust. Å fjerne hans bestemors initialer føles veldig tilsiktet, skal en kilde ha sagt til The Times.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer