Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins Charles:

Skal ha forsøkt å sette prinsesse Diana i dårlig lys for sin nye flamme

Over 20 år etter den store utroskapsskandalen skaper den på nytt overskrifter.

NYE DETALJER: Ifølge en ny bok skal prins Charles ha lagt en nøye plan for at forholdet til hertuginne Camilla ikke skulle skape storm. Foto: NTB Scanpix
NYE DETALJER: Ifølge en ny bok skal prins Charles ha lagt en nøye plan for at forholdet til hertuginne Camilla ikke skulle skape storm. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): De siste dagene har affæren mellom britiske prins Charles (69) og Camilla Parker Bowles (70), i dag hertuginne av Cornwall, igjen skapt overskrifter i utenlandske medier.

Det var i 1992 at lydopptaket av en privat telefonsamtale mellom prins Charles og Camilla Parker Bowles ble lekket i utenlandske medier. Dette var mens han fortsatt var gift med prinsesse Diana - som han skilte seg fra i 1996.

Nå blusser saken opp igjen med flere mørke detaljer.

I en ny biografi om prins Charles, skrevet av journalisten Tom Bower, som også har skrevet den kjente boka «Rebel Prince: The Power and Passion ans Defiance of Prince Charles», hevder nemlig Bower at den britiske prinsen og hans PR-team planla en egen kampanje for å få Camilla «godkjent» inn i kongefamilien, skriver People.

Ifølge nettsida står det nemlig skrevet i boka at prinsen og PR-teamet lagde en plan for hvordan de skulle få satt prinsesse Diana i et dårlig lys. Planen skal ha blitt lagt bare et år etter den tragiske bilulykken i Paris i 1997, der prinsesse Diana omkom.

Bower skal også hevde i boka at prinsen, sammen med PR-teamet og hans private sekretær Mark Bolland, avtalte med forfatteren Penny Junor å portrettere Diana som en ubalansert og ikke trofast hustru, som led av en personlighetsforstyrrelse.

NORGESBESØK: Prins Charles av Wales og hertuginne Camilla besøker Bryggen under reisen til Bergen i 2012. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
NORGESBESØK: Prins Charles av Wales og hertuginne Camilla besøker Bryggen under reisen til Bergen i 2012. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer

Gikk som planlagt

Selv om det ble trykket flere nedverdigende historier om prinsesse Diana på den tiden, ble det også trykket enda flere heltemodige historier. Likevel så det ut til at planen fungerte.

Da prins Charles og Camilla viste seg sammen for første gang i 1999 var det overraskende lite kritikk mot paret. I 2000 tilbrakte de tid med dronning Elizabeth. Ifølge Royal Central var dette et symbol på at hun godtok forholdet. Charles og Camilla giftet seg i 2005.

Viste ingen nåde

Det var imidlertid ikke bare bare å overbevise dronningen om at dette var et redelig forhold for den britiske kongefamilien.

Ifølge biografien, som People har gjengitt utdrag fra, skal prins Charles ha spurt dronningen om å ønske Camilla velkommen i familien - mens han fortsatt var gift med prinsessen av Wales.

Dronningen viste imidlertid ingen nåde.

Ifølge biografien skal dronning Elizabeth ha svelget i seg flere martinier da hun svarte sønnen. Brautende skal hun ha sagt at hun ikke ville godta sidespranget hans, og at hun heller ikke kom til å tilgi Camilla. Dronningen mente angivelig at Camilla burde ha forlatt prins Charles, slik at ekteskapet hans kunne bedre seg.

Dronningen skal også ha kalt Camilla for «den gale dama», og at hun «ikke ville ha noe med henne å gjøre».

Skandale

Den store utroskapsskandalen ble døpt «tampon-gate» og «Camilla-gate», fordi prins Charles fortalte Camilla over telefonen at han kunne tenkte seg å leve resten av livet som tampongen hennes, ifølge Newstalk.

- Jeg vil bare bo i buksene dine eller noe. Det hadde gjort alt enklere, skal prins Charles blant annet ha sagt.

De to var begge godt gift den gangen. Prins Charles og Diana var Storbritannias, om ikke verdens, mest populære par, og ble ofte skrevet om i alle mulige forbindelser.

Camilla var på sin side gift med Andrew Parker Bowles.

Prins Charles og prinsesse Diana ble separert like etter at opptaket ble lekket, men formelt skilt hele fire år etter. Camilla og Andrew gikk fra hverandre året før, i 1995.

SNAKKER UT: Prinsesse Olga Romanoff snakker ut om da pressen skrev at hun var aktuell som kone til prins Charles, da moren hennes solgte henne inn til Harper's Bazaar. Video: NRK Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling