Prins Charles:

Skal ha forsøkt å sette prinsesse Diana i dårlig lys for sin nye flamme

Over 20 år etter den store utroskapsskandalen skaper den på nytt overskrifter.

NYE DETALJER: Ifølge en ny bok skal prins Charles ha lagt en nøye plan for at forholdet til hertuginne Camilla ikke skulle skape storm. Foto: NTB Scanpix
NYE DETALJER: Ifølge en ny bok skal prins Charles ha lagt en nøye plan for at forholdet til hertuginne Camilla ikke skulle skape storm. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste dagene har affæren mellom britiske prins Charles (69) og Camilla Parker Bowles (70), i dag hertuginne av Cornwall, igjen skapt overskrifter i utenlandske medier.

Det var i 1992 at lydopptaket av en privat telefonsamtale mellom prins Charles og Camilla Parker Bowles ble lekket i utenlandske medier. Dette var mens han fortsatt var gift med prinsesse Diana - som han skilte seg fra i 1996.

Nå blusser saken opp igjen med flere mørke detaljer.

I en ny biografi om prins Charles, skrevet av journalisten Tom Bower, som også har skrevet den kjente boka «Rebel Prince: The Power and Passion ans Defiance of Prince Charles», hevder nemlig Bower at den britiske prinsen og hans PR-team planla en egen kampanje for å få Camilla «godkjent» inn i kongefamilien, skriver People.

Ifølge nettsida står det nemlig skrevet i boka at prinsen og PR-teamet lagde en plan for hvordan de skulle få satt prinsesse Diana i et dårlig lys. Planen skal ha blitt lagt bare et år etter den tragiske bilulykken i Paris i 1997, der prinsesse Diana omkom.

Bower skal også hevde i boka at prinsen, sammen med PR-teamet og hans private sekretær Mark Bolland, avtalte med forfatteren Penny Junor å portrettere Diana som en ubalansert og ikke trofast hustru, som led av en personlighetsforstyrrelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer