Kong Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun av Thailand:

Skal ha unngått skatt i årevis

Den thailandske kongen skulle betalt 100 000 euro i året, men den tyske kommunen har visstnok ikke fått et øre.

UBETALT SKATT: Kong Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun av Thailand skal ha unngått å betale skatt til en tysk kommune i flere år. Foto: Athit Perawongmetha / Reuters / NTB
UBETALT SKATT: Kong Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun av Thailand skal ha unngått å betale skatt til en tysk kommune i flere år. Foto: Athit Perawongmetha / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den thailandske kongen Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun (68) har opp gjennom åra sørget for en rekke overskrifter. Kanskje spesielt på bakgrunn av kjærlighetslivet hans, som har involvert flere koner og elskerinner.

Nå er det derimot noe helt annet som står for overskriftene. I 2016 gikk 68-åringen til innkjøp av en villa i Tyskland, noe lokalbefolkningen nå har fått kjenne ringvirkningene av.

Ikke fått et øre

Den thailandske kongen punget ut om lag ti millioner euro for villaen i den tyske kommunen Tutzing i 2016, noe som tilsvarer i overkant av 102 millioner norske kroner.

Ifølge det tyske mediet Merkur er kongen som utenlandsk borger i den tyske kommunen pålagt til å betale en skatteavgift for å bo der.

Hittil har han imidlertid unngått skatten, og i en rapport som det tyske mediet har fått tilgang på, framgår det at den 68 år gamle kongen skulle ha betalt rundt 100 000 euro hvert år i skatt.

Dette tilsvarer i overkant av én million norske kroner.

Beløpet har derimot kommunen ikke sett et øre av, noe som ikke er rettferdig, ifølge Tutzinger-lista, som har stått for beregningen av de manglende skatteinntektene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer