Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Stian Blipp:

- Skal holde båten flytende

Dette er den foreløpige planen for «Senkveld» når Helene Olafsen går ut i mammapermisjon.

PROGRAMLEDERPAR: Helene Olafsen og Stian Blipp er gode venner og kolleger. Nå avslører Blipp hva som foreløpig er planen for programmet når Olafsen om få måneder går ut i mammapermisjon. Foto: NTB Scanpix
PROGRAMLEDERPAR: Helene Olafsen og Stian Blipp er gode venner og kolleger. Nå avslører Blipp hva som foreløpig er planen for programmet når Olafsen om få måneder går ut i mammapermisjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stian Blipp (29) og Helene Olafsen (29) har de seinere åra etablert seg godt som nye fredagsprofiler på TV 2, etter at de tok over roret for «Senkveld» etter Harald Rønneberg (46) og Thomas Numme (49) i 2018.

Programlederne har raskt blitt en folkekjær duo for mange TV-seere, ikke minst fordi de deler av sitt eget privatliv i talkshowet. Under sesongpremieren av «Senkveld» i september i fjor, avslørte Olafsen overfor publikum at hun ventet barn med forloveden Jørgen Nilsen (29).

Mange har den siste tida dermed lurt på hva som vil skje med talkshowet deres når Helene Olafsen om noen uker forsvinner ut i mammapermisjon, og da Dagbladet møtte Stian Blipp i forbindelse med premierefesten til «Casa Numme» torsdag kveld, kunne han avsløre de nåværende planene for hva som vil skje når Helene Olafsen blir mamma.

IKKE PLANLAGT: Helene Olafsen og kjæresten Jørgen Nilsen fikk plutselig lyst til å danse da de gikk tur lille julaften. Video: Helene Olafsen Vis mer

- Dette har vi selvfølgelig snakket om, og planen per nå er at hun skal være med så lenge hun har lyst og orker, og etter det er planen at jeg skal holde båten flytende mens hun er borte, sier han, og fortsetter:

- Men kjenner jeg businessen rett, så kan alt mulig skje.

- God kjemi

Blipp forklarer likevel at planene ikke er helt spikra ennå, men han har likevel gjort seg noen tanker om hvordan det vil bli å lede det kjente fredagsprogrammet uten Olafsen.

- Det blir selvfølgelig rart. Vi har opparbeidet oss en kjemi og en tone på programmet, så det vil jo måtte ta en annen form, som verken jeg eller andre vet hvordan kommer til å utarte seg. Det blir uten tvil utfordrende, for jeg har merket hvor deilig det er å ha noen å spille med og spille på, noen som kan gi deg motstand og gi motstand tilbake. Det er en deilig dynamikk.

PÅ PREMIERE: Stian Blipp og kona Jamina kom sammen på premiere på Aker Brygge torsdag kveld. Foto: NTB Scanpix
PÅ PREMIERE: Stian Blipp og kona Jamina kom sammen på premiere på Aker Brygge torsdag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Så planen for «Senkveld» er at du skal gå alene?

- I utgangspunktet, men som sagt, erfaringsmessig kan alt skje.

Presseansvarlig for «Senkveld», Unn Grethe Berge, opplyser til Dagbladet at ingenting er endelig bestemt for hva som vil skje med programledersituasjonen når Helene Olafsen får sitt første barn i mars.

- Som Stian selv sier, så har vi ikke endelig bestemt oss her, og ser på forskjellige løsninger opp mot Helenes fødsel. «Senkveld»-redaksjonen og TV 2 vurderer både løsning med vikarer, og at Stian kan lede «Senkveld» alene. Dette er ikke endelig bestemt, så det kommer vi tilbake til, sier Berge til Dagbladet.

RETRO: Stian Blipp er i dag en av landets mest profilerte programledere. Det mange - inkludert makker Helene Olafsen - har glemt, er at han deltok i «Norske Talenter» i 2009. Vis mer

- Brystet eksploderte

Det var mange som i fjor høst ble overrasket da Helene Olafsen under innspillingen av sesongens første «Senkveld»-episode avslørte at hun skulle bli mor for første gang.

Makkeren Stian Blipp visste ikke noe om babynyheten på forhånd.

- Det er en ting jeg gleder meg eksepsjonelt til. Noe jeg ikke sagt til deg, som jeg tror du kommer til å bli glad for. Jeg er gravid, røpet Olafsen spent overfor Blipp.

Da Dagbladet snakket med programlederne i etterkant av innspillingen, la ikke Blipp skjul på at han var svært begeistret over kollegaens graviditet.

- Det kom 50 forskjellige ting oppe i hodet. «Hva er det som skjer nå?» tenkte jeg. «Skal hun flytte til Australia og bli surfer på heltid?» Tiden stoppet litt. Og så når hun sa det hun sa ... Hele brystet mitt bare eksploderte.

RØRT: Det blir tårevått når Aksel Lund Svindal hyller Helene Olafsen under en episode av «Senkveld med Helene og Stian». Vis mer

Blipp fikk selv barn med kona Jamina i 2018, da dattera Noelle kom til verden i november. Han hadde dermed en rekke tips til Olafsen, som nå skal få en liten i hus.

- Det viktigste er å være åpen. Det er lett å lese seg altfor mye opp og ta råd om hvordan man skal gjøre ting og ikke. Når man får barn, forstår man at dette er en egen person (...). Det er vanskelig å bruke én regel på alle, sa Blipp den gang.

I kveldens episoden av «Senkveld med Helene og Stian» har forbrukerøkonom Silje Sandmæl sett hvor mye penger programleder Stian Blipp årlig bruker på Fortnite. Og det er sjokkerende mye penger. Vis mer

Det er ingen tvil om at Helene Olafsen og Jørgen Nilsen har etablert seg de siste månedene. I starten av november i fjor avslørte paret at de hadde forlovet seg, samme måned som det ble kjent at paret hadde kjøpt seg nytt hus på Malmøya i Oslo.

I midten av september i fjor røpet Olafsen at termindatoen er 10. mars, men paret har hittil holdt kortene tett til brystet hva gjelder barnets kjønn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media