«Farmen»

Skal knive seg inn på «Farmen»-gården: - Fikk 17 telefoner fra produksjonen

Her er årets «Farmen»-utfordrere.

ÅRETS UTFORDRERE: Thomas Einarson Fjelde, Anneli Guttorm, Karianne Amundsen og Håkan Pettersson er årets fire utfordrere på «Farmen». Det er derimot bare to av dem vil klare å knive seg inn på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
ÅRETS UTFORDRERE: Thomas Einarson Fjelde, Anneli Guttorm, Karianne Amundsen og Håkan Pettersson er årets fire utfordrere på «Farmen». Det er derimot bare to av dem vil klare å knive seg inn på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tradisjonen tro får årets gjenværende «Farmen»-deltakere ytterligere konkurranse når fire nye fjes ankommer tv-gården midtveis i sesongen.

I løpet av neste uke må de nyinnflyttede deltakerne, bedre kjent som «Farmen»-utfordrere, kjempe om å bli fullverdige deltakere. Utfordrerne dukker opp i tv-ruta førstkommende mandag, og for halvparten blir oppholdet kortvarig.

Etter tv-konseptets premisser er det nemlig bare to av dem som får bli med videre. Hvem det blir, er opp til de opprinnelige deltakere å bestemme.

Her er årets fire utvalgte «Farmen»-utfordrere:

Anneli Guttorm (45)

Bor: Tromsø
Fra: Nesseby i Øst-Finnmark
Sivilstatus: Kjæreste, har to barn på 14 og 22 år
Yrke: Samtaleterapeut og coach innen alternativ medisin, jobber innen reindrift i vinterhalvåret, samisk artist.
Interesser: Magedans, samisk musikk og reindrift.

VIL INN: Anneli Guttormsen sier til Dagbladet at hennes store hjerte kan være et pluss i konkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2
VIL INN: Anneli Guttormsen sier til Dagbladet at hennes store hjerte kan være et pluss i konkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Finnmarkingen Anneli Guttorm (45) ble påmeldt av kjæresten sin, og skulle egentlig være med som en av de originale deltakerne i årets sesong. På grunn av familiære årsaker måtte hun derimot bli hjemme, og kommer heller inn som utfordrer.

- Jeg fikk 17 telefoner fra produksjonen, siden de hadde så lyst til å ha meg med. De har jo søkt etter folk med spesielle evner i år, sier hun.

45-åringen hevder å ha «spesielle evner», og blir av folk i nærmiljøet sitt beskrevet som en «sjaman». Guttorm hevder å være klarsynt og helbredende, og var med i realityserien «Jakten på den 6. sans» på TVNorge i 2011. Hjemme i Finnmark har hun et eget firma som driver med dette.

Hun tror all kontakten hun har med mennesker kan være en fordel inne på gården. I tillegg har hun mye erfaring med dyr, siden hun på vinterhalvåret jobber med reindrift.

- Jeg har et stort hjerte og er veldig ærlig. Det er viktig å være snille med hverandre, sier hun, og fortsetter:

- Når det kommer til svakheter så har jeg jo cøliaki, og tåler derfor ikke all maten der inne. Det kan bli problematisk, sier hun.

Håkan Pettersson (54)

Bor: Eidsvoll
Fra: Borås i Sverige
Sivilstatus: Kjæreste, har fire barn på 31, 29, 27 og 14 år
Yrke: Selvstendig næringsdrivende, byggmester
Interesser: Villmarken og snekring

Den svenske utfordreren Håkan Pettersson (54) meldte seg egentlig på i fjor, men kom ikke med. Da han i år fikk melding om at han var velkommen som utfordrer, hoppet han på muligheten.

RUTINERT: Håkan Petterson har jobbet med bygging i mange år, noe som utvilsomt kan være en sterk fordel å ha på en gård. Foto: Alex Iversen / TV 2
RUTINERT: Håkan Petterson har jobbet med bygging i mange år, noe som utvilsomt kan være en sterk fordel å ha på en gård. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Man kan si at jeg ble headhuntet, og det er jo gøy. Mange av vennene mine har alltid sagt at jeg passet fint inn i et sånt konsept, og jeg tar dem på orde. Selv har jeg ikke sett på «Farmen» siden Gaute Grøtta Grav vant i 2001, sier han.

Pettersson tror han kan bli en stor ressurs inne på gården. Han er selv født og oppvokst på gård, og har hele livet jobbet som skogsarbeider og snekker. Han restaurerer også gamle bygg, og har derfor erfaring med en del av verktøyene som brukes der inne. Det er det ikke alle de andre deltakerne som har.

- Jeg ble helt sjokkert da jeg så de andre. Her kommer jeg inn med håp om å møte kvalifiserte folk, og blir møtt av rosabloggere og den slags. Man kan si jeg ble overrasket, sier han.

Karianne Amundsen (27)

Bor: Oslo
Fra: Oslo
Sivilstatus: Singel
Yrke: Artist
Interesser: Driver med musikk og «bor nærmest på treningssenteret»

GODT TRENT: Karianne Amundsen har tidligere veid 120 kilo, men har etter intens trening gått ned. Den nye styrken tror hun kan være et pluss inne på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
GODT TRENT: Karianne Amundsen har tidligere veid 120 kilo, men har etter intens trening gått ned. Den nye styrken tror hun kan være et pluss inne på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg har tidligere veid 120 kilo, og turte ikke stikke meg fram i det hele tatt. Jeg ville være med på noe som «Farmen», men det var ikke før jeg gikk ned i vekt at jeg turte å melde meg på, sier Karianne Amundsen (27) til Dagbladet.

- Klarte jeg det, skulle jeg klarte å leve på en gård, også, legger hun til.

Med hard trening klarte hun å gå ned i vekt, og holdt på et tidspunkt på med bikinifitness. Da veide hun rundt 60 kilo, mens hun nå har nådd en normalvekt og er fornøyd med det. Hun er fysisk sterk, og tror det kan være en av hennes største fordeler med deltakelsen. I liket med Guttorm, har hun selv god erfaring med dyr.

- Jeg vokste opp med hest, så jeg vet veldig godt hvordan jeg skal håndtere dyr. En svakhet jeg derimot har, er at jeg er hypersensetiv og fort kan ta inn mye følelser. Det å leve i en boble på den måten byr på en del utfordringer, sier hun.

Thomas Einarson Fjelde (31)

Bor: Jørpeland i Rogaland
Fra: Tau i Rogaland
Sivilstatus: Gift, har fire barn på 11, 8, 6 og 1 år
Yrke: Tømrer
Interesser: Motorsykkel, fiske, familie og fotball

- Jeg meldte meg jo på for å vinne de greiene her, da. Det var greit for kona at jeg var meg, det unnet hun meg, flirer Thomas Einarson Fjelde (31).

PRAGMATISK: Thomas Einarson Fjelde sier han har god erfaring med både dyr og bygging, men har planer om å holde det skjult fra de andre deltakerne. Foto: Alex Iversen / TV 2
PRAGMATISK: Thomas Einarson Fjelde sier han har god erfaring med både dyr og bygging, men har planer om å holde det skjult fra de andre deltakerne. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Han har jobbet med «sauer, kyr, høns og alt som er», og er derfor ganske så forberedt på å eventuelt måtte ta vare på dyr inne på gården. Hans største svakhet er ifølge ham selv at han er altfor glad i sukker, mens det han ser på som sin største styrke er psyken hans.

- Alt kan løses. Jeg tenkte egentlig ikke at noen ting der inne ville by på voldsomme utfordringer for min del. Strategien min var å virke mindre kompetent enn det jeg egentlig var, men vi får nå se ... Jeg er jo tømrer, så det finnes grenser for hvor lenge man kan holde på en sånn hemmelighet, sier han.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer