Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Skal vi tro kjendisene, er Photoshop for lengst erstattet

Verdens mektigste kjendiser går heller til Snapchat for retusjering. 

BRUKER SNAPCHAT: Kendall Jenner er en av kjendisene som nå bruker Snapchat til å retusjere selfiene sine. Foto: AP Photo/Joel Ryan, NTB scanpix
BRUKER SNAPCHAT: Kendall Jenner er en av kjendisene som nå bruker Snapchat til å retusjere selfiene sine. Foto: AP Photo/Joel Ryan, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildedelingstjenesten Snapchat har for lengst tatt Norge og resten av verden med storm, og kjendiser over hele verden har for lengst tatt i bruk den populære appen.

Bytter ut photoshop

At kjendiser velger å redigere bildene sine er heller ingen hemmelighet.

Nå har samtlige imidlertid valgt å bytte ut den tradisjonelle behandlinga av bilder i Photoshop med Snapchat-filtere. Se flere eksempler nederst i saken.

Ikke bare er det enkelt å bruke, med et bilde kan du få et tynnere fjes, filtre som tar bort alle ujevnheter i huden, du kan få en blomsterkrans på hodet eller rett og slett bli en hundevalp.

Beyoncé, Kim og Khloé Kardashian har alle slått seg på trenden med Snapchat-filetere.

De er ikke de eneste. Alt fra supermodeller til kjente skuespillere har for lengst valgt å forevige seg selv med disse filtrene.

Det var i september 2015 at Snapchat introduserte funksjonen. Den het den gang «linser», men blir på folkemunn omtalt som «filtre». Appen bruker ansiktgjennkjenning for å markere trekkene i ansiktet, og deretter blir filtrene lagt over.

Glimt av hverdagen

Det er ikke bare for å redigere bilder at superstjernene bruker appen.

Flere av verdens største, fra ungpikeidol til supermodeller, bruker Snapchat for å kontakte fansen.


For å se hva stjernene legger ut, er alt man må å legge dem til som venner. De har nemlig på en funksjon som gjør at alle som legger dem til kan se deres «story».

Også den populære «faceswap»-funksjonen har blitt veldig populær blant kjendiser i både inn- og utland.


Kjendiser som søstrene Kylie og Kim Kardashian har byttet fjes, Jimmy Kimmel har byttet fjes med sin egen datter og talkshow-rivalen Jimmy Fallon har bytta fjes med en av gjestene sine på direkten.

Photoshop lever fremdeles

Selv om havet av apper og muligheter smarttelefonene våre har gitt oss gjør det enkelt å redigere, vil nok ikke Photoshop forsvinne med det aller første.

De fleste profesjonelle fotografer behandler bildene sine i retusjeringstjenesten. De som tar bilder av modeller og kjendiser velger ofte også å «gjøre forbedringer» på modellene sine.

Det faller ikke alltid i god jord hos alle. Vi skal ikke langt tilbake i tid for å finne saker av rasende modeller. Eldstedattera til det tidligere stjerneparet Bruce Willis (61) og Demi Moore (53), skuespiller Rumer Willis (27), var i mai i harnisk etter å ha blitt photoshoppet på et motebilde.

Flere stjerner blir også beskyldt for å retusjere bildene sine, selv om sannheten sjeldent kommer fram. I fjor fikk Lindsay Lohan gjennomgå, da veggen bak henne «bølget» seg rundt rumpa.

Superstjerna Beyoncé fikk ikke mindre oppmerksomhet, da trappetrinnene bak henne plutselig var skeive. Og da Kate Winslet var å se på forsida av Vogue, var det mange som reagerte på det ugjenkjennelige resultatet.


Now on snapchat: gisele 👻 Agora no snapchat: gisele

Et bilde publisert av Gisele Bündchen (@gisele)

baby it's cold outside ☃ (snap, itsgigihadid) #maybelline

Et bilde publisert av Gigi Hadid (@gigihadid)

En video publisert av Ariana Grande (@arianagrande)

snapchat: kendalljenner

Et bilde publisert av Kendall Jenner (@kendalljenner)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!