Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Skam»-klippen «alle» vil ha

Noora er i vinden.

(Dagbladet): - Dette merker vi absolutt en økning av. Tidligere har det vært selvsagt at unge jenter skulle ha langt hår, men det virker som de er interessert i frisyrer som skiller seg ut, sier Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva.

Han forteller til Dagbladet at interessen for den såkalte «Skam-klippen» har tatt av. Mye av skylda ligger på karakteren Noora fra den populære NRK-serien «Skam» og artisten Aurora Aksnes.

Sveisen som tar av er en mellomlang bob, helst blond eller hvit.

Populær karakter - Jeg ser mye på hår, naturlig nok, og det jeg ser er at jentene tør mer. De trenger ikke å ha én frisyre mer. Det vil ha kortere frisyrer, men boben er et trygt første steg å ta, mener Thorsen.

Serien «Skam» har tatt av i sosiale medier, mye på grunn av seriens nyskapende publiseringsstrategi. Alle karakterene har kontoer i sosiale medier som oppdateres regelmessig, samt at serien slippes i form av små delepisoder hele uka.

Nå er serien inne i sin andre sesong, og fokuserer seg på karakteren Noora. Hun er en klar favoritt blant fansen, skal vi tro den «hemmelige» fangruppa på Facebook med over 30 000 medlemmer.

POPPIS-KLIPP: Folk går mann av huse for å skaffe seg klippen til «Skam»-karakteren Noora. Foto: NRK
POPPIS-KLIPP: Folk går mann av huse for å skaffe seg klippen til «Skam»-karakteren Noora. Foto: NRK Vis mer

Der diskuteres det opp og ned, og karakterens hår og klassiske røde leppestift er alltid et samtaleemne.

- Truffet blink Moteekspert og redaktør i Vixen, Ida Elise Einarsdottir, har selv observert trenden. Hun mener det er fordi serien har truffet målgruppa godt.

- Serier står sterkt hos både ungdom og voksne, og «Skam» har virkelig truffet blink. Det til tross for eller kanskje nettopp på grunn av liten markedsføring, som har gjort at ungdommen har oppdaget serien selv og gjort den til sin, skriver hun i en e-post til Dagbladet og fortsetter:

- Noora har stukket seg fram som en klar favoritt hos mange, ikke bare på grunn av at hun er modig, uredd, kul og frittalende, men også på grunn av stilen med løse jeans, skjorter, pologensere, kåper og herreinspirerte sko blant nøkkelplaggene.

- Ungdommen kopierer Einarsdottir tror det er enkelt for ungdom å se til kjente ansikter for inspirasjon.

- De røde leppene og den blonde bobben er blitt hennes signatur, og nå vil ungdom kopiere looken. Det lange, balayagefargede håret har lenge stått sterkt, men denne sesongen er det kort hår som gjelder, mener moteeksperten.

Hun trekker fram it-jenter som Miley Cyrus, Kylie Jenner, Lily-Rose Depp og Rihanna. Disse jentene har alle kjørt forskjellige hårfarger, men Einarsdottir mener det bare er en som gjelder i år.

- Kald, kald blond, men fortsatt ikke helt mot grått som var en stor trend i fjor, skriver hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media