SKAM: Under finalefesten for Skam avslørte Ulrikke Falch til Dagbladet at hun hadde drukket halvannen flaske under en scene i «Skam». - Jeg håper ikke NRK blir saksøkt nå, ler den unge skuespillerstjerna. Video: Marie Røssland / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer Vis merVis mer

Ulrikke Falch:

«Skam»-Vilde drakk halvannen flaske vin under innspillingen: - Det tar seg rett og slett ikke ut på tv

Fikk alkohol før den nervepirrende scenen.

(Dagbladet.no): Fredag forrige uke samlet «Skam»-skuespillerne seg til en storslått fest for å feire den aller siste episoden av suksess-serien «Skam».

På den gule løperen troppet samtlige av skuespillerne opp foran pressekorpset, som også var fra Danmark og Sverige.

Ulrikke Falch (20), som spilte rollen som Vilde i tv-serien, var en stor favoritt blant de nærmere 40 journalistene på stedet, og overfor Dagbladet kunne hun avsløre helt nye detaljer fra innspillingen av den populære serien.

  • Hør avsløringen og årsaken i videoen øverst i saken!

- Da Vilde skulle ligge med William, det var liksom i startfasen, skulle vi spille at vi var fulle. Og da fikk vi faktisk ordentlig vin, sier 20-åringen til Dagbladet.

- Så under den scenen hadde jeg vel drukket halvannen flaske vin, og begynte å bli ganske ufokusert etter hvert. Men det var ganske i startfasen. De skjønte ganske fort at det ikke kom til å fungere, legger hun til.

NORSK SOMMER: Da Dagbladet møtte Skam-stjernen Henrik Holm aka «Even» fortalte han om sommerplanene. Den unge skuespilleren prøvde til og med å vise fram dialekt-ferdigheter utenfor hjemtraktene. Video: Marie Røssland Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Ville ha det så autentisk som mulig

Til Dagbladet bekrefter redaksjonssjef i NRK P3, Håkon Moslet, at alkohol ble brukt under innspillingen.

- Julie Andem (skaperen bak serien, journ.anm.) ønsket å lage en mest mulig troverdig serie, og noe alkohol ble brukt under innspilling, men bare til skuespillere over 18 år, sier Moslet og legger til at alkoholbruken ble tonet ned etter første sesong.

FERDIG: Skuespillerne fra «Skam» uttrykker hva de føler nå som «Skam»-eventyret straks er over. Video: Henriette Eilertsen / Marie Røssland Vis mer

- «Skam» er jo en helt spesiell serie som blant annet viser 16-, 17- og 18-åringer på fest. Regi ville ha scenene så autentiske som mulig, men siden NRK er NRK, måtte det begrenses. Det tar seg rett og slett ikke ut på tv, og ingen spiller bra etter at man har fått i seg for mye alkohol, sier han.

Er ikke dum

Det var helt tilfeldig hvordan Falch fikk rollen som Vilde i serien som har tatt hele Skandinavia med storm.

Det var under et intervju med Sondre Thorbjørnsen og Marie Amdam på Bergens bibliotek i desember i fjor at 20-åringen røpet at hun gikk på audition til rollene som Jente-Chris og Vilde.

FERDIG: Cengiz Al (Yousef) avslører hvilke superstjerne som fikk ham til å klippe håret, og som han også ser på som sin største inspirasjon skulle ønske at spilte rollen som Yousef i den amerikanske versjonen av den norske suksess-serien. Video: Marie Røssland Vis mer

- Første runde var improvisasjon. I andre runde fikk jeg manus fra serien hvor jeg sier «hvor går sæden», eller et eller annet sånt, fortalte hun.

Falch ble etter hvert tildelt rollen som den naive og motebevisste Vilde, som for noen kan framstå som dum.

Det fikk Falch stadig høre, og i et tidligere intervju med Dagbladet fortalte hun at hun ofte måtte bevise for folk hun møtte at hun ikke er dum.

- Jeg må sitte og overbevise dem om at jeg ikke er dum. Men jeg tar det på strak arm. De forventer lite av meg og det er jo ganske greit, da kan jeg jo overraske dem. Så er det mange kommentarer på stemmen min. Altså at jeg har lysere stemme i virkeligheten, fortalte hun til Dagbladet den gang.

Samfunnsengasjert

I seinere tid har den unge skuespilleren bevist at hun ikke er lik karakteren hun spiller i serien.

Med nesten en million følgere på Instagram får man nemlig se en helt annen side av «Skam»-stjerna, der hun deler humoristiske og ærlige bilder og videoer over bildedelingstjenesten.

SKAM»-KARAKTERENE KJENSIDENE VILLE SPILT: På Universal Music sin sommerfest ble kjendisene spurt om hvilken «SKAM»-karakter de helst ville spilt. Da kuppet selveste William hele showet. Video: Henriette Eilertsen / Kristine Karlsen / Redigering: Marie Røssland Vis mer

Med et feministisk budskap tar hun et oppgjør med kroppspress og samfunnsproblemer som følgerne virker å sette pris på.

Da Dagbladet møtte Falch på «Skam»-festen forrige uke, var hun sikker i sin sak om hva hun skal bruke tiden sin på nå som «Skam» er over.

- Jeg har masse jeg har lyst til å endre på og masse jeg har lyst til å framheve som veldig positive side ved samfunnet. Og det kommer jeg blant annet til å bruke min oppmerksomhet til, sa hun.