Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Skam»-William meldte seg på audition på spøk

Nå blir Thomas Hayes stadig stoppet på gata.

TENÅRINGSHELT: Thomas Hayes er blitt en favoritt hos mange for rollen som den kompliserte William i NRK-serien «Skam». Foto: NRK
TENÅRINGSHELT: Thomas Hayes er blitt en favoritt hos mange for rollen som den kompliserte William i NRK-serien «Skam». Foto: NRK Vis mer

Siden høsten 2015 har skuespiller Thomas Hayes (18) smeltet både yngre og godt voksne hjerter som mystiske William Magnusson i NRK-suksessen «Skam».

Da han og «Skam»-motspiller Herman Tømmeraas dukket opp på magasinet ELLEs årlige sommerfest i Oslo torsdag kveld, var det ifølge Dagbladet, mange som ble starstruck.

God erfaring I et intervju med Seoghør.no avslører skuespilleren hvordan han endte opp med å bli hele Norges «Skam-William»:

- Det startet med at søstera mi meldte meg på Skam-audition litt på spøk. Så tenkte jeg at det kunne være en god erfaring å gå gjennom en slik intervjurunde, sier han og forklarer at det var derfor han stilte opp.

- Tydeligvis gjorde jeg noe rett, sier Hayes.

Thomas Hayes, som for øvrig har vært russ i år, legger til at han har ønsket å bli skuespiller hele livet.

Ikke forandret seg «Skam»-rollen er hans første TV- eller filmrolle.

- Livet har forandret seg voldsomt. Nå blir jeg stoppet på gata og mange vil ta selfier med meg. Det er veldig rart egentlig. Og selvsagt tar mange meg for å være William - altså karakteren, sier han, og legger til:

- Jeg føler ikke at jeg har forandret meg så mye, men omstendighetene rundt har forandret seg helt

Det voldsomme oppstyret rundt ungdomsserien «Skam», som nylig hadde sesongavslutning på andre sesong, har ikke skremt Thomas Hayes fra å satse videre som skuespiller.

- Jeg drømte om å bli skuespiller da jeg var liten. Skuespill er noe jeg har lyst til å drive med videre. Akkurat nå er det ingenting jeg heller vil enn å drive med dette her, understreker han.

Foreløpig er serien NRKs mest sette TV-serie på nett noen gang. Nylig bekreftet serieskaper Julie Andem overfor NRK at «Skam» får en tredje sesong. Selv om målgruppa er ungdommer, har «Skam» fått en mye større tilhengerskare.

- Serien treffer i målgruppa 16 år, men sees også blant dem som eldre og de som er yngre, sa prosjektleder Marianne Furevold-Boland til NRK tidligere i år.

Prisbelønt I tillegg følger mange seriens rollefigurer på det sosiale mediumet Instagram. Nylig ble det også kjent at fansen kan følge skuespillerne på Snapchat. Der kan man få et bedre innblikk i hva de unge skuespillerne driver med når de ikke spiller inn serien.

Da «Gullruten» gikk av stabelen tidligere i vår, var «Skam»-gjengen stadig å se på podiet. Ikke bare én, eller to, men tre ganger ble skuespillerne i «SKAM» og serieskaper Julie Andem klappet opp på Gullruten-scenen.

Da Dagbladet fikk en prat med et par av skuespillerne i etterkant, innrømmet Josefine Pettersen - alias Noora -at hun stadig blir stoppet på gata av folk som lurer på hvordan den ekte Noora er.

På spørsmål om hvordan jentene skulle feire kveldens storeslem, svarte Ulrikke Falck (Vilde):

- Vi skal faktisk sitte på et hotellrom og se på tv. Det blir fint å feire sammen. Selv om vi bare er kolleger, har vi fått en veldig god kjemi. Vi er heldige som kommer så godt overens, sa hun.

Denne saken ble opprinnelig publisert i Seoghør.no

HELT: Thomas Hayes føler ikke at han har forandret seg så mye etter serien. Her sammen med Astrid S. Foto: Jonas Pettersen / Dagbladet
HELT: Thomas Hayes føler ikke at han har forandret seg så mye etter serien. Her sammen med Astrid S. Foto: Jonas Pettersen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling