Prins Harry:

- Skammelig

Første i den britiske kongefamilien som offentlig har kritisert prins Andrew.

OVERGREP: Prins Harry uttaler seg om prins Andrews skandale i boka «Spare». Foto: Chris Young/AP
OVERGREP: Prins Harry uttaler seg om prins Andrews skandale i boka «Spare». Foto: Chris Young/AP Vis mer
Publisert

Prins Andrew (62) - dronning Elizabeths tredje barn - har den siste tida holdt en lav profil etter at han inngikk forlik i USA med Virginia Giuffre som hevder at han begikk flere seksuelle overgrep mot henne i 2001. Da var hun 17 år og mindreårig etter amerikansk lov.

Prinsen har også skapt overskrifter med sin kobling til den overgrepsanklagede milliardæren Jeffrey Epstein. I 2022 ble han fratatt alle sine ærestitler på grunn av hans kobling til Epstein.

Ingen fra den britiske kongefamilien har offentlig kritisert Andrew - før nå.

PRINS ANDREW: Virginia Guiffre sier at Jeffrey Epstein fløy henne til London for å ha sex med prins Andrew. Video: BBC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Fjernes

Det kommer fram i prins Harrys (38) selvbiografi «Spare», som blir sluppet tirsdag, ifølge The Telegraph.

Prins Harry beskriver skandalen rundt prins Andrew som «skammelig».

Videre kritiserer han kongefamilien for å ha trukket tilbake sin og hertuginne Meghans livvakter da de flyttet til USA, mens Andrew fikk beholde sine.

- Til tross for å være involvert i en skammelig skandale, anklaget for seksuelle overgrep mot ei ung jente, hadde ingen engang foreslått at beskyttelsen hans skulle fjernes, skriver 38-åringen og legger til:

- Folk har hatt mange grunner til å klage på oss, sexforbrytelser har ikke vært en av dem.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Anklager kongefamilien

Prins Andrew er derimot ikke den eneste prins Harry kommer med anklager mot i selvbiografien.

Boka inneholder nemlig flere anklager mot den britiske kongefamilien for hvordan de tok imot hertuginne Meghan som Harrys ektefelle. Paret trakk seg fra alle kongelige plikter og flyttet til California i 2020.

Prinsen avslører også en rekke detaljer om seg selv i boka - som at han skal ha brukt ulovlige rusmidler, at han debuterte seksuelt med en eldre kvinne bak en pub, at han drepte 25 personer i Afghanistan som britisk helikopterpilot.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer