Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Felicity Huffman:

- Skammer meg over smerten jeg har påført min datter

«Frustrerte fruer»-stjerna erklærer seg skyldig i universitetsskandalen.

TAR ANSVAR: Felicity Huffman, kjent som en av hovedpersonenen i «Frustrerte fruer», innrømmer at hun er skyldig i den såkalte universitetsskandalen. Foto: NTB scanpix
TAR ANSVAR: Felicity Huffman, kjent som en av hovedpersonenen i «Frustrerte fruer», innrømmer at hun er skyldig i den såkalte universitetsskandalen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Universitetsskandalen som har preget Hollywood den siste måneden har så langt hatt enorme konsekvenser for skuespillerne Lori Loughlin (54) og Felicity Huffman (56), som begge er siktet.

Førstnevnte ble løslatt mot en kausjon på nesten åtte millioner kroner, og fikk i etterkant sparken fra samarbeidet med tv-nettverket Hallmark Channel, som hun har jobbet for i mange år. Huffman, kjent for sin rolle i «Frustrerte fruer», måtte på sin side ut med omkring to millioner kroner i kausjon, som følge av siktelsen.

Begge har vært tause om bråket, og har ikke uttalt seg direkte om skandalen - som altså bygger på at de angivelig skal ha jukset for å få barna sine inn på eliteuniversiteter i USA. Nå har Huffman derimot brutt tausheten.

I rettsdokumenter som ble levert mandag, forklarer Huffman at hun har planer om å si seg skyldig i saken.

STJERNE: Felicity Huffman er et av de mest kjente navnene som er involvert i skandalen. Her er hun fotografert i 2005, sammen med «Frustrerte fruer»-stjernene Marcia Cross og Eva Longoria. Foto: NTB scanpix
STJERNE: Felicity Huffman er et av de mest kjente navnene som er involvert i skandalen. Her er hun fotografert i 2005, sammen med «Frustrerte fruer»-stjernene Marcia Cross og Eva Longoria. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Skammer meg

Flere amerikanske medier, deriblant The Boston Globe omtaler rettspapirene, der skuespilleren legger seg paddeflat etter skandalen.

- Jeg aksepterer min skyld, og med mye skam og anger tar jeg fullt ansvar for mine handlinger og aksepterer konsekvensene som kommer som et resultat av disse handlingene, står det i uttalelsen fra Huffman - som spilte karakteren Lynette Scavo i den populære tv-serien.

- Jeg skammer meg over smerten jeg har påført min datter, min familie, mine venner, mine kolleger og det pedagogiske miljøet. Jeg vil beklage til dem alle, men ønsker spesielt å rette en unnskyldning til studentene som jobber hardt hver dag for å komme inn på en skole, og til foreldrene deres, som ofrer masse for å støtte barna sine, heter det videre i uttalelsen.

Huffman avslutter med å fortelle at hennes datter, Sofia (18), ikke visste om handlingene hennes. Hun beskriver det som at hun har sveket familien.

- Mitt ønske om å hjelpe dattera mi er ingen unnskyldning for å bryte loven eller å være uærlig, avslutter hun innrømmelsen med.

LØSLATT: Felicity Huffman ble løslatt etter å ha betalt en kausjon på omtrent to millioner kroner. Nå sier hun seg skyldig i siktelsen. Foto: NTB Scanpix
LØSLATT: Felicity Huffman ble løslatt etter å ha betalt en kausjon på omtrent to millioner kroner. Nå sier hun seg skyldig i siktelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

12 andre foreldre, som også er siktet i skandalen, har levert liknende innrømmelser mandag ettermiddag. Rick Singer, som fikk penger av Huffman for å orkestrere juksing på en av eksamenene til stjernas datter, har også sagt seg skyldig i saken.

Dersom Huffman blir dømt, kan hun potensielt sett risikere 20 år i fengsel. Det er derimot ikke kjent når dommen faller ennå.

Lori Loughlin, som også er siktet i saken, har hevdet sin uskyld. Hun har ikke levert noen rettspapirer mandag, og det er dermed ikke kjent om hun har endret mening eller fortsatt står på sitt.

Fjernet sosiale medier

Selv om flere av de involverte er næringslivstopper og andre kjente personligheter i USA, er skuespillerne Huffman og Loughlin de aller mest profilerte involvert i skandalen.

«Flere personer er involvert i en landsdekkende konspirasjon som gjorde det mulig å legge til rette for å jukse på eksamener og opptaksprøver.», sto det blant annet i en kunngjøring fra U.S. Attorney's Office i Massachusetts, ifølge People, om skandalen.

USA Today skrev at flere universiteter også skal ha tatt imot bestikkelser i bytte mot å rekruttere studenter på idrettslag, på tross av manglende ferdigheter.

Som følge av all den negative oppmerksomheten, har begge skuespillerne nå fjernet alle sine kontoer i sosiale medier. Ifølge CBS News fjernet Loughlin alle sine kontoer allerede 14. mars, mens Huffman valgte å gjøre samme tiltak dagen etter.

Også Huffmans nettside «What the Flicka», som beskriver seg som et nettsted «hvor mødre og kvinner kan dele ekte historier om barneoppdragelse», er lagt ned på ubestemt tid.

Loughlins datter, Olivia Jade, som er blant barna som skal ha dratt nytte av foreldrenes påståtte bestikkelser, har foreløpig beholdt sin Instagram-konto.

Se dette innlegget på Instagram

another unforgettable evening 💗@wcrfcure

Et innlegg delt av OLIVIA JADE (@oliviajade)

Det er uklart om Jade hadde kjennskap til foreldrenes angivelige bestikkelser, og 19-åringen er ikke siktet i saken. Likevel har også skandalen kostet henne dyrt, da hun har mistet sponsoravtaler med Sephora og TRESemme.

Jade har samarbeidet med Sephora i lengre tid, og blant annet gitt ut sitt eget produkt, «Olivia Jade Sephora Bronze & Illuminate Palette».

- Etter en grundig gjennomgang av den siste utviklingen, har vi tatt en beslutning om å avslutte Sephora-samarbeidet med Olivia Jade med umiddelbar virkning, sto det i en uttalelse fra Emily Shapiro, en representant for Sephora.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!