Mara Wilson:

- Skammet meg hver gang

Den verdenskjente skuespilleren tar oppgjør med pressen, og hevder hun ble utsatt for overgrepsbilder som liten.

BLE VERDENSSTJERNE: Mara Wilson spilte i filmen «Matilda» i 1996, og snakker nå ut om hvordan hun opplevde mediastormen som bitte liten. Foto: Shutterstock Editorial / NTB
BLE VERDENSSTJERNE: Mara Wilson spilte i filmen «Matilda» i 1996, og snakker nå ut om hvordan hun opplevde mediastormen som bitte liten. Foto: Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sangstjerna Britney Spears (39) fikk i 2007 et sammenbrudd som ble heftig omtalt verden over. Det var mye som ledet til Spears' såkalte «meltdown», og det krevde mye for henne å komme tilbake igjen for fullt.

Nå tar skuespiller Mara Wilson (33), kjent fra blant annet filmen «Matilda», bladet fra munnen og forteller om hvordan trykk fra media kan forme og i verste fall ødelegge livene til unge mennesker i rampelyset.

Takker egne foreldre

Det er i en kronikk i The New York Times publisert tirsdag denne uka at skuespilleren reflekterer over sin egen oppvekst i medias søkelys, noe hun mener på mange vis kan minne om det Britney Spears opplevde for drøye 14 år siden.

Wilson understreker at hun og Britney hadde helt forskjellig bakgrunn. For der sangeren danset og sang om kjærlighet og kjærlighetssorg på scenen, fikk hun selv sitt gjennombrudd i filmen «Mrs. Doubtfire» i 1993, der hun spilte sammen med bant andre avdøde Robin Williams.

33-åringen mener likevel at hennes egne opplevelser kan minne om det Spears opplevde.

Skuespilleren beskriver hvordan hennes egne foreldre var bevisst ansvaret, og gjorde alt for at hun aldri skulle havne på «den mørke stien» mange andre barnestjerner hadde gått. Wilson skriver også om hvordan hun delte rom med søstera og gikk på offentlig skole for å leve et så normalt liv som mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer