Prins Andrew

Skandaleintervju: - Trodde ikke det var sant

I et nytt intervju forteller reporteren om hvordan hun opplevde samtalen med skandalerammede prins Andrew i 2019. - Jeg tror ikke de innså hvordan offentligheten eller pressen ville reagere, sier hun.

FØR INTERVJUET: Bilde av prins Andrew fra september 2019, bare måneder før intervjuet som skulle føre til at han sa fra seg sine ærestitler. Foto: JOHN THYS / AFP / NTB
FØR INTERVJUET: Bilde av prins Andrew fra september 2019, bare måneder før intervjuet som skulle føre til at han sa fra seg sine ærestitler. Foto: JOHN THYS / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2019 var det nok mange rojale fans som satte kaffen i halsen. Den en gang respekterte prins Andrew (62) stilte nemlig opp i et intervju med BBC, hvor han måtte svare på en rekke anklager om overgrep og vennskapet med den overgrepsanklagede finansmilliardæren Jeffrey Epstein.

Intervjuet fikk massiv oppmerksomhet i ettertid, både som følge av bisarre uttalelser fra prinsen - som at han ikke er i stand til å svette, men også anklagene mot ham.

Det skulle vise seg å bli skandaløst.

- Ødela karrieren sin

Produsenten som sikret BBC intervjuet, Sam McAlister, skriver om intervjuet i sin nye bok. Det var ifølge henne helt tydelig for dem, fra intervjuets start, at prisen var i ferd med å ødelegge karrieren og ryktet sitt. Boka er omtalt av blant andre Page Six.

- Hver gang jeg trodde at det ikke kunne bli verre, ble det det. Svarene hans viste hvor fjernt et vanlig liv var for ham, skriver hun i boka.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Etter at intervjuet var ferdig, og kameraene slått av, sto hun igjen som et spørsmålstegn.

- Jeg kunne ikke tro at folka hans ikke hadde stanset intervjuet. Det ville jeg ha gjort, til tross for eventuelle konsekvenser.

Og det skulle ikke stoppe der. Prinsens sekretær, Amanda Thirsk, kom ifølge McAlister bort til henne og sa:

- Var han ikke fantastisk?

Prinsen virket ifølge produsenten like fornøyd. I boka skriver hun at hun hadde forventet at han ville virke nervøs eller bekymret, men at han var sprudlende.

- Og da slo det meg. Han trodde faktisk at det hadde gått bra. Han var ved godt mot. Han var i et så godt humør at han tilbød oss alle en guidet tur i palasset. Jeg kunne ikke bli med. Jeg ville ikke ha klart å snakke til ham i god tro, skriver hun videre.

- De innså det ikke

I et nytt intervju med The Times forteller intervjueren, Emily Maitlis, at omtrent ingen - bortsett fra dronningen, visste at intervjuet ble planlagt.

Da hun spurte folk nær prinsen om hva han syntes om intervjuet i ettertid, skal de ha sagt at han var veldig fornøyd.

- Buckingham Palace fortalte oss at det var strengt, men rettferdig. Jeg tror ikke de innså hvordan offentligheten eller pressen ville reagere. De forventet i alle fall ikke furoren det skapte, sier hun.

Videre sier hun at hun ikke har dårlig samvittighet for at prinsen sa fra seg sine rojale roller fire dager seinere.

Ropte ukvemsord

Mandag denne uka ble en 22 år gammel mann arrestert etter å ha ropt ukvemsord til prins Andrew under sørgeprosesjonen i Edinburgh.

- Du er en syk gammel mann, ropte mannen mot den skandalerammede prinsen da kisten med avdøde dronning Elizabeth ble fraktet gjennom Edinburghs gater.

Det viser en video av hendelsen, gjengitt av Sky News.

Mannen ble pågrepet av politiet og fraktet bort. Nå må han møte i retten, skriver Sky News.

- Han ble løslatt etter et løfte om å møte ved Edinburgh Sheriff Court på et seinere tidspunkt, sier politiet i en uttalelse.

Inngikk forlik

Dronning Elizabeths andre sønn ble saksøkt av Virginia Giuffre, som hevder at han begikk flere seksuelle overgrep mot henne i 2001, da hun var 17 år og mindreårig etter amerikansk lov.

Prinsen har tidligere avvist anklagene.

Han kommer heller ikke med noen innrømmelser i den felles uttalelsen som partene har lagt ved rettsdokumentene, skriver avisa.

Beløpet prins Andrew skal betale Giuffre er konfidensielt, skriver avisa.

Forliket kom bare uker før prins Andrew skulle møte advokatene til Giuffre og avgi forklaring under ed.

Giuffre har tidligere fortalt at hun ble misbrukt av prinsen i den nå avdøde Jeffrey Epsteins hjem i New York, på hans private øy i Karibia, samt i en leilighet i London som tilhører Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell (60). Prins Andrew har hele veien sterkt benektet det hele.

Epstein tok livet sitt i fengsel i 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer