Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Justin Timberlake:

Skandalemaker, kjendissjarmør og ungpikeidol. I dag inntar superstjerna Oslo

I kveld står han på scenen i Telenor Arena med sin europaturné «The Man Of The Woods Tour».

SUKSESS: Justin Timberlake har en lang, suksessrik karriere bak seg. I dag spiller han konsert i Norge. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Justin Timberlake har en lang, suksessrik karriere bak seg. I dag spiller han konsert i Norge. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På slutten av 90-tallet smeltet Justin Timberlake (37) ungpikehjerter verden over i boybandet 'N Sync. De var umåtelig populære, spilte over hele verden og var tapetsert på diverse tenåringsrom rundt om.

Det såkalte «nuddelhåret» og den tidsriktige garderoben har han derimot for lengst lagt bak seg.

IKON: Dette var manges første møte med Justin Timberlake. Boyband-stilen var tidsriktig, sceneproduksjonene var storslåtte og musikkvideoene smeltet pikehjerter verden over. Her fotografert i 2000. Foto: NTB scanpix
IKON: Dette var manges første møte med Justin Timberlake. Boyband-stilen var tidsriktig, sceneproduksjonene var storslåtte og musikkvideoene smeltet pikehjerter verden over. Her fotografert i 2000. Foto: NTB scanpix Vis mer

I dag er Timberlake både gift og familiefar, en sterk kontrast til playboylivet man så ham leve for en 20 års tid siden.

Selv om noen av de heftigste og tidvis sensuelle dansetrinnene han bemerket seg med er blitt nedjustert siden han var i tidlig 20-åra, har ikke populariteten gjort det samme.

Startet tidlig

Timberlake startet sin underholdningskarriere som åtteåring i 1989, da han tok del i det amerikanske tv-programmet «The Mickey Mouse Club».

Her var blant andre også Ryan Gosling (37), Britney Spears (36) og Christina Aguilera (37) med, i tillegg til Joshua Chasez (41) - som noen år seinere ble Justins bandkollega.

DISNEY-STJERNE: I 1989 ble Justin Timberlake kjent for omverdenen som en del av «The Mickey Mouse Club», sammen med blant andre Britney Spears og Christina Aguilera. Foto: Stella Pictures
DISNEY-STJERNE: I 1989 ble Justin Timberlake kjent for omverdenen som en del av «The Mickey Mouse Club», sammen med blant andre Britney Spears og Christina Aguilera. Foto: Stella Pictures Vis mer

Da programmet ble tatt av lufta i 1994, ble nemlig både Timberlake og Chasez rekruttert av serieprodusenten til å forme popgruppa 'N Sync, ifølge People.

I 1998 ble boybandets første album sluppet, og det føk raskt opp på hitlistene internasjonalt, der det ble liggende på en imponerende andreplass.

PRISVINNERE: Boybandet 'N Sync hadde en enorm suksess i åra de holdt sammen. Her er de avbildet i 2000. Foto: NTB Scanpix
PRISVINNERE: Boybandet 'N Sync hadde en enorm suksess i åra de holdt sammen. Her er de avbildet i 2000. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Album nummer to, «No Strings», havnet på en solid topplassering på hitlistene, og skulle seinere vise seg å være det mest solgte albumet på 2000-tallet, ifølge Rolling Stone. Blant annet var hitlåtene «It's Gonna Be Me» og «Bye, Bye, Bye» med på albumet.

Solosuksess

I 2002 gikk popgruppa hver til sitt, og Justin Timberlake slapp soloalbumet «Justified». Albumet ble en stor suksess, og med det hadde han virkelig skapt et navn for seg selv.

Blant sangene på soloalbumet var blant annet «Cry Me A River», som handlet om bruddet mellom ham og musikerkollega Britney Spears.

Duoen var et par fra 1999 til 2002, og ryktene ville den gang ha det til at grunnen bak bruddet var at Spears hadde vært utro med Timberlakes koreograf.

HETT PAR: Justin Timberlake og Britney Spears ble sett på som et av Hollywoods heteste par da de var sammen. Foto: NTB Scanpix
HETT PAR: Justin Timberlake og Britney Spears ble sett på som et av Hollywoods heteste par da de var sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da Timberlake i 2013 skulle introdusere den populære låta under en konsert i New Orleans, skal han ha kommet med følgende stikk til eksen:

- Noen ganger i livet tror man at man har funnet den rette personen. Men plutselig en dag finner man ut at hun bare er en «bitch», sa han til publikum.

Men til tross for at en av sangene på debutalbumet muligens hadde en noe bitter smak, endte det hele godt. 37-åringen har i dag har gitt ut flere sanger, i tillegg til å lande en rekke filmroller.

I dag huskes det tidligere kjæresteparet kanskje nesten aller best for sitt matchende denimantrekk under American Music Awards i 2001. Spears' inntar for øvrig Oslo uka etter eksen, da hun spiller på Telenor Arena den 10. august.

- Krenket nasjonens barn

I 2004 var Justin Timberlake et godt etablert artistnavn, og han fikk æren av å opptre i pauseshowet under Super Bowl.

Opptredenen sammen med Janet Jackson (52) gikk likevel ikke helt som forventet, da det endte med en skandale av dimensjoner.

Midt under opptredenen, i en flørtende dans til låten «Rock Your Body», rev Justin Timberlake av en klaff på Jacksons korsett, slik at hennes høyre pupp falt ut.

Det eneste som dekket Jacksons brystvorte var et metallisk smykke formet som en sol.

SKANDALE: Etter pauseshowet under Super Bowl i 2004, sørget Justin Timberlake og Janet Jackson for overskrifter over hele verden. Foto: NTB Scanpix
SKANDALE: Etter pauseshowet under Super Bowl i 2004, sørget Justin Timberlake og Janet Jackson for overskrifter over hele verden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Opptrinnet førte umiddelbart til stor oppstandelse i landet, og medietilsynet i USA satte i gang full etterforsking, og tilsynets leder, Michael Power, slo fast at nasjonens barn, foreldre og innbyggere var krenket.

Skandalen har fulgt Timberlake i mange år siden, men hindret ham likevel ikke i å bli invitert til å opptre på det som regnes som en av de største tv-begivenhetene i USA hele to ganger seinere.

To år etter det kjente stuntet ga han ut albumet «FutureSex/LoveSounds», som skulle vise seg å bli et av hans mestselgende noensinne.

Janet Jacksons karriere fikk seg derimot en kraftig knekk. Grammy Awards trakk tilbake invitasjonen hennes, og musikkvideoene hennes ble svartelistet som følge av stuntet.

Lykkelig gift

I tillegg til å ha ha gjort det meget bra i karrieren, kan det vel trygt sies at Timberlake også har lyktes på hjemmefronten.

Etter fem år som kjærester giftet 37-åringen og skuespiller Jessica Biel (36) seg i 2012, og tre år seinere ønsket de sønnen Silas (3) velkommen til verden.

LYKKELIG GIFT: Justin Timberlake og Jessica Biel har vært gift siden 2012. Sammen har de sønnen Silas. Foto: NTB Scanpix
LYKKELIG GIFT: Justin Timberlake og Jessica Biel har vært gift siden 2012. Sammen har de sønnen Silas. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I dag har de vært et par i elleve år, og duoen regnes for å ha et av Hollywoods mest solide forhold.

Både Timberlake og Biel benytter enhver anledning til å skryte hverandre opp i skyene, og i 2017 kunne sistnevnte avsløre det hun mente var hemmeligheten bak deres lykkelige ekteskap.

- Vi har samme verdier; vi tror på å være lojale og ærlige. Og så liker vi å ha det gøy. Vi liker mange av de samme tingene, sa hun til Marie Claire, ifølge US Weekly.

- I jobbsammenheng er vi begge veldig karriereorienterte. Man må være litt egoistisk. Man må være fokusert og dreven, og hvis man kan finne noen som deler disse verdiene, så er det full klaff, fortsatte hun.

Walk of Fame

Justin Timberlakes kone var også til stede i april, da Timberlake og hans tidligere boybandkollegaer fikk den store æren av å få sin egen stjerne på Hollywoods «Walk of Fame».

SAMMEN IGJEN: Alle medlemmene av 'N Sync var til stede da de tidligere i år fikk sin egen stjerne på Hollywoods «Walk of Fame». Foto: NTB Scanpix
SAMMEN IGJEN: Alle medlemmene av 'N Sync var til stede da de tidligere i år fikk sin egen stjerne på Hollywoods «Walk of Fame». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Alle de fem medlemmene av 'N Sync tok turen til den populære turistattraksjonen, der de stolt poserte bak stjernen sin.

Ifølge Vanity Fair opptrådte gruppen sammen sist i 2013 under MTV Music Awards, så det var til stor glede fra oppmøtte fans at de endelig fikk se sitt favoritt-boyband sammen igjen.