Tonya Harding:

Skandalen i 1994 ble omtalt verden over. Tida som fulgte, ble mørkere enn noen kunne forutse for Tonya Harding

Slik gikk det med skøyteløperen etter det skjebnesvangre OL-et.

SNUDDE LIVET PÅ HODET: Tonya Harding var en fremadstormende ung kunstløper da Norge ble kjent med henne like før OL på Lillehammer i 1994. Etter at hun ble anklaget for å ha fått konkurrenten banket opp, gikk det rett vest for amerikaneren. Foto: NTB scanpix
SNUDDE LIVET PÅ HODET: Tonya Harding var en fremadstormende ung kunstløper da Norge ble kjent med henne like før OL på Lillehammer i 1994. Etter at hun ble anklaget for å ha fått konkurrenten banket opp, gikk det rett vest for amerikaneren. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et glitrende kostyme fra en kunstløpbane under OL på Lillehammer i 1994, hadde den da 24 år gamle amerikaneren Tonya Harding hele verdens øyne rettet mot seg.

Dramatikken som de påfølgende minuttene skulle utspille seg under damenes kunstløpfinale, var det neppe noen som kunne forutse. Sekvensen resulterte for øvrig i at tv-programmet ble en av de mest sette sportshendelsene i USA noensinne.

For det handlet om langt mer enn perfekte piruetter og solide hopp 25. februar 1994. Og lite visste Harding om hvordan det hele skulle prege livet hennes i årene som fulgte.

Fredag lanseres filmen om den skandaleombruste kunstløpersken liv, i USA, med «The Wolf Of Wall Street»-stjernen Margot Robbie (27) i hovedrollen.

Brutalt angrepMen først: Harding hadde allerede før OL på Lillehammer gjort seg særdeles bemerket grunnet en dramatisk episode som involverte hennes rival, kunstløpersken Nancy Kerrigan.

Under en treningsøkt noen uker før den amerikanske OL-kvalifiseringen ble nemlig Kerrigan brutalt angrepet og slått med en jernstang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer