SKRYTEBILDER: Rapperen 50 Cent er svært aktiv på sosiale medier, og der har han gjentatte ganger siden konkursen i 2015 publisert bilder av seg selv med store mengder kontanter. Skrytingen liker myndighetene og andre kreditorer særdeles dårlig, og i mars måtte han møte i retten og forklare seg. Foto: 
SKRYTEBILDER: Rapperen 50 Cent er svært aktiv på sosiale medier, og der har han gjentatte ganger siden konkursen i 2015 publisert bilder av seg selv med store mengder kontanter. Skrytingen liker myndighetene og andre kreditorer særdeles dårlig, og i mars måtte han møte i retten og forklare seg. Foto: Vis mer

Skandalerapper må betale over 200 mill. til kreditorene

50 millioner av dem går til kvinnen Lastonia Leviston som oppreisning for sexvideoen som ble publisert i 2009.

(Dagbladet): I juli 2015 begjærte rapper, skuespiller og forretningsmann, Curtis Jackson, bedre kjent som 50 Cent, seg konkurs.

Onsdag møtte han i retten i delstaten Connecticut i USA etter lange og intense forhandlinger med sine mange kreditorer.

Under rettsmøtet godkjente dommeren en forelagt femårig nedbetalingsplan, melder avisa The Hartford Courant.

Blant kreditorene er kvinnen Lastonia Leviston som endelig er tilkjent rundt 50 millioner kroner i oppreisning.

Jackson publiserte i 2009 en sexvideo på sin egen nettside, hvor Leviston medvirker, mot hennes vilje og viten.

Publiseringen var et ledd i den tidligere rivaliseringen mellom Jackson og rap-konkurrenten William «Rick Ross» Roberts. Leviston er eks-kjæresten til Roberts.

Den største kreditoren er derimot Sleek Audio.

PÅ VEI TIL RETTEN: Curtis «50 Cent» Jackson fotografert onsdag i byen Farmington i Connecticut. Foto: Patrick Raycraft / Hartford Courant / TNS / NTB Scanpix
PÅ VEI TIL RETTEN: Curtis «50 Cent» Jackson fotografert onsdag i byen Farmington i Connecticut. Foto: Patrick Raycraft / Hartford Courant / TNS / NTB Scanpix Vis mer

Hodetelefonprodusenten inngikk en forretningkontrakt med Jackson, men den ble seinere brutt i 2011 og tvistesaken endte i retten.

Jackson brøt avtalen med Sleek Audio, men lanserte kort tid etter sin egen serie med hodetelefoner. Produktene var i overkant inspirert av hans tidligere forretningspartner, mente retten.

Jackson må nå betale selskapet rundt 148 millioner kroner, skriver The Hartford Courant.

Den tredje kreditoren er selskapet SunTrust Guaranty Co. som Jackson lånte penger av til å kjøpe sin gigantiske Connecticut-eiendom, tidligere eid av bokseren Mike Tyson.

De gjør krav på nærmere 33 millioner kroner fra rapperen.

Jackson er svært aktiv på sosiale medier, og har flere titalls millioner følgere. Via profiler i sosiale medier har rapperen gjentatte ganger publisert bilder av seg selv med store mengder kontanter.

Skrytebildene gikk ikke uventet hardt utover troverdigheten til Jacksons konkursbegjæring, og bildene ble svært dårlig likt av myndighetene og kreditorer.

NEI TAKK: 50 Cent ville både kysse og la seg intervjue av TV-reporten da han dukket opp for å se på Daytona-løpet. Men det hele endte i en pinlig seanse som er blitt den store snakkisen etter det legendariske løpet. Video: Fox. Vis mer