Tara Reid:

Skandalestjerna med helomvending

Hollywood-jentas ville privatliv overskygget den lovende karrieren. Nå slår hun tilbake med planer om et stort comeback.

COMEBACK: Ei fortid fylt av fest og fanteri nærmest avsluttet stjernens karriere. Nå vil hun tilbake på storskjermen. Foto: Universal Pictures/ NTB
COMEBACK: Ei fortid fylt av fest og fanteri nærmest avsluttet stjernens karriere. Nå vil hun tilbake på storskjermen. Foto: Universal Pictures/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tara Reid (45) skapte et stort navn for seg selv da hun landet rollen som «Vicky» i den amerikanske storfilmen «American Pie». Flere husker henne kanskje som blondinen i en rekke påfølgende filmer, fra TV-serien «Scrubs» eller fra forsida av Playboy og Rolling Stone.

Hollywood-stjerna solte seg i glansen da flere av filmene hennes gjorde det bra på lerretet, men det skulle ikke gå lange tida før stjernas filmomtaler ble byttet ut med hennes beryktede privatliv.

I 1975 ble Tara Donna Reid født i byen Wyckoff i New Jersey. I ung alder viste hun interesse for underholdningsbransjen, og allerede som seksåring hadde Reid påbegynt skuespillerkarrieren da hun fikk fast rolle i gameshowet «Child's Play».

HÅPEFULL: Da den unge stjernen ankom Hollywood var hun helt ubevisst om at karrieren kom til å ta en helomvending. Foto: Ken McKay/REX, NTB
HÅPEFULL: Da den unge stjernen ankom Hollywood var hun helt ubevisst om at karrieren kom til å ta en helomvending. Foto: Ken McKay/REX, NTB Vis mer

Ville vekk

Etter å ha medvirket i serien og over 100 reklamer, for blant annet McDonalds og Jell-O, vendte Tara Reid nesa mot byen der drømmer går i oppfyllelse. Den da 22 år gamle skuespillerspiren ankom Hollywood med en stor drøm i bagasjen, neppe klar over at storhetstida hennes nå skulle begynne for fullt.

Filmrollene kom nemlig på rullende bånd kort tid etter at Reid satte foten i storbyen, og selv om mange av filmene kan klassifiseres som lavbudsjettfilmer, så er det liten tvil om at flere av dem har oppnådd nærmest kultstatus i vår tid.

I ettertid kan Reid imidlertid avsløre at hun sjokkerende nok prøvde å trekke seg fra det som skulle bli et av hennes mest velkjente verk. I et nylig intervju med Mirror, forklarer nemlig stjerna at hun fryktet at et av sine mest vellykkede filmprosjekt skulle få katastrofale konsekvenser. Mer om dette litt seinere.

DYRT: I år er det 10 år siden en av de mest kjente utroskapsskandalene fant sted. Nemlig da Tiger Woods og hans svenske kone Elin Nordegren gikk fra hverandre. Video: Rød Løper Vis mer

Den amerikanske drømmen

Spoler man tilbake til året 1997 flytter den blonde, blåøyde Tara Reid til Hollywood. Der lander hun sin første storfilm-rolle i «The Big Lebowski» (1998), som på den tida ikke ble anerkjent som en like stor suksess som det den gjør i dag.

Filmen som omhandler rollefiguren «The Dude», spilt av den nå nylig kreftdiagnoserte Jeff Bridges (71), gjorde det nemlig dårlig økonomisk idet den kom ut.

- Uten den hadde jeg aldri hatt den suksessen som jeg fikk, på et så høyt nivå. Hollywood er alltid ute etter den neste stjerna, den neste store greia. Det var den filmen som forandret meg til det, forklarte Reid til PageSix i et intervju om filmen i 2018.

EGEN SERIE: Niklas Bendtner har vært gjennom mange oppturer og nedturer gjennom fotballkarrieren. Nå får han muligheten til å vise seg fram i egen TV-serie. Video: @philineroepstorff Vis mer

Det aller største gjennombruddet for den unge stjerna ble likevel den utvilsomt skamløse og nokså drøye filmen «American Pie» fra 1999, som satte en kanonfart på resten av karrieren.

Filmserien som mange forbinder med college-fester, sex og dumme avgjørelser har hatt flere spin-offs, deriblant «American Wedding» fra 2003 og «American Pie Presents: The Naked Mile» fra 2006. Reids karakter, «Victoria» eller «Vicky», får man se i originalfilmen fra 1999, oppfølgeren «American Pie 2» og i gjenforeningsfilmen fra 2012 - «American Reunion».

NEDOVERBAKKE: Skuespillerens karriere skulle plutselig bli snudd på hodet. Foto: AP Photo/Matt Sayles/NTB
NEDOVERBAKKE: Skuespillerens karriere skulle plutselig bli snudd på hodet. Foto: AP Photo/Matt Sayles/NTB Vis mer

Karrierens vendepunkt

Med den overveldende suksessen fikk også stjerna smake på medaljens bakside. New Jersey-jentas karriere ble nemlig en bratt nedoverbakke etter at hun fikk sansen for uteliv og reality-TV.

Etter sin rolle i «American Pie» kunne man se stjerna i flere reklamer og filmer, deriblant «My Boss's Daughter» sammen med Ashton Kutcher (42). Filmene hennes ble slaktet av filmkritikerne, og Reid byttet dermed beite til reality-TV.

Dette skulle bli et av de største feiltrinnene i skuespillerens karriere.

I 2005 fikk hun rollen som programleder for TV-showet «Wild On» på kanalen E! Programmet, som gikk ut på å oppleve og feste seg gjennom et geografisk område, byttet navn til «Taradise» til ære for programlederen.

Skiftet i karrierevei skulle likevel bli en kortvarig fadese, da serien ble kansellert etter bare én sesong. Hun takker serien for å ha ødelagt karrieren hennes.

- Det er det dummeste jeg noensinne har gjort. Jeg visste ikke at det ville ødelegge karrieren min, sa hun den gang til US Weekly, gjengitt av CBS News.

Hun har heller ikke lagt skjul på at festingen etterhvert kom ut av kontroll, men har også påpekt at hun var Hollywoods «opprinnelige» festjente.

- Jeg var den første partyjenta. Jeg var før Paris Hilton, før Lindsay Lohan. Jeg er den eldste, og jeg begynte å selge magasiner. Magasinene vil ikke la meg vokse opp, og det ødelegger for karakteren min. De må la meg bli den kvinnen jeg er nå, ikke ei jente. Det er en stor forskjell, sa hun til Time i 2014.

Ville trekke seg fra storfilm

Privatlivet hennes har også vekket oppsikt utallige ganger. Hun har uttalt seg om feilslåtte kosmetiske inngrep, har datet «halve Hollywood» og er godt kjent som festjente i New York. I 2011 kom hennes kanskje største personlige nederlag.

Året i forveien, havnet hun i et forhold med den danske forretningsmannen Michael Lillelund. I 2011 hevdet Reids talsperson at de to hadde giftet seg på romantisk vis i Hellas, men dette ble dementert av Lillelund selv. Han uttalte at han ikke hadde hatt noe kontakt med Reid på over et halvt år.

REALITYSKANDALE: Ekteparet Milojko «Mikan» Bozic og Milijana Bozic giftet seg i september. Nå skal mannen ønske skilsmisse, etter at kona var utro mot ham på direktesendt tv - med en 60-åring. Reporter: Ørjan Ryland / Rød Løper Vis mer

Som nevnt tidligere kunne stjerna avsløre i et nylig intervju med avisa Mirror at hun iherdig prøvde å trekke seg fra en av sine største filmsuksesser. Grunnen var nemlig at Reid ble redd for at den satiriske filmen «Sharknado» skulle styre karrieren rett ned i grøften. Det skulle fort vise seg å ha den motsatte effekten.

45-åringen fikk seg nemlig en overraskelse i 2013, bare noen få dager etter at «Sharknado» hadde hatt premiere på kino.

- Jeg gikk om bord på flyet og satte meg i setet mitt, og flyverten kom bort til meg og sa: «Å, herregud, jeg elsker filmen din». Jeg tenkte umiddelbart at han mente «American Pie», men så sa han: «Sharknado er utrolig», forteller stjerna om den sjokkerende hyllesten, og forklarer videre at hun trodde det var en spøk.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

Ikke mange dagene etter at filmen kom ut ble den nemlig en stor hit, og er den dag i dag kanskje kjent som en av de beste, dårligste filmene i historien.

For mange kan det være vanskelig å forutse at flygende haier i en livsfarlig tornado skulle bli en film-favoritt. Likevel - like etter at den hadde premiere fikk filmen over én million omtaler i minuttet på det sosiale nettverket Twitter, ifølge Mirror. Og det ble laget hele seks «Sharknado»-filmer.

Hun legger ikke skjul på at innspillingen var en vanskelig prosess, men at de likevel klarte å finne en løsning på problemet. «Vi visste hvor dumme vi så ut, men desto mer seriøse vi spilte, desto morsommere kom det til å bli», har 45-åringen uttalt.

Comeback

Og nå for tida ser faktisk framtida lys ut for skuespilleren. Reid avslører nemlig at hun jobber med hele 16 prosjekter, hvorav ett skal produseres av stjerna selv.

45-åringen skal nemlig debutere som produsent i filmen «Masha's Mushroom», der hun også skal spille en av hovedrollene.

COMEBACK: 45-åringen har store planer for fremtiden. Slik ser stjerna ut i dag. Foto: Mediapunch/REX/NTB
COMEBACK: 45-åringen har store planer for fremtiden. Slik ser stjerna ut i dag. Foto: Mediapunch/REX/NTB Vis mer

- Jeg tror det mest spennende for meg kommer til å bli «Masha's Mushroom», men det neste jeg jobber med kommer til å være basert på en ekte historie. Det er en mafiafilm og jeg begynner å spille inn snart. Det kommer til å bli en skikkelig kul historie.

Skuespilleren, som er kjent for sine parodiske komedier, forteller at ingen av filmene hun jobber med er innenfor én bestemt sjanger. Prosjektene omhandler alt fra skrekk til krim, men også komedie.

Hun legger ikke skjul på at pandemien har hatt en innvirkning på henne, slik som de aller fleste av oss. Dette har hun likevel valgt å inkludere i arbeidet sitt.

- Hele pandemien og alt vi har vært gjennom, jeg har følt så mange følelser og jeg elsker å ta det med i arbeidet mitt. Det er som min egen form for terapi. Jeg har alle disse flotte filmene som jeg kommer til å spille inn neste år, det er helt vilt, forklarer stjerna.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer