Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lennon Gallagher (17) debuterte på catwalken:

Skandalestjernas sønn blir modell

Lennon Gallagher føyer seg inn i rekken av kjendisbarn som blir brukt i moteindustrien.

KOPI: Lennon Gallagher har klare likhetstrekk med sin sagnomsuste far.  Foto: Isabel Infantes/ PA Wire, NTB scanpix
KOPI: Lennon Gallagher har klare likhetstrekk med sin sagnomsuste far. Foto: Isabel Infantes/ PA Wire, NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Liam Gallagher (44), vokalist i Oasis, erobret musikkverden på 90-tallet med store hits som «Wonderwall» og «Don't Look Back In Anger». Nå ser det ut til at sønnen har tatt en annen yrkesretning.

Med tydelige ansikttrekk som han har arvet fra sin far, gjorde Lennon Gallagher (17) sin debut på catwalken under moteuka i London for menn. Tenåringen gikk for kleskjeden Topman.

BERØMT PAPPA: Liam Gallagher på scenen med Oasis i Oslo Spektrum i 1997. Foto: Scanpix
BERØMT PAPPA: Liam Gallagher på scenen med Oasis i Oslo Spektrum i 1997. Foto: Scanpix Vis mer

Stolt pappa

Kolleksjonen var inspirert av ravekultur på 90-tallet, tiåret musikerfaren hadde sin storhetstid. 17-åringen er en nykommer i bransjen, men har ifølge magasinet Dazed kontrakt med modellbyrået Models 1.

Han viste frem to antrekk under visningen. Det første var en leopardmønstret jakke sammen med vide bukser, og det andre var en gul parkas.

Far er naturligvis full av lovord etter sønnens debut.

- Veldig stolt av gutten min, skriver Liam Gallagher på Twitter.

GJØR PAPPA STOLT: Lennon imponerte pappa Liam på catwalken. Foto: Scanpix
GJØR PAPPA STOLT: Lennon imponerte pappa Liam på catwalken. Foto: Scanpix Vis mer

Den ferske modellen er oppkalt etter avdøde John Lennon. Faren har aldri lagt skjul på at The Beatles-medlemmet har vært et stort forbilde. Moren er skuespilleren Patty Kensit, som også har vært gift med tre andre musikere, deriblant Simple Minds-vokalist Jim Kerr.

Skandalevisning

Dermed føyer Lennon Gallagher seg inn i en rekke kjendisbarn, som finner veien inn til rampelyset via moteindustrien.

Lily-Rose Depp (19), datter av Johnny Depp, har gjort modelloppdrag i et par år, og kan skilte med magasinforsider og fotoseanser på CV-en. I desember gikk hun for Chanel under en motevisning i Paris, og debuterte dermed på catwalken.

På catwalken: Lily-Rose Depp under Chanels visning i Paris. Foto: Nasser Berzane/ABACAPRESS.COM, NTB scanpix
På catwalken: Lily-Rose Depp under Chanels visning i Paris. Foto: Nasser Berzane/ABACAPRESS.COM, NTB scanpix Vis mer

I samme visning gikk en annen kjendisdatter, nemlig Sofia Richie (18). Hun er barn av 80-tallshelten Lionel Richie, og har i tillegg fått mye oppmerksomhet som Justin Biebers nye flamme.

Modellen gikk også på Kanye Wests mye omtalte Yeezy-visning i New York.

Datteren til Kanye West og Kim Kardashian, North, gjorde for øvrig sin modelldebut i en alder av knappe 13 måneder. Hun ble fotografert i motemagasinet CR Fashion Book iført en strikket Chanel-cardigan.

Kjente via foreldrene

Sønnen til Pamela Anderson og Mötley Crue-rocker Tomme Lee, Brandon (17), gjorde sin debut under Los Angeles Fashion Week i fjor vinter. Han har også blitt brukt av designermerket Saint Laurent.

Også sønnen til James Bond-skuespilleren Pierce Brosnan, Dylan (19), har blitt brukt i store kampanjer for den franske giganten.

MODELL: Pierce Brosnans sønn, Dylan Brosnan. Foto: Scanpix
MODELL: Pierce Brosnans sønn, Dylan Brosnan. Foto: Scanpix Vis mer

Willow og Jaden Smith har nytt godt av Hollywood-foreldrene Will Smith og Jada Pinkett-Smith, og har figurert i mangfoldige motevisninger.

Populær Beckham-sønn

Sønnen til David og Victoria Beckham, Romeo (14), vært med i en reklamefilm for Burberry.

Burberrys kreative leder i Storbritannia, Christopher Bailey, har tidligere sagt til Daily Mail at Romeo er et naturtalent.

UNG DEBUTANT: Victoria og David Beckhams ti år gamle sønn, Romeo, debuterer som modell i en kampanje for Burberry sammen med Edie Campbell og Cara Delevingne. Video: Burberry Vis mer

- Det er alltid en glede å jobbe med ham. Han har masser av sjarme, stil og energi!

Britiske Rafferty, sønn av skuespilleren Jude Law, har figurert for det svenske klesmerket Tiger Of Sweden.

Kaia Gerber, datteren til supermodellen Cindy Crawford og hennes ektemann Rande Gerber, har lenge vært omtalt som et talent i modellbransjen. Til tross for at hun kun er 15 år, har hun gjort oppdrag for store motehus som Marc Jacobs og Alexander Wang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling