Skandalesvømmer forsøkt angrepet under «Skal vi danse»

To menn stormet scenen etter svømmer Ryan Loches danseopptreden, iført «Anti-Lochte»-T-sjorter. 

SNAKKER UT: Ryan Lochte ble angrepet på scenen under skal vi danse. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske svømmestjernen Ryan Lochte ble mandag kveld forsøkt angrepet under direktesendingen av den amerikanske versjonen av TV-programmet «Skal vi danse».

To menn løp opp på scenen mot svømmeren, men ble tatt hånd om av sikkerhetsvakter, skriver Espn.

Lochte hadde akkurat avsluttet dansen, sammen med sin dansepartner Cheryl Burke, da mennene stormet scenen iført «Anti-Lochte»-T-skjorter». Mennene skal ikke ha hatt disse på seg da de gikk gjennom sikkerhetskontrollen, ifølge politiet.

Løy om å ha blitt ranet

Lochte har vært i hardt vær de siste ukene, etter at det ble klart at han og tre lagkamerater hadde løyet om å ha blitt ranet med pistol på en bensinstasjon, av folk som var forkledd som politi.

Skapte furore: Lochte og flere amerikanske svømmestjerner hevdet at de ble ranet med pistol under OL i Rio. Brasiliansk politi hevder at de drev med vandalisering, og at ranshistorien bare er tull. Video: Globo TV / Reuters / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

I virkeligheten hadde Lochte og hans lagkompiser gjort hærverk på toalettet på bensinstasjonen, og deretter blitt konfrontert av væpnede sikkerhetsvakter.

På grunn av hendelsen blir den amerikanske svømmestjernen utestengt fra konkurranser i ti måneder, og får ikke delta i VM i Budapest i juli 2017.

Lochte mister nesten en million i bonuspenger, og alle fire lagkameratene mister utbetalinger fra svømmeforbundet og OL-komiteen mens de er utestengt. Lochte og lagkameraten Gunnar Bentz må også gjøre samfunnstjeneste.

SKANDALESVØMMER: Ryan Loche og tre lagkamerater ble utestengt etter å ha løyet om å ha blitt ranet på en bensinstasjon. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SKANDALESVØMMER: Ryan Loche og tre lagkamerater ble utestengt etter å ha løyet om å ha blitt ranet på en bensinstasjon. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Ha dere vekk!

Hendelsen under danseprogrammet skjedde mens dommer Carrie Ann Inaba snakket med Lochte og dansepartneren. Inaba ble plutselig distrahert, og TV-seerne kunne høre henne si «Unnskyld meg. Hey, ha dere vekk! Unnskyld meg, unnskyld meg, unnskyld meg. Gå bort, gå bort. Unnskyld meg», skriver Espn.

Politiet ble tilkalt og mennene ble satt i arrest.

Etter hendelsen sa svømmeren til programleder Tom Bergeron at han var litt såret, skriver nyhetsbyrået AP.

- Så mange følelser går gjennom hodet mitt akkurat nå, sa han.

- Jeg er litt såret, men jeg kom ut her. Jeg ville gjøre noe jeg virkelig ikke er komfortabel med, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer