Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Barack Obama:

Skapte oppstyr med denne dressen for to år siden. Under sin siste pressekonferanse tok han opp tråden

Barack Obamas siste ord hylles. 

ALLER SISTE: I kveld, 18. januar holdt Barack Obama sin siste pressekonferanse som USAs president. Den åpnet han med en spøk om sitt eget antrekk. Video: CNN Vis mer

(Dagbladet): Onsdag kveld norsk tid holdt president Barack Obama sin siste pressekonferanse før hans åtte år som USAs leder er omme. På fredag innsettes Donald Trump som landets 45. president, som vil si at årene med Obama-familien er omme.

Den avtroppende presidenten, som er blant landets mest populære noen sinne, tok seg derfor god tid til å oppsummere og vitse om sin presidentperiode. Han var også innom alvorlige tema, som benådingen av Chelsea Manning og den frie pressen, men startet det hele med humor.

Noe som fikk fram latter hos de oppmøtte journalistene og fotografene, var da han tok opp saken om dressen han brukte som fikk nettet til å koke.

Lys dress

I august 2014 skapte han overskrifter verden over da han dukket opp i en beige dress på en pressekonferanse i Det hvite hus. Twitter gikk ifølge ABC News mann av huse for det lyse antrekket, som tradisjonelt ikke har vært å se på amerikanske presidenter.

SKAPTE OPPSTYR: Denne dressen, brukt av Obama under en pressekonferanse om IS i 2014, skapte stort oppstyr den gang. Onsdag valgte presidenten å vitse om det kjente antrekket. Foto: NTB scanpix
SKAPTE OPPSTYR: Denne dressen, brukt av Obama under en pressekonferanse om IS i 2014, skapte stort oppstyr den gang. Onsdag valgte presidenten å vitse om det kjente antrekket. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det republikanske kongressmedlemmet Peter King gikk spesielt hardt ut mot dressen. Han mente det var uakseptabelt for presidenten å kle seg slik, spesielt når han snakket om noe så alvorlig som IS og den amerikanske økonomien, skrev Buzzfeed da.

Dressen ble en stor snakkis, og huskes fortsatt godt. Det hvite hus tok igjen opp skandalen på Twitter i 2015, da de la ut et innlegg på Twitter som hevdet at presidenten skulle bruke dressen atter en gang, ifølge Time.

Under pressekonferansen på onsdag startet han talen sin med å referere til den notoriske dressen.

- God ettermiddag. I dag ble jeg nesten fristet til å bruke en beige dress, til min siste pressekonferanse, sa han og fortsatte:

FØLELSESLADET: USAs avtroppende førstedame Michelle Obama gjorde sin siste entre på NBCs "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon". Obama avslørte at det var "overraskende emosjonelt" å forlate Det hvite hus etter åtte år. Video: AP via Scanpix Vis mer

- Men Michelle har heldigvis en litt bedre motesans enn meg, og sa at det ikke er helt innafor i januar, sa han fra scenen.

Presidenten tok seg også tid til å snakke om USAs kommende president under konferansen. Han fortalte blant annet at han har planer om å møte opp under innsettelsen.

- Jeg kommer til å være der. Michelle også. Jeg har sjekket været og det kommer ikke til å være like kaldt som da jeg ble innskrevet, sier Obama.

Han beskriver samtalene med påtroppende president Trump som hjertelige, konstruktive og lange.

Hyllet kona

Natt til 11. januar holdt Barack Obama (55), USAs 44. president, sin avslutningstale som president i hjembyen Chicago.

Det er åtte år siden han talte som president for aller første gang, den gang på Capitol Hill i Washington.

Talen hans ble en tårevåt affære for både seere verden over og dem som var til stede under seremonien. Han brukte blant annet anledningen til å takke kona si, førstedame Michelle Obama (52).

Det var mot talens slutt at den avtroppende presidenten tok seg tid til å rose kona, som har vært en synlig skikkelse gjennom de åtte åra han har ledet landet.

Bare da han nevnte navnet hennes brøt tilskuerne ut i full applaus.

- I de siste 20 årene har du ikke bare vært min kone og mor til mine barn, men min beste venn. Du tok på deg en rolle du ikke ba om og gjorde den til din egen med stil og humor, fortalte den tårevåte presidenten blant annet fra scenen.

TØRKET TÅRER: Barack Obama måtte tørke tårer da han på kortfattet vis takket kona Michelle. VIDEO: CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling