Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Torsdagsklubben»:

Skapte overskrifter som 13-åring med drøye stuntreportasjer. Dette gjør «Otto Junior» ni år etter

- Mange skjønte ikke at dette var skuespill.

MUNNRAPP TENÅRING: Mario Aleksander Rojas Bøckman sendte flere ganger sjokkbølger gjennom TV-ruta med sine kontroversielle kommentarer og utsagn. Her er han avbildet sammen med Otto Jespersen. Foto: TV 2
MUNNRAPP TENÅRING: Mario Aleksander Rojas Bøckman sendte flere ganger sjokkbølger gjennom TV-ruta med sine kontroversielle kommentarer og utsagn. Her er han avbildet sammen med Otto Jespersen. Foto: TV 2 Vis mer

(Dagbladet): - Mine foreldre og jeg var veldig klare på at rollen jeg spilte var ganske kontroversiell, og at det ville komme sterke reaksjoner, sier Mario Aleksander Rojas Bøckman (21) til Dagbladet.

Det er snart ti år siden titler som «Otto Junior gjør Vær-Siri forbanna», «Ung, frekk og skamløs», og «Skjermer Mini-Otto fra pressen» sirkulerte i norske medier.

FLYTTET TIL KØBENHAVN: Mario Aleksander Rojas Bøckman (21) bor i Danmark, hvor han jobber som assisterende butikksjef. Foto: Margrethe Lebesby
FLYTTET TIL KØBENHAVN: Mario Aleksander Rojas Bøckman (21) bor i Danmark, hvor han jobber som assisterende butikksjef. Foto: Margrethe Lebesby Vis mer

Som stuntreporter i «Torsdagsklubben» på TV 2, i rollen som «Otto Junior», ble Bøckman raskt kjent for sine ekstremt sleivete og skamløse kommentarer.

- Mange skjønte ikke

Flere kjendiser styrte etter hvert unna den 13 år gamle gutten på arrangementer og premierer, i frykt for å havne i skuddilden.

- Det finnes nok en del ting jeg ikke ville gjort eller sagt i dag. Som for eksempel å gå på gata og snakke dritt om folk. Mange skjønte ikke at dette var skuespill, og at «Otto Junior» er en karakter.

Et av oppdragene Bøckman ble satt til å gjøre, var å intervjue selveste Snoop Dogg. Innslaget ga mange nordmenn hakeslepp, da 13-åringen smalt til med spørsmål som: «Which one of these would you rather fuck?», mens han holdt fram bilder av Siv Jensen og Dronning Sonja.

- Det var mange som tvilte på foreldrene mine. Som syntes at det vi gjorde var direkte galt. TV 2 og produksjonsselskapet Feelgood var imidlertid fantastiske på oppfølging, og jeg hadde blant annet psykolog tilgjengelig, sier han.

- En beskyttelse

- Foreldrene mine var veldig involvert i alt. Mamma ble med på alle møter, og vi snakket mye sammen underveis. Hun takket aldri ja eller nei på mine vegne, og lot meg være selvstendig. Hvis noe føltes for grovt eller ukomfortabelt, ble det ikke gjennomført.

- Deler av navnet ditt ble skjermet fra pressen, hvorfor?

- Det var et felles valg mine foreldre, jeg og TV 2 tok. Vi visste det ville komme sterke reaksjoner, og jeg sa at jeg heller ville se hvordan det gikk før navnet ble offentliggjort. Det ble en slags beskyttelse.

- Angrer du på noe av det du gjorde, i dag?

- Nei, jeg angrer egentlig ikke. Jeg er av den oppfatningen at det ikke er vits å angre på noe. Jeg fikk tross alt lære mye, og folkene jeg jobbet med var fantastiske.

Saken fortsetter under bildet:

OTTO SENIOR: Torsdagsklubben var et norsk humorprogram som ble sendt på TV 2 fra 2002 til 2004 og i 2008. Programmet ble ledet av Silje Stang, med Otto Jespersen (bildet) og Thomas Giertsen som faste paneldeltakere. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
OTTO SENIOR: Torsdagsklubben var et norsk humorprogram som ble sendt på TV 2 fra 2002 til 2004 og i 2008. Programmet ble ledet av Silje Stang, med Otto Jespersen (bildet) og Thomas Giertsen som faste paneldeltakere. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

- Voldelig og jentegal

Bøckman forklarer at på tross av kontroversen, så var det svært mange som ga ham positive tilbakemeldinger. 21-åringen er imidlertid ikke i tvil om at forskjellene mellom ham selv og karakteren han spilte på tv, er store.

- «Otto Junior» er veldig karikert. Han er ekstrem, vulgær, voldelig og jentegal. I motsetning til ham bruker jeg ikke å ta med meg våpen på fotballkamp, sier han lattermildt.

😸✌🏼

Et innlegg delt av Mario Aleksander Rojas Bøckman (@praythegayaway)

Han forklarer videre at det tidvis var en utfordring å skulle gå inn i en rolle som var så langt fra ham selv som privatperson.

- Otto Junior var en karakter som var så ulik meg. Det var vanskelig at andre allerede hadde et inntrykk av hvem «jeg» var, gjennom karakteren. Det gjorde det vanskelig på den tida, fordi det var da jeg startet smått å uttrykke meg selv som den jeg var og ikke lenger skjule at jeg var homofil.

Flyttet fra Norge

I fjor flyttet Bøckman, som opprinnelig kommer fra Oslo, til København, hvor han i dag jobber som assisterende butikksjef i en klesforretning. Hvorvidt han vil returnere til skuespilleryrket i framtida, er ikke bestemt.

- Jeg gikk på Hartvig Nissens, på musikk, dans og drama, men valgte å ta en pause. Akkurat nå er jeg svært tilfreds med egen livssituasjon, og er veldig forelsket i København.

Etter hvert vil han muligens ta opp studier i den danske hovedstaden.

- Jeg har tenkt på å studere sexologi. Jeg har god kjennskap til LHBT-miljøet (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner), og har forstått utfordringene mange i miljøet står overfor. Kanskje hjelpe med seksualundervisning, og lære unge mer om dette temaet.

UTELUKKER IKKE SKUESPILLERFRAMTID: Mario Aleksander Rojas Bøckman mener det er fullt mulig at han returnerer til skuespillerbransjen. Akkurat nå har han imidlertid ingen planer om dette. Foto: Margrethe Lebesby
UTELUKKER IKKE SKUESPILLERFRAMTID: Mario Aleksander Rojas Bøckman mener det er fullt mulig at han returnerer til skuespillerbransjen. Akkurat nå har han imidlertid ingen planer om dette. Foto: Margrethe Lebesby Vis mer