Jennifer Lawrence:

Skapte storm etter spøk om rumpe-tabbe. Nå legger hun seg flat

- Jeg mente ikke å være respektløs overfor folket på Hawaii.

BEKLAGER SEG: Under innspilling på Hawaii skal Jennifer Lawrence ha brukt hellige steiner til å klø seg på rumpa. Dette fortalte hun under forrige ukes sending av Graham Norton Show. Etter at historien skapte storm på sosiale medier, har hun nå gått ut og unnskyldt seg. Video: BBC Vis mer Vis mer

(Dagbladet): Filmstjerna Jennifer Lawrence (26) fikk denne uka krass kritikk etter at hun fortalte om en pinlig rumpe-tabbe da hun gjestet talkshowet «The Graham Norton Show».

I tv-programmet fortalte Oscar-vinneren at hun brukte noen «hellige steiner til å klø seg på rumpa» da hun var på «The Hunger Games»-innspilling på Hawaii for noen år siden.

I kjølvannet av stormen som oppstod på sosiale medier, har Jennifer Lawrence nå gått ut på Facebook og beklaget oppførselen hun utviste i talkshowet:

«Fra Jen, til internett: Jeg mente absolutt ikke å være respektløs overfor folket på Hawaii. Jeg trodde virkelig at jeg viste at jeg skammet meg ved å fortelle at jeg var 'forbannelsen', men jeg forstår at dette ikke ble oppfattet som morsomt og jeg beklager hvis jeg fornærmet noen» skriver Lawrence i innlegget.

- EN SPØK: Jennifer Lawrence skriver på Facebook at hun ikke mente å fornærme noen. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB Scanpix
- EN SPØK: Jennifer Lawrence skriver på Facebook at hun ikke mente å fornærme noen. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Det er sånn Jen er

Filmstjernas beklagelse ble publisert på Facebook fredag kveld norsk tid, og siden har kommentarene strømmet inn under innlegget.

Noen tar 26-åringen i forsvar og mener at det finnes folk som ikke eier humor. Andre skriver at utenforstående ikke kan bestemme hva som er morsomt eller ikke for de innfødte på Hawaii.

En Facebook-bruker, som går under navnet Nathan Banda, skriver at rumpe-tabben bare er nok et eksempel på «Passengers»-stjernas klønete personlighet:

Falt på oscar: Jennifer Lawrence vant storkategorien «Beste kvinnelige hovedrolle» under Oscar-utdelingen i 2013. Men da hun skulle hente prisen, snublet hun imidlertid i trappa. Video: Reuters. Vis mer Vis mer

«Mange av mine hawaiianske venner syntes det var morsomt. Vi vet hvor klossete og morsom Jen kan være. Dette skjedde ikke fordi hun følte seg berettiget fordi hun er hvit. Det er bare tull. Selv om jeg syntes det var morsomt og ikke fornærmende i det hele tatt, er jeg glad for at hun beklaget overfor de som ble fornærmet».

Jennifer Lawrence er de siste åra blitt kjent for å kløne det til i ny og ne, og skuespilleren er ikke redd for å le av seg selv.

Da hun skulle opp på scenen for å motta sin første Oscar-statuett i 2013, falt hun så lang hun var i trappa.

Flere ganger senere har hun også snublet på rød løper. I tillegg har kjolen hennes revna på SAG Awards, da hun skulle opp på scenen og holde takketale.

- Burde droppet vitsinga

Da Jennifer Lawrence fortalte om rumpe-tabben sin i talkshowet forrige uke, var det tilsynelatende god stemning i tv-studio. Historien hennes endte med at en av kampesteinene hun klødde seg på, ble rikket løs og raste ned en fjellside, slik at lydmannen på filmsettet nesten ble truffet.

KJOLEKRISE: Da Jennifer Lawrence skulle opp på scenen for å ta i mot prisen for beste skuespiller under SAG Awards i 2013, revnet kjolen hennes til alles forskrekkelse. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Lawrence vekket latter i salen med gjenfortellingen av tabben sin, men i etterkant var det altså mange som raste mot henne på Twitter og Facebook.

I programmet dro Lawrence nemlig også inn lokalbefolkningens reaksjon på uhellet hennes:

- Alle hawaiierne bare: «Herregud, det er forbannelsen!», sa hun, mens hun lot som om hun hyttet med neven mot himmelen.

- Og jeg står i hjørnet og sier: «Jeg er forbannelsen deres. Jeg rikket den løs med rumpa mi», la Lawrence til mens salen brøt ut i et latterbrøl.

I STUDIO: Jennifer Lawrence, Chris Pratt og Jamie Oliver på Graham Norton Show. Foto: Matt Crossick / PA Photos / NTB Scanpix
I STUDIO: Jennifer Lawrence, Chris Pratt og Jamie Oliver på Graham Norton Show. Foto: Matt Crossick / PA Photos / NTB Scanpix Vis mer

Flere Twitter-brukere syntes derimot at det var lite taktfullt av filmstjerna å lage en vits ut av at hun tabbet seg ut overfor en hawaiiansk kulturarv.

Huffington Post påpekte at Lawrence fortalte den samme historien på «Live with Kelly and Michael» i 2013 - den gang innrømmet hun at hun ikke visste at steinene var hellige. Derfor burde hun ha benyttet anledningen i Graham Nortons studio til å beklage tabben sin, fremfor å vitse med den nok en gang, mente nettstedet.

BuzzFeed skriver at hawaiierne historisk sett har ansett visse steiner som hellige, og at disse steinene gjerne har fungert som fysiske uttrykk for den åndelige verden.