Skattemyndighetene glemte 700 millioner på riking-likning

Har mye større formue enn det ser ut som.

RIKERE ENN SOM SÅ: Jan Haudemann-Andersen (51) mener selv han er god for 763, ikke 63 millioner kroner. Her sammen med kona Signe i 2006. Paret skal nå skilles etter at Haudemann-Andersen har funnet kjærligheten med Marte Krogh. Foto: STELLA PICTURES
RIKERE ENN SOM SÅ: Jan Haudemann-Andersen (51) mener selv han er god for 763, ikke 63 millioner kroner. Her sammen med kona Signe i 2006. Paret skal nå skilles etter at Haudemann-Andersen har funnet kjærligheten med Marte Krogh. Foto: STELLA PICTURESVis mer

||| (Dagbladet): Skattemyndighetene har glemt å føre opp 700 millioner kroner i formue på likningen til investor Jan Haudemann-Andersen (51). Dermed fremstår 51-åringen som vesentlig blakkere enn det han i virkeligheten er.

Dagbladet skrev tidligere i dag at hans formue er barbert fra over en milliard til bare 63,2 millioner kroner i finanskriseåret 2008. Det reagerte finansdirektør Kyrre Høidalen i Haudemann-Andersens investeringsselskap Datum på.

- Det ser ut til at skattemyndighetene har glemt å føre opp verdien på aksjene i hans hovedselskap Datum. De var verdt 700 millioner kroner ved forrige årsskifte, og det er dette tallet vi har rapportert inn til myndighetene, sier Høidalen.

Formuen Haudemann-Andersen har ført opp på sin selvangivelse, er altså 763 millioner kroner - ikke 63.

Avdelingsleder i Skatt Øst, Inger-Berit Andersen sier til Dagbladet at likningstabben skyldes en feil ved registrering, som kontrollrutinene til Skatt Øst ikke fikk fanget opp.

- Vi kjører kontroller hele tida, så dette ville nok ha blitt oppdaget til slutt, men vi har ikke fått oppdaget det før vi måtte legge ut ligningen i dag, sier Andersen.

Hun forklarer at Skatt Øst håndterer 1,1 millioner skatteytere, men understreker at det er svært sjelden at slike feil skjer.

- Men det er beklagelig at skatteytere ikke får riktig skatteoppgjør med én gang, særlig fordi dette er noe vi bestreber oss veldig på.

I august ble Jan Haudemann-Andersen sammen med Kronprins Haakons ekskjæreste Marthe Krogh. Hun drev inntil nylig motebutikken Koma i Oslo, men har solgt seg ut for å satse fulltid på en karriere som fiolinist. Krogh hadde selv en nettoinntekt på 384 000 i fjor.

SE OVERSIKT OVER ALLE KJENDISPARENE I LISTA UNDER.