Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud:

- Skikkelig rørende

«Farmen»-paret forklarer hvorfor Pride er viktig for dem.

HYLLER PRIDE-FEIRINGEN: Samboerparet Tonje og Lene mener Pride både er viktig og koselig. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
HYLLER PRIDE-FEIRINGEN: Samboerparet Tonje og Lene mener Pride både er viktig og koselig. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Juni er måneden hvor store deler av verden feirer Pride, og det bugner av regnbueflagg. Pride er en feiring av mangfold i kjærlighet og seksualitet, som i mange byer har blitt en skikkelig folkefest med parade, sang og flagg.

«Farmen»-paret Tonje Frøystad Garvik (32) og Lene Sleperud (32) har selv pyntet leiligheten med regnbueflagg når Dagbladet kommer på besøk, og begge mener Pride-feiringen er både koselig og viktig.

- Pride er så viktig! Det er mange mennesker som lever i fornektelse av legningen sin, der de ikke klarer å tillate seg selv å falle for samme kjønn, sier Tonje.

- Pride er tilhørighet og fellesskap. Det er fint å se at mange støtter feiringen, legger Lene til.

Fronter mangfold

Både Tonje og Lene har opplevd at folk ikke forstår eller aksepterer legningen deres. Det skaper en følelse av å være «annerledes» enn andre.

- Den underliggende holdningen i samfunnet er jo på en måte at «vi er heterofile», og det er alltid det man tror når man møter noen, mener Tonje.

- Til ei jente sier man alltid «han» kjæresten din, og går automatisk ut ifra at mennesket er heterofilt. Det er med på å skape følelsen av det å være annerledes. Pride fronter mangfold, synlighet, inkludering, og det er med på å få folk til å føle tilhørighet i et samfunn. Det er greit å være annerledes, uansett hvordan annerledes man er, fortsetter hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer