Bill og Melinda Gates:

Skilles etter 27 år

Bill Gates og kona skiller veier.

GÅR FRA HVERANDRE: «Microsoft»-grunnlegger Bill Gates (65) og kona Melinda Gates (56) skilles etter 27 års ekteskap. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Microsoft-grunnlegger Bill Gates (65) og kona Melinda Gates (56) skilles etter 27 års ekteskap. Det skriver 65-åringen selv på Twitter mandag.

De giftet seg i 1994, og har sammen de tre barna Rory John (21), Jennifer Katharine (25) og Phoebe Adele (18).

«Etter en grundig overveielse og en masse arbeid med vårt forhold, har vi besluttet å avslutte vårt ekteskap», innleder Gates i uttalelsen.

Etter å ha trappet ned i Microsoft, etablerte Bill, sammen med sin kone Melinda, en stiftelse. De har sammen jobbet i stiftelsen, og det vil de også fortsette å gjøre, opplyser han i uttalelsen.

«De siste 27 åra har vi oppdratt tre fantastiske barn og bygget en stiftelse som jobber over hele verden for at alle mennesker skal kunne leve sunne, aktive liv. Vi fortsetter å dele en tro på den misjonen og vil fortsette å jobbe sammen i stiftelsen, men vi tror ikke lenger at vi kan vokse sammen som et par i denne neste fasen av livet vårt», skriver milliardæren videre.

Melina og Bill Gates ber også om at familiens behov for ro og privatliv blir respektert den kommende tida.

FACEBOOK-TREND: Facbeook-gründer Mark Zuckerberg har på mange måter lagt grobunn for alle nettrendene som har herjet på Facebook. Nå har han hevet seg på en selv. Video: Mark Zuckerberg Vis mer

Privat familie

Til tross for at Bill Gates og resten av familien er blant de rikeste i verden, er de kjent for å være svær private av seg.

Microsoft-grunnleggeren er et av verdens mest formuende mennesker, og har en anslått formue på rundt 110 milliarder dollar - eller en billion norske kroner. Summen er ellevill, og gjør han til en av verdens rikeste menneske.

MOR OG DATTER: Melinda Gates med eldstedattera Jennifer i 2013. Foto: Amanda Schwab / Starpix / NTB
MOR OG DATTER: Melinda Gates med eldstedattera Jennifer i 2013. Foto: Amanda Schwab / Starpix / NTB Vis mer

Den har han hovedsakelig tjent gjennom Microsoft - selskapet han grunnla på midten av 1970-tallet. Likevel lever verken ekteparet Gates eller barna noe utpreget luksusliv.

De har fine hus og dyre biler, men lever mindre prangende enn andre milliardærer. De snakker også sjelden med pressen, og «stuer» seg heller bort.

Derfor var det nok mange som ble litt ekstra overrasket da CNN i februar i fjor kunne avsløre at eldstedattera Jennifer hadde forlovet seg.

Det var Jennifer selv som kunngjorde den hyggelige nyheten. Til sine nesten 400 000 følgere på Instagram kunne hun fortelle at den egyptiske rytteren Nayel Nassar hadde gått ned på kne og fridd til henne.

«Nayel Nassar, du er unik. Du har feid meg av banen gjennom denne helga, da du overrasket meg på et av de mest betydningsfulle stedene vår delte lidenskap har sørget for», skrev hun i innlegget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer