Skilles fra sin sjuende kone

Larry King og kona går hver til sitt etter 22 år.

SKILLES: Programlederlegenden Larry King (85) har vært gift åtte ganger. Nå vil han skilles fra kona gjennom 22 år. Foto: NTB Scanpix
SKILLES: Programlederlegenden Larry King (85) har vært gift åtte ganger. Nå vil han skilles fra kona gjennom 22 år. Foto: NTB ScanpixVis mer

Programlederveteranen Larry King (85) har søkt om skilsmisse fra kona Shawn King (59) etter 22 års ekteskap. Det bekrefter førstnevntes advokat overfor People.

Paret giftet seg 5. september 1997, og har de to sønnene Chance (20) og Cannon (19) sammen. Opprinnelig leverte King inn en skilsmissesøknad i 2010, men valgte seinere å trekke denne tilbake.

85-åringen oppgir «uforenlige forskjeller» som grunn for at han nå ikke ønsker å fortsette ekteskapet. En rekke internasjonale medier omtaler at det har svirret utroskapsrykter rundt paret, hvor det påstås at kona skal ha hatt en årelang affære med en annen mann.

Dette har imidlertid paret selv avvist i flere intervjusammenhenger.

- Du sa et interessant ord, «rykter». Jeg har vært lenge i bransjen, neste år markerer 60 år, og jeg har måttet håndtere rykter i en lang tid. (...) Rykter er akkurat det det er, rykter. Jeg forteller sannheten, og vier ikke min tid til sånt, uttalte King i et intervju med Home & Family i 2016, ifølge People.

Kona stilte seg da bak uttalelsen og forklarte at det handlet om å stå sammen i situasjoner hvor det oppstår rykteflom.

Skilles for åttende gang

Selv om Shawn står som den sjuende kona i rekken, skilles Larry nå for åttende gang. Han giftet seg nemlig to ganger med Alene Akins som han sist skilte seg fra i 1972.

Fram til 18. desember 2010 var King leder for intervjuprogrammet «Larry King Live», et av de lengstlevende talkshowene noensinne.

NOSTALGITRIPP: Med fokus på 90-tallet, har Øyvind Mund reist verden rundt sammen med kameramann Steinar Marthinsen og lydmann Ingar Thorsen i jakten på de som betydde så mye for oss for noen tiår siden. Video: TV 2 Vis mer

Opp gjennom årene har King gjort over 40.000 intervjuer. Barbra Streisand og tidligere statsminister Tony Blair er blant de siste samtalepartnerne han hadde på showet, som ofte var preget av en kombinasjon av politikk på høyt nivå, prat om showbusiness og sladder.

King, som ble født i Brooklyn og egentlig heter Larry Zeiger, ble et av de mest kjente ansiktene i tv-verdenen etter at han først hadde vært programleder på radio i sju år.

Da han hadde vært 40 år i radio og tv i 1997, hedret Hollywood ham med en stjerne på Walk of Fame på Hollywood Boulevard, ikke langt fra CNNs Los Angeles-kontorer. Han har også vunnet Emmy-prisen.