Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jessica Simpson:

Skilsmissen ble økonomisk mareritt

- Burde hatt ektepakt, innrømmer stjerna.

DYR DEAL: I 2005 søkte Jessica Simpson om å skille seg fra boyband-stjerna Nick Lachey. Problemet var bare at paret aldri hadde noe ektepakt, og at det var hun som satt med mest penger i forholdet. Foto: NTB scanpix
DYR DEAL: I 2005 søkte Jessica Simpson om å skille seg fra boyband-stjerna Nick Lachey. Problemet var bare at paret aldri hadde noe ektepakt, og at det var hun som satt med mest penger i forholdet. Foto: NTB scanpix Vis mer

I disse dager er Jessica Simpson, kjent like godt for sin musikk og tv-opptredener som for sine skandaler, aktuell med selvbiografien «Open Book».

Den siste uka har dens eksplosive innhold nærmest daglig klart å skape overskrifter i USA. Simpson har utlevert sine tidligere forhold, skrevet om sine inngrep og har vært svært åpen om sexlivet sitt. I denne omgang er det hovedsakelig eksmannen Nick Lachey som får passet påskrevet.

Hun var sikker på at ekteskapet skulle vare, og bekymret seg derfor ikke stort for konsekvensene en eventuell skilsmisse ville få. Det angrer hun bittert på i dag, skriver Fox News.

Megastjerner

I forbindelse med lanseringen av boka har hun stilt opp i «Dr. Oz Show», der hun utdyper om den noenlunde dumme avgjørelsen.

- Jeg skulle ønske jeg signerte en ektepakt. Det som er gøy nå, er at Nick ba meg om å signere en, men jeg ble skikkelig fornærmet. Jeg tenkte jo «vi skal være sammen resten av livene våre. Vi kommer med disse løftene til gud og foran vennene og familien vår. Dette tar ikke slutt». Så vi skrev aldri under noe, forteller hun.

INGEN EKTEPAKT: I 2002 giftet Jessica Simpson og Nick Lachey seg. Ekteskapet varte fram til vinteren 2005, da Simpson søkte om skilsmisse. Foto: NTB scanpix
INGEN EKTEPAKT: I 2002 giftet Jessica Simpson og Nick Lachey seg. Ekteskapet varte fram til vinteren 2005, da Simpson søkte om skilsmisse. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er kanskje glemt, men Simpson og Lachey var et av verdens mest omtalte par den gang. De møtte hverandre for første gang da hun bare var 18 år gammel. Sju år eldre Lachey forelsket seg i blondinen, men det skulle ikke bli noe enkelt forhold.

De var av og på i en periode, men forlovet seg like etter 11. september i 2001. Simpson har tidligere uttalt at det var hans respekt for hennes «kristne verdier» som gjorde at hun falt pladask.

Bryllupet sto oktober året etter forlovelsen. Rett etter dette ble filming iverksatt. De hadde et eget program på MTV, «Newlyweds», som fulgte deres opp- og nedturer tett.

Det ble kanskje flest nedturer, og forholdet tok etter hvert slutt - tross forsøk med parterapi.

I desember 2005 søkte Simpson om skilsmisse. Hun har tidligere uttalt at de to var på forskjellige steder i livet, angående både karriere og ønsker for framtida. Lachey reiste masse med boybandet sitt, 98 Degrees, mens Simpsons solokarriere som artist begynte å ta av.

VISER FRAM DATTEREN: Jessica Simpson var gravid med sitt andre barn, men i full gang med TV-serien «Fashion Star». Da må ti måneder lille Maxwell bli med på jobb. Vis mer

Dyr affære

Ekteskapet sto ikke til å redde, men det var trolig de økonomiske konsekvensene skilsmissen utløste som var vondest for Simpson. Uten avtale om særeie var det ikke vanskelig for Lachey å gå etter ekskona - som var den desidert mest bemidlede parten i ekteskapet.

Gjennom serien på MTV, musikken, samarbeid og reklameoppdrag hadde hun klart å tjene seg opp en liten formue, som eksmannen gjerne ville ha en bit av. People har estimert at hun var verdt rundt 35 millioner dollar, rundt 234 millioner norske i datidas kurs, da de skilte seg.

SMELL: Lachey fikk med seg flere millioner som følge av skilsmissen. Foto: NTB scanpix
SMELL: Lachey fikk med seg flere millioner som følge av skilsmissen. Foto: NTB scanpix Vis mer

«De sa at Nick ville ha en viss sum. Jeg husker ærlig talt ikke hva tallet var, men jeg ga det bort. En milliard, til eller fra», skriver Simpson fleipende i boka.

Tallet var heldigvis ikke så høyt, men det svei nok likevel for lommeboka hennes - som ble betydelig lettere. Simpson skal ha tilbudt rundt 1,2 millioner dollar til eksmannen, rundt åtte millioner norske kroner i datidas kurs, men det var ikke nok.

Han skal ha fått hele 67 millioner kroner totalt som følge av bruddet, i form av eiendom, aksjer, inntekter, bilder og smykker. Han skal blant annet ha fått 1,5 prosent av Simpsons skjønnhetsselskap og en Ferrari til 1,2 millioner.

Lykkelige på hver sin kant

Overfor Washington Post har Simpson tidligere uttalt at ekteskapet med Lachey var hennes største økonomiske smell i livet. Hun har heldigvis ikke lidd noe nød i ettertid. I dag er det anslått at hun er verdt rund 200 millioner dollar, som gjør henne til milliardær i norsk kontekst. Hun har solgt alt som kan tenkes av produkter, noe hun fortsatt drar inn store summer på.

I dag er hun også lykkelig gift, med den tidligere fotballstjerna Eric Johnson. De ga hverandre sine «ja» i 2014, etter å ha forlovet seg i 2010. Sammen har de tre barn, hvor det siste, ei jente, kom til verden i fjor.

HELE FAMILIEN: Simpson er i dag lykkelig gift med Eric Johnson. Her er hele familien fotografert for noen dager siden. Foto: NTB scanpix
HELE FAMILIEN: Simpson er i dag lykkelig gift med Eric Johnson. Her er hele familien fotografert for noen dager siden. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lachey har også funnet kjærligheten på ny, og giftet seg med tv-profil Vanessa Minnillo i 2011.

Sammen har de fått tre barn. Det er vanskelig å anslå om den tidligere boyband-stjerna fortsatt lever godt av eksonas penger, men det er anslått at han i dag er god for rundt 20 millioner dollar - en firedobling fra den estimerte formuen på fem millioner dollar under skilsmissen i 2005.