Hollywood:

Skilsmissene vi aldri glemmer

Omfattende utroskap, kjønnsskifte og millionutbetalinger.

SKILLES: Angelina Jolie og Brad Pitt går fra hverandre etter 12 år sammen. Foto: NTB / Scanpix
SKILLES: Angelina Jolie og Brad Pitt går fra hverandre etter 12 år sammen. Foto: NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For snart tre uker siden kom sjokknyheten: Angelina Jolie og Brad Pitt skilles, etter 12 år sammen og bare to års ekteskap.

Et av Hollywoods mektigste par, også kalt «Brangelina», har holdt sammen siden 2004, og har seks barn sammen. Det skal ha vært Jolie som sendte inn søknaden om skilsmisse, og allerede florerer en rekke rykter på nettet.

Ifølge et av ryktene skal Pitt ha vært utro med skuespillerkollega Marion Cotillard, og ifølge ryktene skulle gravide Cotillard vente hans barn. Kort tid etter avfeiet Cotillard ryktene, og denne uka gikk ektemannen hardt ut mot ryktene, og ba publikum om å la kona være i fred.

Bruddet er imidlertid ikke det første som har sjokkert en hel kjendisverden. Opp igjennom åra har vi vært vitne til en rekke kjendisbrudd, og noen av dem kan sies å ha vært mer turbulente og dyrere enn andre.

Storbritannias dyreste

I 2008 skrev Phil Collins og Orianne Cevey under skilsmissepapirene etter åtte års ekteskap. Collins måtte da ut med 250 millioner kroner til ekskona, noe som slo alle rekorder i Storbritannia.

Den tidligere oppgjørsrekorden var det Paul McCartney og Heather Mills som stod for, da skrev under papirene samme år. McCartney måtte punge ut 240 millioner kroner til ekskona.

I februar ble det imidlertid kjent at Collins og Cevey hadde funnet tilbake til hverandre.

SAMMEN IGJEN: Phil Collins og Orianne Collins stod i 2008 for tidenes dyreste skilsmisse i Storbritannia. Paret fant imidlertid tilbake til hverandre, og er her avbildet på et arrangement i juni. Foto: NTB / Scanpix
SAMMEN IGJEN: Phil Collins og Orianne Collins stod i 2008 for tidenes dyreste skilsmisse i Storbritannia. Paret fant imidlertid tilbake til hverandre, og er her avbildet på et arrangement i juni. Foto: NTB / Scanpix Vis mer

Også da Madonna skilte seg fra regissør-ektemannen Guy Richie i 2008, kom rykter om utroskap raskt på banen. Flere kilder hevdet at Madonna hadde et forhold til New York Yankees-stjerna Alex Rodriguez, men popdronninga måtte gå ut offentlig og presisere at de bare var gode venner.

Parets felles sønn, Rocco, ble boende hos moren, men etter en krangel med moren under en konsert i Stockholm, dro han til sin far i London ved utgangen av 2014. Kampen om omsorgen ble imidlertid opp til retten å avgjøre, og i mars i år ble det klart at sønnen forblir hos sin far i britenes hovedstad.

Utroskapsskandale

I 2010 var verden igjen vitne til en svært offentlig skittentøysvask, da Tiger Woods og Elin Nordegren skilte seg etter Woods utroskapskandale. Det hele startet 27.november året før, da Woods ble funnet bevistløs etter en bilulykke. I forkant av ulykken skal Woods ha kranglet med sin svenske kone, og kort tid etter begynte en rekke kvinner å stå fram som Woods elskerinner.

Golfstjerna selv var ordknapp under mediestormen, og sjekket selv inn på en klinikk for sexavhengige.

Paret var gift i seks år, og fikk to barn sammen. Nordegren på sin side kom godt ut av ekteskapet økonomisk, og tok med seg svimlende 560 millioner kroner. I 2015 kom det imidlertid fram at Woods fortsatt skylder kona over 400 millioner.

Vold og besøksforbud

SOM KVINNE: Caitlyn Jenner viste seg som kvinne for første gang på forsiden av Vanity Fair. Foto: NTB /  Scanpix
SOM KVINNE: Caitlyn Jenner viste seg som kvinne for første gang på forsiden av Vanity Fair. Foto: NTB /  Scanpix Vis mer

I mai i år ble verden igjen vitne til nok en offentlig skittentøysvask da Amber Heard (30) søkte om skilsmisse fra skuespiller Johnny Depp (52). Paret var bare gift i 15 måneder, og kort tid etter fikk Heard invilget et besøksforbud mot Depp.

Heard anklaget Depp for å ha vært voldelig mot henne, noe Depp avkreftet. Depp mente at Heard kom med påstandene for å få en hurtig økonomisk gevinst.

For ganske nøyaktig to år siden kom nyheten om at Kris Jenner hadde skrevet under på papirene, og at hun skulle skilles fra Bruce Jenner.

Bruce Jenner, som er stefar til de berømte Kardashian-søstrene, stod få måneder etter fram og fortalte at han var kvinne. Ryktene hadde allerede florert siden skilsmissen fra ekskona, og i juni i fjor poserte Jenner, under sitt nye navn, Caitlyn, på forsiden av Vanity Fair.

Tragedie

Da Whitney Houston søkte om skilsmisse fra ektemannen Bobby Brown i 2006, åpnet det dørene til en bitter omsorgsstrid. Sammen fikk de datteren Bobby Kristina, og i 2007 vant Houston omsorgen i retten.

Også her florerte ryktene, blant annet om at Brown skulle ha vært voldelig mot Houston. I juni i år innrømmet Brown at han skal ha slått ekskona en gang, samt brukt narkotika i nærheten av datteren.

I løpet av deres 15 år lange ekteskap skal Brown ha blitt arrestert en rekke ganger for blant annet dopbruk, fyllekjøring og mishandling. Houston ble funnet livløs i et badekar i 2012. Rettsmedisinerne konkluderte med at det hele var en drukningsulykke, men at kokain og hjertefeil var medvirkende årsaker.

Tre år senere, i januar 2015 ble datteren, Bobbi Kristina, funnet bevisstløs i et badekar. Hun lå i respirator i sju måneder før hun døde.

LYKKELIGE TIDER: Tom Cruise og Katie Holmes var gift i seks år. Sammen fikk de datteren Suri. Foto: NTB / Scanpix
LYKKELIGE TIDER: Tom Cruise og Katie Holmes var gift i seks år. Sammen fikk de datteren Suri. Foto: NTB / Scanpix Vis mer

I 2006 fikk Hollywood nok et «superpar». Skuespiller Tom Cruise giftet seg med «Dawsons Creek»-skuespiller Katie Holmes.

Seks års ekteskap og en datter seinere var det imidlertid over. Det skal ha vært Holmes som søkte om skilsmisse, og grunnen skal ha vært at hun ønsket å skjerme parets felles datter, Suri, fra Cruises menighet - scientologikirken.

Dyrt

En annen mann som har erfart at det har minket i lommeboka som følge av en skilsmisse, er komikerlegende John Cleese (76).

I 2008 skilte han seg fra Alyce Faye Cleese etter 16 års ekteskap. Også Cleese måtte betale i dyre dommer for å komme seg ut av ekteskapet, og har tidligere uttalt at det var verdt det.

I et intervju med Dagbladet i 2009, sa Cleese at skilsmissen hadde kostet ham dyrt.

- 13 millioner dollar i kontanter og verdier. I tillegg må jeg betale henne én million dollar hvert eneste år de neste syv åra. G-a-l-s-k-a-p. Det er ikke tatt hensyn til at vi ikke har barn sammen, til hvem som har tjent pengene i ekteskapet, eller at jeg betalte en kostbar utdannelse for sønnen hennes, sa han og fortsatte:

- Det er a-b-s-o-l-u-t-t fullstendig galskap, sa Cleese den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer